Ουκρανία: Οι Αμερικανοί μετέφεραν την πρεσβεία τους στην πόλη Λβιβ- στα σύνορα Πολωνίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διέταξε την καταστροφή δικτυακού εξοπλισμού και σταθμών εργασίας υπολογιστών στην πρεσβεία της Ουκρανίας, γράφει η Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ορισμένοι από τους διπλωμάτες έχουν ήδη επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και κουβάλησαν μαζί τους απόρρητα έγγραφα, σημειώνει η εφημερίδα. Η ίδια η αμερικανική πρεσβεία θα μετακομίσει προσωρινά στην πόλη Λβίβ.

Την Κυριακή, 56 υπάλληλοι της πρεσβείας έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνει η εφημερίδα, επικαλούμενη εσωτερική αλληλογραφία. Οι διπλωμάτες έφεραν μαζί τους μυστικά υλικά.

Στις 12 Φεβρουαρίου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε τους μη απαραίτητους διπλωμάτες να εγκαταλείψουν την Ουκρανία. Την ίδια στιγμή, η ίδια η πρεσβεία δήλωσε ότι οι εναπομείναντες υπάλληλοί της θα συνεχίσουν να εργάζονται στο Κίεβο.

Την Κυριακή, το ουκρανικό έντυπο  Ευρωπαϊκή Αλήθεια ‘Evropeyska Pravda’, επικαλούμενο πηγή, έγραψε για τη μετεγκατάσταση του διπλωματικού προσωπικού στο Λβίβ. Η πόλη βρίσκεται στα δυτικά της χώρας, λιγότερο από 80 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία.

Ο σύμβουλος ασφαλείας του Προέδρου των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία μπορεί να ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία πριν από το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Το Politico και το Spiegel έγραψαν ότι η «εισβολή» θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από τις 16 Φεβρουαρίου, ανέφερε το Bloomberg στις 15 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι χαρακτήρισε λάθος τη μεταφορά πρεσβειών στα δυτικά της χώρας.

Δήλωσε ότι η οικογένειά του έμενε μαζί του στο Κίεβο και έδωσε 24 ώρες στους βουλευτές και τους επιχειρηματίες της Ράντα που έφυγαν από τη χώρα να επιστρέψουν.

Στις 16 Φεβρουαρίου, την οποία ορισμένα μέσα ενημέρωσης ονόμασαν ημερομηνία «εισβολής» στην Ουκρανία, κήρυξε την Ημέρα της Ενότητας της Ουκρανίας.

rbc.ru

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα