Ουκρανικό: Βολές Ερντογάν κατά Μπάιντεν – Ε.Ε. για έλλειμμα ηγεσίας μετά την αποχώρηση Μέρκελ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κριτική στην ευρωπαϊκή και αμερικανική ηγεσία για τον ρόλο τους στην κρίση της Ουκρανίας άσκησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και άλλα δυτικά έθνη δεν βοήθησαν στην λύση της κρίσης και ότι δεν υπάρχουν Ευρωπαίοι ηγέτες ικανοί να την επιλύσουν.

Κριτική στην ευρωπαϊκή και αμερικανική ηγεσία για τον ρόλο τους στην κρίση της Ουκρανίας άσκησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και άλλα δυτικά έθνη δεν βοήθησαν στην λύση της κρίσης και ότι δεν υπάρχουν Ευρωπαίοι ηγέτες ικανοί να την επιλύσουν.

Τα σχόλιά του, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, έρχονται λίγο μετά τη συνάντηση του Τούρκου ηγέτη με τον Ουκρανό ομολογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, χθες Πέμπτη.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την πρότασή του να μεσολαβήσει στην κρίση με τη Μόσχα, την οποία το Κίεβο χαιρέτισε και προσφέρθηκε να φιλοξενήσει συνάντηση των ηγετών της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την πτήση επιστροφής του, ο Ερντογάν φέρεται να είπε ότι «εκτιμά πολύ» την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία, φέρεται όμως να επέκρινε και την στάση της Ευρώπης, αναφέροντας: «Υπάρχει σοβαρό θέμα και στην Ευρώπη αναφορικά με τους ηγέτες που θα μπορούσαν να επιλύσουν το θέμα τώρα που η Γερμανίδα Καγκελάριος αποσύρθηκε».

«Εάν κοιτάξουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Μπάιντεν δεν έχει δείξει θετική προσέγγιση στο θέμα», πρόσθεσε.

https://www.kathimerini.gr/world/561703123/oykraniko-voles-erntogan-kata-mpainten-e-e-gia-elleimma-igesias-meta-tin-apochorisi-merkel/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα