Μάρτιος 24, 2024. Ελλάδα.

Σεβαστούπολη.

Στην Κριμαία, μια αποθήκη πετρελαίου στο χωριό Γκβαρντεϊσκογε καίγεται, αναφέρουν τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι στη Σεβαστούπολη έγινε επίθεση το βράδυ από τους Ουκρανούς.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ένα μεγάλο κέντρο επικοινωνιών του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας δέχτηκε επίθεση στη Σεβαστούπολη.

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες

Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζβοζάεφ ανέφερε έναν θάνατο και τέσσερις τραυματίες σε μια μαζική αεροπορική επίθεση στην πόλη το βράδυ του Σαββάτου.

«Εξαιτίας του θραύσματος ρουκέτας που έπληξε την άκρη ενός σπιτιού… ένας 65χρονος κάτοικος της Σεβαστούπολης πέθανε», έγραψε στο Telegram το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από σκάγια. Ο Ραζβοζάεφ πρόσθεσε ότι οι διασώστες συνεχίζουν να καταγράφουν αναφορές για ανακαλυφθέντα θραύσματα και τμήματα πυραύλων που καταρρίφθηκαν.

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι ένας πύραυλος χτύπησε ένα ιδιωτικό σπίτι κοντά στον αυτοκινητόδρομο  της Συμφερούπολης και δεν εξερράγη», δήλωσε ο επικεφαλής της Σεβαστούπολης. Το ωστικό κύμα έσπασε και τζάμια σε κτίρια κατοικιών στο κέντρο της πόλης.

Συναγερμός στην Κριμαία

Το απόγευμα του Σαββάτου 23 Μαρτίου, κηρύχθηκε συναγερμός στην Κριμαία. Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σε πολλά σημεία ταυτόχρονα. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν σχετικά.

Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι κήρυξαν κατάσταση αεροπορικής επιδρομής σε στρατιωτικές μονάδες στη Σεβαστούπολη και στο Τζανκόι.

Έξι εκρήξεις σημειώθηκαν στη Σεβαστούπολη. Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης κοντά στο αεροδρόμιο Μπέλμπεκ.

Εν τω μεταξύ, οι Ρώσοι απέκλεισαν την κυκλοφορία στη γέφυρα της Κριμαίας.

Ισχυρή φωτιά σημειώθηκε επίσης κοντά στο αεροδρόμιο της Συμφερούπολης. Επιπλέον, μια «πολύ ισχυρή έκρηξη» σημειώθηκε στην  Μπαλακλάβα.

Ο περιφερειάρχης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζβοζάεφ, που διορίστηκε από τη Μόσχα, ανακοίνωσε συναγερμό αεροπορικής επιδρομής σε σχέση με την έναρξη του βομβαρδισμού της πόλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετοί εναέριοι στόχοι καταρρίφθηκαν από συστήματα αεράμυνας πάνω από τη Σεβαστούπολη και ένα παιδί τραυματίστηκε.

«Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι αρκετοί εναέριοι στόχοι καταρρίφθηκαν», έγραψε ο Ραζβοζάεφ στο κανάλι του στο Telegram, προσθέτοντας ότι συντρίμμια από έναν άλλο στόχο έπεσαν στην περιοχή  Ιντουστριάλναγια και ένα αυτοκίνητο πήρε φωτιά.

Ο κυβερνήτης σημείωσε ότι η αεράμυνα συνεχίζει να λειτουργεί, επομένως οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμείνουν σε προσωρινά καταφύγια ή σε ασφαλή μέρη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν περισσότερους από δέκα πυραύλους πάνω από τη Σεβαστούπολη και έγινε γνωστό ότι υπήρξαν θύματα από σκάγια.

Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Ραζβοζάεφ, ανακοίνωσε ότι η προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής είχε αρθεί. Η κυκλοφορία στη γέφυρα της Κριμαίας έχει αποκατασταθεί, αναφέρει το SevastopolMedia στις μία μετά τα μεσάνυχτα.

The Hellenic Information Team