Η διαφθορά στην Ουκρανία δεν έχει όρια. Η χώρα αυτή αποκάλυψε επιχείρηση διαφθοράς στις αγορές όπλων, υπεξαιρέσεις και μάλιστα κατά τη διάρκεια του πολέμου!

Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ξήλωσε από τη θέση του τον υπουργό Άμυνας για θέματα διαφθοράς, αφού αυτό έγινε γνωστό στα media των δυτικών χωρών που επιμένουν να ενισχύουν τη χώρα.

«Αξιωματούχοι» έκλεψαν δισεκατομμύρια που ήταν για αγορά οβίδων!

Χθες, Σάββατο, η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας αποκάλυψε μια επιχείρηση διαφθοράς που σχετίζεται με την αγορά όπλων από τον ουκρανικό στρατό συνολικής αξίας που ισοδυναμεί με περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την εμφάνιση αυτού του σχεδίου, το οποίο θα έχει τεράστιο αντίκτυπο σε μια χώρα που εισέβαλε η Ρωσία πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Ο αγώνας για την εξάλειψη της ανεξέλεγκτης διαφθοράς στη χώρα παραμένει μείζον ζήτημα, καθώς η Ουκρανία επιδιώκει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως σημειώνει η Arabi 21.

Η παγκόσμια κοινότητα πιστεύει ότι πολεμούν για τη χώρα τους και όχι για την τσέπη τους!

Η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας είπε ότι η έρευνα «αποκάλυψε ότι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας και διευθυντές της εταιρείας προμήθειας όπλων Lviv Arsenal έκλεψαν περίπου 1,5 δισεκατομμύριο εθνικού νομίσματος (40 εκατομμύρια δολάρια) για την αγορά οβίδων».

Πρόσθεσε: «Σύμφωνα ε την έρευνα, στην υπεξαίρεση εμπλέκονται πρώην και νυν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Άμυνας και επικεφαλής συγγενικών εταιρειών».

Είπε ότι η υπεξαίρεση περιλάμβανε την αγορά 100.000 βλημάτων όλμων για τον στρατό.

Η διαφθορά στον στρατό είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα στην Ουκρανία, καθώς προσπαθεί να διατηρήσει το ηθικό του πολέμου και να υποστηρίξει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 εθνών.

Ο υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρεζνίκοφ απολύθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Λόγω διαφόρων υποθέσεων διαφθοράς, αν και έχει καλή φήμη ότι εκπροσωπεί την Ουκρανία στις συζητήσεις της με δυτικούς συμμάχους.

Ο Ζελένσκι είπε, σε μια ανάρτηση ιστολογίου στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκείνη την εποχή: «Αποφάσισα να αντικαταστήσω τον Ουκρανό Υπουργό Άμυνας, καθώς ο Ολεξίι Ρεζνίκοφ έζησε έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας που διήρκεσε για περισσότερες από 550 ημέρες».

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι το υπουργείο χρειάζεται μια νέα προσέγγιση και νέες μορφές αλληλεπίδρασης, είτε προς το στρατό είτε προς την κοινωνία. Τώρα το υπουργείο πρέπει να διευθύνεται από τον Ρουστάμ Ουμάροφ».

Αχαλίνωτα σκάνδαλα με τα χρήματα της Δύσης!

Τα αχαλίνωτα σκάνδαλα διαφθοράς στην Ουκρανία έχουν επηρεάσει πολλούς αξιωματούχους τους τελευταίους μήνες, ιδίως εντός του στρατού και του Υπουργείου Άμυνας.

Ξεκίνησαν έρευνες, ιδίως για την προμήθεια πυρομαχικών και αλεξίσφαιρων γιλέκων κακής ποιότητας, την αγορά τροφίμων και στολών για στρατιώτες σε διογκωμένες τιμές, καθώς και την αγορά λογισμικού κυβερνοασφάλειας, σημειώνει το δημοσίευμα.