Ορκίστηκε ο Τραμπ -«Από σήμερα αλλάζουν όλα» [βίντεο]

20/1/17 | 0 | 0 | 972 εμφανίσεις

Ορκίστηκε 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ. «Από σήμερα, αλλαζουν όλα» είπε στην ομιλία του. Τα μάτια όλου του πλανήτη είναι στραμμένα στην Ουάσιγκτον όπου ο Μπάρακ Ομπάμα παρέδωσε στον Τραμπ.

Δείτε LIVE:

 

Η στιγμή που σηκώνει το χέρι και ορκίζεται:

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ πήγαν στον Λευκό Οίκο όπου τους υποδέχθηκαν ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα για τσάι και ακολούθως, τα δύο ζευγάρια πήγαν μαζί στο Καπιτώλιο, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Γερουσία.

Ενημέρωση

είδος από :

Ο Τραμπ υπογράφει την παραλαβή της Προεδρίας των ΗΠΑ

Comments(0)

Ο Μπάρακ Ομπάμα παραθέτει τις αποχαιρετιστήριες δηλώσεις του, ενώ την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ παραλαμβάνει το γραφείο του Προέδρου των ΗΠΑ

Comments(0)

Δύο αστυνομικοί έχουν υποστεί μικροτραυματισμούς, ενώ οχήματα της αστυνομίας έχουν ζημιές. Όλα αυτά από τα επεισόδια λίγη ώρα πριν στους δρόμους της Ουάσινγκτον από ακτιβιστές που διαμαρτυρηθήκαν εναντίον του Τραμπ.

Comments(0)

Ο Μπάρακ και η Μισέλ Ομπάμα έφτασαν με ελικόπτερο στην Ουάσινγκτον.

Comments(0)

Μπάρακ και Μισέλ Ομπάμα φεύγουν από το Καπιτώλιο

Comments(0)

Ο Μπάρακ και η Μισέλ Ομπάμα επιβιβάστηκαν στο στρατιωτικό ελικόπτερο και αποχωρούν από το Καπιτώλιο.

Comments(0)

Comments(0)

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνοδεύει τον Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος εγκαταλείπει μετά από 8 χρόνια τον Λευκό Οίκο.

Comments(0)

Η τελετή ολοκληρώθηκε και ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε, ενώ τον ακολούθησε ο Μπάρακ Ομπάμα.

Comments(0)

Comments(0)

«Ανεξαρτήτως χρώματος και φύλου, όλοι έχουμε τις ίδιες ελευθερίες, όλοι χαιρετίζουμε την ίδια σημαία. Θα κάνουμε την Αμερική ξανά ισχυρή, περήφανη, ασφαλή. Ο Θεός να σας ευλογεί και ο Θεός να ευλογεί την Αμερική». Με αυτά τα λόγια, ο Ντόναλντ Τραμπ ολοκλήρωσε την πρώτη του ομιλία ως ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ

Comments(0)

«Όταν η Αμερική είναι ενωμένη, η Αμερική είναι ασταμάτητη. Θα ενώσουμε τον πολιτισμένο κόσμο στη μάχη ενάντια στη ριζοσπαστική ισλαμιστική τρομοκρατία, την οποία θα εξαφανίσουμε από το πρόσωπο του πλανήτη. Προστατευόμαστε από τους γενναίους άνδρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας, κυρίως όμως προστατευόμαστε από τον Θεό. Τέρμα τα μεγάλα, κενά λόγια, ήλθε η ώρα των έργων. Η Αμερική ζει όσο ευημερεί. Είτε είμαστε μαύροι, μιγάδες, λευκοί, όλοι χύνουμε το κόκκινο αίμα των πατριωτών».

Comments(0)

«Θα πρέπει να προστατέψουμε τα δικά μας σύνορα, να δώσουμε προτεραιότητα στα δικά μας προϊόντα. Πλέον κοιτάμε μόνον προς το μέλλον. Από σήμερα η Αμερική θα μπαίνει πρώτη ως γνώμονας των αποφάσεών μας. Θα επαναφέρουμε τις θέσεις εργασίες, τα σύνορά μας, τον πλούτο μας, τα όνειρά μας. Θα ξαναχτίσουμε τη χώρα μας με τα χέρια των Αμερικανών. Οι αρχές μας θα είναι: αγοράζετε αμερικανικά, προσλαμβάνετε Αμερικανούς. Θα ενδυναμώσουμε όλες τις συμμαχίες και θα κάνουμε νέες. Θα εξαλείψουμε την ισλαμιστική τρομοκρατία τελείως από το πρόσωπο της Γης».

Comments(0)

Συνεχίζει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζοντας «Ο όρκος που μόλις έδωσα σημαίνει την πίστη σε όλους τους Αμερικανούς. Είμαστε ένα έθνος, έχουμε κοινή μοίρα. Για πολλές δεκαετίες υπερασπιστήκαμε τα σύνορα άλλων κρατών,ενώ αρνηθήκαμε να υπερασπιστούμε τα δικά μας. Μέχρι σήμερα φυλούσαμε τα σύνορα άλλων χωρών, χωρίς να προστατεύουμε τα δικά μας. Σήμερα κάνουμε μία νέα συμφωνία – Η Αμερική πάνω απ’ όλα».

Comments(0)

Τραμπ: «Οι Αμερικανοί μπαίνουμε σε μία εθνική προσπάθεια να ανορθώσουμε τη χώρα μας. Ευγνωμοσύνη στον Μπαράκ Ομπάμα και τη Μισέλ Ομπάμα για τη συμβολή τους στη μετάβαση. Μεταβιβάζουμε την εξουσία από την Ουάσινγκτον στον λαό. Αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή, όλα αλλάζουν αυτή τη στιγμή, εδώ και τώρα. Δεν έχει σημασία ποιο κόμμα ελέγχει την κυβέρνηση, αλλά εάν η κυβέρνηση ελέγχεται από τον λαό. Tην 20η Ιανουαρίου θα τη θυμόμαστε ως τη μέρα που ο λαός έγινε και πάλι ο εξουσιαστής του έθνους. Οι Αμερικανοί θέλουν καλά σχολεία για τα παιδιά τους, ασφάλεια στις γειτονιές τους, καλές δουλειές για τους ίδιους. Ο εφιάλτης σταματά εδώ και τώρα».

Comments(0)

Κανονιοβολισμοί προς τιμή του 45ου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Comments(0)

 

Ξεκίνησε η ομιλία Τραμπ, η πρώτη ως προέδρου των ΗΠΑ.
Comments(0)

Με το δεξί χέρι υψωμένο ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ

Comments(0)

Ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίζεται 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Comments(0)

Χιλιάδες κόσμου παρακολουθούν την ορκωμοσία του Τραμπ

Comments(0)

Ορκίζεται ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και νέος πρόεδρος της Γερουσίας Μάικλ Ρίτσαρντ Πενς.

Comments(0)

Φορτώστε περισσότερα

Στις 4 περίπου το απόγευμα, ώρα Ελλάδος (9 ώρα Ουάσινγκτον), Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια πήγαν, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, κοντά στο Λευκό Οίκο για την καθιερωμένη Δοξολογία. Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ εντυπωσιακή, για μια ακόμη φορά, με γαλάζιο ταγιέρ Ralph Lauren, ασορτί γόβες και κότσο τα μαλλιά.

Μαζί τους βρέθηκαν και ο Μάικ Πενς με την οικογένειά του.

Πώς θα γίνει η ορκωμοσία

Με το αριστερό του χέρι στη Βίβλο στην οποία είχε ορκιστεί ο Αβραάμ Λίνκολν, ο Ντόναλντ Τραμπ θα ορκιστεί 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ γύρω στις 19:00 ώρα Ελλάδος σήμερα και κατόπιν θα εκφωνήσει την πρώτη του ομιλία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του από τη δυτική πρόσοψη του Καπιτωλίου προτού ηγηθεί της πομπής στην Λεωφόρο Πενσιλβάνια από το Καπιτώλιο στον Λευκό Οίκο.

Για την ορκωμοσία του ο Τραμπ θα χρησιμοποιήσει δύο Βίβλους: εκτός από εκείνη στην οποία είχε ορκιστεί ο πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν και μία που του είχε δωρίσει η μητέρα του το 1955.

Kόσμος έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται στο σημείο όπου θα εκφωνήσει την ομιλία ο νέος πρόεδρος.

Τελευταίες ετοιμασίες

Tι θα πει στην ομιλία του

Η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία θα διαρκέσει περί τα 20 λεπτά, θα είναι «πολύ προσωπική»,  διανθισμένη από «φιλοσοφικές» σκέψεις, όπως εξήγησε χθες ο εκπρόσωπός του για τον τύπο.

«Θα είναι μια πολύ προσωπική κι ειλικρινής παρουσίαση του οράματός του για την χώρα» δήλωσε ο Σον Σπάισερ. «Θα εξηγήσει τι σημαίνει να είσαι Αμερικανός, οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε» συνέχισε ο ίδιος, αναφέροντας μεταξύ άλλων εκείνες του τομέα των υποδομών και της εκπαίδευσης. «Δεν πρόκειται για (την παρουσίαση) ενός λεπτομερούς προγράμματος, αλλά για ένα ντοκουμέντο φιλοσοφικών ιδεών, το όραμά του για το μέλλον της χώρας, του ρόλου της κυβέρνησης και του ρόλου των πολιτών» πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Βροχερός ο καιρός, λίγοι αυτοί που θα παρακολουθήσουν την ομιλία

Ο καιρός για σήμερα στην Ουάσινγκτον προβλέπεται βροχερός και ασυνήθιστα θερμός για την εποχή. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου και βροχή που θα αρχίσει να μειώνεται σταδιακά ως τα μέσα του απογεύματος.

Την ίδια ώρα έως και 900.000 άνθρωποι αναμένεται να συρρεύσουν σήμερα για την τελετή της ορκωμοσίας του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων διαδηλωτών, πολύ λιγότεροι απ’ ό,τι στην ομιλία του Ομπάμα το 2009, την οποία είχαν παρακολουθήσει 2 εκατομμύρια άτομα.

Θα ακολουθήσει και παρέλαση

Κατά τη διάρκεια της πομπής από το Καπιτώλιο προς τον Λευκό Οίκο στην Λεωφόρο Πενσιλβάνια, οι Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ μπορεί να βγουν από τη λιμουζίνα τους για να χαιρετίσουν το πλήθος.

Η πομπή από το Καπιτώλιο στον Λευκό Οίκο προσφέρει την ευκαιρία σε περισσότερους ανθρώπους να δουν από κοντά τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, οι οποίοι θα ακολουθούνται από 8.000 ανθρώπους: εκπροσώπους των διαφόρων σωμάτων του στρατού, λυκείων και πανεπιστημίων, των υπηρεσιών ασφαλείας, βετεράνων, ακόμη και μια ομάδα τρακτέρ. Η πομπή αυτή είναι μια παράδοση που ξεκίνησε το 1805 όταν ο Τόμας Τζέφερσον άρχιζε τη δεύτερη θητεία του. Μόνον μια φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, όταν ο Ρόναλντ Ρήγκαν αναλάμβανε για δεύτερη φορά καθήκοντα το 1985 δεν έγινε η παραδοσιακή πομπή μετά την ορκωμοσία λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Στο μεταξύ μετά την ολοκλήρωση της τελετής της ορκωμοσίας το ζεύγος Ομπάμα θα αναχωρήσει, με ελικόπτερο, από το Καπιτώλιο για να αρχίσει την μετά τον Λευκό Οίκο ζωή του.

Ωστόσο βάσει της παράδοσης, ο απερχόμενος πρόεδρος Ομπάμα θα έχει αφήσει στον διάδοχό του μια επιστολή πάνω στο προεδρικό γραφείο που βρίσκεται στην αίθουσα του Οβάλ Γραφείου. Το περιεχόμενο της επιστολής αυτής δεν έχει αποκαλυφθεί.

Τέλος όσον αφορά τις εκδηλώσεις, τρεις χοροί έχουν προγραμματιστεί για απόψε, ενώ σε εκατομμύρια αναμένεται να ανέλθουν οι μετέχοντες σε όλες τις εκδηλώσεις που προγραμματίζεται να διαρκέσουν αρκετές ημέρες πριν και μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, στις οποίες εκτός από τους επίσημους χορούς περιλαμβάνονται πάρτι, συναυλίες και εκκλησιαστικές λειτουργίες.

Το πρόγραμμα της ορκωμοσίας Τραμπ, σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου

 • 16:30: Θα αρχίσει η επίσημη τελετή ορκωμοσίας μπροστά στο Καπιτώλιο, με τραγούδια και μουσική. Ανάμεσα στους καλεσμένους θα βρίσκονται οι γερουσιαστές (ορισμένοι αρνήθηκαν να παρευρευθούν), οι ανώτατοι δικαστές, οι διπλωμάτες και το κοινό. Οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον θα είναι παρόντες, καθώς και η Χίλαρι Κλίντον. Ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, επειδή ασθενεί, δεν θα παραστεί.
 • 18:30: Ομιλία έναρξης. Θρησκευτικοί ηγέτες θα ανοίξουν την τελετή, με την ανάγνωση κειμένων. Ο Μάικ Πενς θα ορκιστεί αντιπρόεδρος των ΗΠΑ από τη δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Clarence Thomas.
 • 19:00: Ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ από τον ανώτατο δικαστή John Roberts. Θα χρησιμοποιηθούν δύο Βίβλοι, μία του πρώην προέδρου Αβραάμ Λίνκολν, καθώς η Βίβλος της μητέρας του Τραμπ, την οποία του έδωσε το 1955. Στη συνέχεια ο Τραμπ θα διαβάσει τον όρκο του. Μια νεαρή σοπράνο 16 ετών, η Jackie Evancho, θα ψάλει τον εθνικό ύμνο.
 • 19:30: Τέλος της τελετής. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μάικ Πενς θα παρευρεθούν σε γεύμα της Γερουσίας, στο Καπιτώλιο.
 • 23:00: Παρέλαση ορκωμοσίας. Ο νέος πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος θα παρελάσουν επί 2,4 χιλιόμετρα κατά μήκος της Pennsylvania Avenue, η οποία συνδέει το Καπιτώλιο με τον Λευκό Οίκο. Θα τους ακολουθούν 8.000 άτομα, τα οποία εκπροσωπούν διάφορες ομάδες: σώματα στρατού, σχολεία και πανεπιστήμια, πυροσβέστες, διασώστες, βετεράνοι πολέμου, καθώς και μια ομάδα τρακτέρ. Το συγκρότημα της Νέας Υόρκης Rockettes θα τραγουδήσει για την ορκωμοσία. Ορισμένες χορεύτριες δεν θέλησαν να παρευρεθούν και η εταιρεία τους δήλωσε ότι είναι ελεύθερες να έρθουν ή όχι.
 • 00:00 ως 5 το πρωί: Ο Ντόναλντ και ο Μάικ Πενς, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, θα παρευρεθούν σε τρεις χορούς που θα δοθούν για την ορκωμοσία. Οι δύο θα πραγματοποιηθούν στο Walter E. Washington Convention Center και ο τρίτος στο National Building Museum, που είναι το Μουσείο Αρχιτεκτονικής. Κι άλλοι χοροί, λιγότερο ή περισσότερο επίσημοι, θα δοθούν στην πρωτεύουσα.

Αύριο Σάββατο 21 Ιανουαρίου

 • 17:00: Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μάικ Πενς θα παρευρεθούν σε μια θρησκευτική, οικουμενική τελετή (National Prayer Service) στον καθεδρικό ναό της Ουάσινγκτον.

Tι συνέβη χθες

Οι γιορτές για την ορκωμοσία Τραμπ ξεκίνησαν χθες με την άφιξη του πλανητάρχη στην Ουάσινγκτον. Το ζεύγος Τραμπ αφού πήγε στο ξενοδοχείο που διαθέτει στην αμερικανική πρωτεύουσα και αφού ο νέος πλανητάρχης κατέθεσε στεφάνι σε μνημείο παρακολούθησε τη μεγάλη ανοιχτή γιορτής προς τιμήν του, στην οποία συμμετείχαν αστέρια της σάουλ και κυρίως της κάντρι μουσικής, υπήρχαν πυροτεχνήματα και έπαιζαν στρατιωτικά εμβατήρια (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη σύντομη ομιλία του υποσχέθηκε να κάνει την Αμερική μεγάλη.

Αργότερα η οικογένεια Τραμπ παραβρέθηκε σε δείπνο μαζί με τους νέους υπουργούς και υποστηρικτές του νέου προέδρου.

Πηγή: Δείτε live: Ορκίστηκε ο Τραμπ -«Από σήμερα αλλάζουν όλα» [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/314398/deite-live-orkistike-o-tramp-apo-simera-allazoyn-ola-vinteo#ixzz4WKKxK7DS

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου ΥΠΠΟΑ "Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει πως η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» με αριθμό καταχώρησης 5/2018 στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Έδεσσας, έχει διαγραφεί από το ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
     Σε λιγότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το ΑΤΟΠΗΜΑ του Υπουργείου Πολιτισμού, εκδόθηκε η ανάκληση της έγκρισης του αυτονομιστικού φορέα από την Αριδαία.         Η τοπική κοινωνία της Πέλλας έδωσε ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η απομάκρυνση της Λιζ Τσέινι από την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας μπορεί να ευνοήσει βραχυπρόθεσμα το κόμμα, συσπειρώνοντας τους οπαδούς του Τραμπ (φωτ. REUTERS/Evelyn Hockstein). ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την υπ’ αριθμόν τρία στην ιεραρχία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Ρούλα Σαλούρου 13.05.2021 • 07:54  «Τεκτονικές» θεωρούνται οι αλλαγές που επιβάλλει στο συνδικαλιστικό κίνημα το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, καθώς προβλέπει την υποχρέωση καταγραφής των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ένα ενιαίο μητρώο, περικόπτει δικαιώματα συνδικαλιστών, τροποποιεί την προστασία τους έναντι των απολύσεων, προβλέπει ...


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας