Οργή στη Σόφια: «Μογγόλους» τους αποκαλούν οι Σλαβομακεδόνες

1/2/21 | 1 | 0 | 498 εμφανίσεις

Οργή και θυμός προκλήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα από τη δημοσίευση του πολίτη της Βόρειας Μακεδονίας, Λιούπτσο Αγκελέσκι,  για τα 40ά γενέθλια του ποδοσφαιριστή (της Βουλγαρίας) Ντιμίταρ Μπερμπατόφ, όπως σημειώνει η βουλγαρική «24 Ώρες».

Σκανδαλώδη θεωρείται η αναφορά ότι ο ποδοσφαιριστής παρουσιάζεται ως ‘Μακεδόνας’ από τη ‘Μακεδονία του Πιρίν’ και συγκεκριμένα από το Μπλαγκόεβγκραντ. Δεν είναι μόνο αυτό, αλλά ο συντάκτης δείχνει τη δυσαρέσκειά του χαρακτηρίζοντας τους Βουλγάρους ως «Μογγόλους».

Πραγματική έξαρση παρατηρήθηκε στα (βουλγαρικά) κοινωνικά δίκτυα από τις αναφορές αυτές γράφει η Μπλίτς, σημειώνοντας τις ευχές που γράφηκαν από πολίτη της Βόρειας Μακεδονίας στη σελίδα του ποδοσφαιριστή:

«Χρόνια πολλά στον σπουδαίο ποδοσφαιριστή, τον Μακεδόνα από το Μπλαγκόεβγκραντ μας, …τον θρύλο Ντιμίταρ Μπερμπατόφ. Ο πατέρας του, Ιβάν, έφερε τον 15χρονο Μίτκο (σημ. χαϊδευτικό του Ντιμίταρ- όπως το Μήτσος από το Δημήτριος) για πρόβες στον «Βαρντάρ» αλλά οι δικοί μας δεν είδαν το μεγάλο του ταλέντο και τον έδωσαν σε αυτούς. Το μαργαριτάρι μας από πατέρα Μακεδόνα παίζει με τους Μογγόλους», έγραψε ο Λιούπτσο Αγκελέσκι προκαλώντας αισθήματα γελοιοποίησης και θυμού από τους συμπατριώτες μας, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Το αξιοσημείωτο σε όλη αυτήν την αντιπαράθεση είναι ότι οι διαφωνίες από το πολιτικό έχουν επεκταθεί και στον αθλητικό χώρο.

Blitz.bg24chasa.bg

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    θ.Γ says:

    ΓΝΩΣΤΟ ΑΠ’ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΕΝΟΙ/ΕΚΣΛΑΒΙΣΜΕΝΟΙ ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/2/21 | (1 σχόλια)
    Αντώνης Μανιτάκης, Οµότιµος καθηγητής Νοµικής του ΑΠΘ, Πρόεδρος του επιστηµονικού συµβουλίου της Νοµικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Λευκωσίας  To άρθρο πραγματεύεται την (αντι)συνταγματικότητα του πειθαναγκαστικού εμβολιασμού μιας ειδικής κατηγορίας προσώπων, που επιτελούν δημόσιο λειτούργημα και έρχονται σε προσωπική επαφή με ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας