Ουκρανία: Κατά 30,4% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ της – Η χρηματοδότηση της Δύσης την κρατά ζωντανή

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Το 2022, η ουκρανική οικονομία υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες»

Η Ουκρανία υπέστη τη μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ της σε περισσότερα από 30 χρόνια το 2022.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, το ΑΕΠ σημείωσε πτώση 30,4% πέρυσι και οικονομικοί αναλυτές δήλωσαν πως οι κίνδυνοι και η αβεβαιότητα παραμένουν υψηλοί.

Η υπουργός Οικονομίας Γιούλια Σβιριντένκο είπε πως η πτώση του ΑΕΠ είναι η μεγαλύτερη απ΄οποιαδήποτε άλλη χρονιά αφότου η Ουκρανία κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη Σοβιετική Ένωση το 1991, αλλά είπε πως η πτώση ήταν μικρότερη από ό,τι αναμενόταν.

«Το 2022, η ουκρανική οικονομία υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες και ζημίες σε ολόκληρη την ιστορία της ανεξαρτησίας, που της προκάλεσε η Ρωσική Ομοσπονδία», ανέφερε σε μια δήλωση η Σβιριντένκο, η οποία είναι επίσης πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Οι επιτυχίες των αμυντικών δυνάμεων της Ουκρανία στις γραμμές του μετώπου, η συντονισμένη εργασία της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων, το ακατάλυτο πνεύμα του πληθυσμού και η ταχύτητα της ανοικοδόμησης κατεστραμμένων κρίσιμης σημασίας μονάδων υποδομών, η οικονομική υποστήριξη από διεθνείς δωρητές μας επέτρεψαν να διατηρήσουμε το οικονομικό μέτωπο και να συνεχίσουμε την κίνησή μας προς τη νίκη».

https://www.pronews.gr/oikonomia/oukrania-kata-304-syrriknothike-to-aep-to-2022/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα