Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Κ. Ζέρβα στην Κωνσταντινούπολη. Θετικό το κλίμα με Ιμάμογλου.

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις που είχε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας στην Κωνσταντινούπολη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο και με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

H συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη έλαβε χώρα στο Φανάρι σε εγκάρδιο κλίμα. Η ανάδειξη του Βυζαντινού παρελθόντος, της ιστορίας, του πολιτισμού και της αρχιτεκτονικής της πόλης βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης. Πέραν τούτου συζητήθηκαν περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς είναι γνωστή η ευαισθησία και το ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριάρχη για αυτά.

Ο κ. Ζέρβας με το πέρας της συνάντησης προσκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου καθώς επίσης ιδιαίτερη πρόσκληση του απηύθυνε ώστε να τιμήσει τις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης το 2022 για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η Θεσσαλονίκη ήταν πόλη που υποδέχθηκε τότε τους πρόσφυγες και θα οργανώσει ανάλογες εκδηλώσεις.

Η συνάντηση με τον κ. Ιμάμογλου έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας και προετοιμασίας των πόλεων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών καθώς και  ζητήματα πολιτικής προστασίας. Πέραν αυτών συμφωνήθηκε ο διαμοιρασμός τεχνογνωσίας και η συνεργασία στα πεδία του τουρισμού, της χρήσης και αξιοποίησης νέων τεχνολογιών (smart cities) και περιβάλλοντος καθώς οι αστικές προκλήσεις είναι παρεμφερείς για κάθε πόλη

Ο κ. Ζέρβας πρότεινε τη δημιουργία ομάδων εργασίας (working groups) μεταξύ αντιδημάρχων και αξιωματούχων των δύο πόλεων που θα αναλάβουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση και εφαρμογή αυτών των προτάσεων με τον κ. Ιμάμογλου να διάκειται θετικά σε μία τέτοια εξέλιξη. Από κοινού επιπλέον διαμορφώθηκε πρόταση δημιουργίας δικτύου ελληνικών και τουρκικών πόλεων, με έμφαση σε αυτές που έχουν λιμάνι.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικά θετικό καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Ζέρβα κλείνοντας, να προσκαλεί τον κ. Ιμάμογλου να επισκεφτεί σύντομα τη Θεσσαλονίκη ως Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

 

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Μού λένε ότι πήγε νά πάρει ευλογία,
  προκειμένου νά αναλάβει ώς ιμπρεσάριος τό gay parade στήν έδρα τού οικουμενικού μέ τή γνωστή ευαισθησία καί τό ενδιαφέρον γιά τά περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά

  μάλλον πρόκειται γιά αντιζηλείες στρίτ άρτιστς τής “βόρειας Μακεδονίας” πού ξεμαλλιάζονται,

  εκτός κι άν ξέρετε κάτι παραπάνω, γιά τό πώς βγάζουμε από πάνω μας
  αυτό τό εβραιομπουταροintersalonicοψυχοπλάκωμα,

  “δυό πόλεις, μιά τελαβίβια ιστορία χωρίς εισβολή εβραίων τό 1492…”

  καί μιά κολοσσιαία επέκταση τού Σχεδίου Πόλεως στά καλά καθούμενα, βέβαια
  πού φρόντισε «τό μιτσοτάκ» στόν καιρό του, ώστε
  νά χωράει όλους τούς εβραίους τού ισραηλ
  ή τούς αντιπροσώπους τους, πέτε

  πού λέει κι ό τζίτζις μέ τόν πρώην,
  διά τού κθβε τού ναρ καί τού σιωνα,
  τού εβραιοκάνικου προξενείου πού βάνει τά λεφτά,
  τού dukakis-center/anatolia πού ξέρει νά βάνει τήν κουλτούρα, etc…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,635ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
17,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα