Οι New York Times αποκαλύπτουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τους βιασμούς και τη σεξουαλική βία που ασκήθηκαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Το δημοσίευμα αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τη συστηματική στόχευση γυναικών και κοριτσιών, τη χρήση σεξουαλικής βίας και ακρωτηριασμών κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης της Χαμάς

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕ ΚΑΡΦΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗΡΟΥΣ ΤΗΣ, ΣΤΗ ΒΟΥΒΩΝΙΚΗ ΧΩΡΑ

Από την Σύνταξη των

TIMES OF ISRAEL

29 Δεκεμβρίου 2023 – 5:59 π.μ.

Η ιστορική τύφλωση των κάθε είδους «στρατευμένων» δεν τους επιτρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όταν καταγγέλλονται τα εγκλήματα εναντίον αμάχων μόνο του ενός εγκληματία αποσιωπώνται και δικαιώνονται τα εγκλήματα του άλλου. 

Έτσι, λειτουργώντας με βάση το σχιζοφρενικό διπλό κριτήριο,

▪ οι μεν σύγχρονοι ναζί μπορούν να καταγγέλλουν μόνο την επιδημία των βιασμών δεκάδων χιλιάδων Γερμανίδων γυναικών από τον επελαύνοντα σοβιετικό στρατό και να αποσιωπούν τα εγκλήματα των ναζιστικών υποκτηνών,

▪ οι δε σύγχρονοι προοδευτικοί μπορούν να καταγγέλλουν μόνο τα εγκλήματα του Ισραηλινού στρατού εναντίον αμάχων και να αποσιωπούν τα αντίστοιχα εγκλήματα των τρομοκρατών της Χαμάς – στα οποία περιλαμβάνονται οι φρικτοί βιασμοί και οι δολοφονίες γυναικών. 

Η προφανής αδυναμία και των μεν και των δε να συνειδητοποιήσουν ότι τα εγκλήματα εναντίον αμάχων είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ανεξάρτητα από το ποιος τα διαπράττει, συντελεί απλώς στη διαιώνιση των εγκλημάτων.

 Κλεάνθης Γρίβας

Μια επιζώσα από το πάρτι Supernova στο Secret Forest retreat center στην Κύπρο. Το βραχιόλι της είναι η άδεια εισόδου στο πάρτι, κατά την ημερομηνία της σφαγής. 

Οι New York Times (ΝΥΤ) σε μια λεπτομερή Έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 28/12/2023, εξέθεσαν τη συστηματική σεξουαλική βία κατά των Ισραηλινών γυναικών και κοριτσιών που χρησιμοποίησαν οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες κατά τη διάρκεια της άνευ προηγουμένου επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Η δίμηνη έρευνα των ΝΥΤ περιελάμβανε συνεντεύξεις με περισσότερους από 150 μάρτυρες, ιατρικό προσωπικό, πρώτους ανταποκριτές, στρατιώτες, συμβούλους βιασμού και κυβερνητικούς αξιωματούχους μαζί με σάρωση βίντεο, φωτογραφιών και δεδομένων GPS από κινητά τηλέφωνα.

Το δημοσίευμα ξεκινά με την περιγραφή ενός ανατριχιαστικού βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως τις ημέρες μετά την επίθεση-σοκ της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ εκείνο το πρωί του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου. Το βίντεο, που γυρίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Οκτωβρίου, δείχνει τα μερικώς απανθρακωμένα λείψανα μιας γυναίκας της οποίας το πρόσωπο έχει καεί και έχει καταστεί αγνώριστο, η οποία είναι γυμνή από τη μέση και κάτω, με τα πόδια ανοιχτά, και το μαύρο φόρεμά της ανεβασμένο. Το σώμα της βρίσκεται δίπλα σε ένα αυτοκίνητο που πυρπολήθηκε στη διαδρομή 232, η οποία εκτείνεται παράλληλα με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου πολλοί άνθρωποι που προσπαθούσαν να διαφύγουν από το υπαίθριο φεστιβάλ Supernova κοντά στο Kibbutz Re’im, σφαγιάστηκαν από τρομοκράτες της Χαμάς. Περίπου 360 από τους 1.200 ανθρώπους που δολοφονήθηκαν εκείνη την ημέρα ήταν από το rave-πάρτι.

Η γυναίκα στο βίντεο αναγνωρίστηκε αργότερα ως Gal Abdush, μια 34χρονη μητέρα δύο παιδιών από το κεντρικό Ισραήλ, η οποία παρευρέθηκε στο φεστιβάλ Supernova μαζί με τον σύζυγό της, Nagi Abdush, 36 ετών. Η αστυνομία πιστεύει ότι η Abdush βιάστηκε πριν τη δολοφονήσουν και κάψουν το σώμα της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χρειάστηκε περίπου μια εβδομάδα για να ταυτοποιηθεί. Το σώμα του συζύγου της βρέθηκε μέρες αργότερα, και είχε καεί τόσο άσχημα που οι αρχές χρειάστηκαν τεστ DNA για να τον αναγνωρίσουν.

Οι NYT ανέφεραν ότι εντόπισαν τουλάχιστον 7 τοποθεσίες σε όλο το νότιο Ισραήλ όπου γυναίκες και κορίτσια κακοποιήθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν σεξουαλικά και ότι βρήκαν τα πτώματα περισσότερων από 30 γυναικών μέσα και γύρω από την τοποθεσία Supernova rave και σε δύο κοντινά κιμπούτζ σε παρόμοια κατάσταση μ’ αυτή της Abdush — «με τα πόδια ανοικτά, τα ρούχα σκισμένα, και με σημάδια κακοποίησης στα γεννητικά τους όργανα».

Στο υλικό που δημοσίευσαν οι ΝΥΤ περιλάμβαναν φωτογραφίες μιας γυναίκας σε ένα πολιορκημένο κιμπούτς που βρέθηκε με δεκάδες καρφιά καρφωμένα στους μηρούς και τη βουβωνική χώρα της. Πλάνα που προβλήθηκε από την εφημερίδα έδειξαν δύο νεκρές Ισραηλινές στρατιωτίνες σε μια στρατιωτική βάση που είχε καταληφθεί από τη Χαμάς, που προφανώς πυροβολήθηκαν στους κόλπους τους.

Στιγμιότυπο από βίντεο που γυρίστηκε στις 8 Οκτωβρίου δείχνει τα καμένα λείψανα μιας γυναίκας στην άκρη του δρόμου, χωρίς εσώρουχα και τα πόδια της ανοιχτά. Αξιωματούχοι της αστυνομίας πιστεύουν ότι η γυναίκα, που ταυτοποιήθηκε ως Gal Abdush, 34, από το κεντρικό Ισραήλ, βιάστηκε και κάηκε. (Στιγμιότυπο οθόνης, Telegram)

▪ Ένας νοσηλευτής από μονάδα καταδρομέων είπε στην εφημερίδα ότι βρήκε τα πτώματα δύο έφηβων κοριτσιών, αδελφών 13 και 16 ετών, σε ένα δωμάτιο στο Kibbutz Be’eri με τα ρούχα τους σκισμένα. Η μία «ήταν ξαπλωμένη στο πλάι με μώλωπες στη βουβωνική χώρα» και η άλλη «είχε ξαπλωθεί στο πάτωμα μπρούμυτα, με παντελόνι πιτζάμας τραβηγμένο στα γόνατά της, το κάτω μέρος ανοιχτό, σπέρμα στην πλάτη της».

▪ Ένας γιατρός, ο Jamal Waraki, εθελοντής της μη-κερδοσκοπικής ομάδας αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης ZAKA, είπε στους Times ότι δεν μπορούσε να πάρει μια εικόνα του σώματος μιας γυναίκας που βρήκε στο rave. «Τα χέρια της ήταν δεμένα πίσω από την πλάτη της, ήταν σκυμμένη, μισόγυμνη, τα εσώρουχά της ήταν κάτω από τα γόνατά της».

▪ Ο Yinon Rivlin, μέλος της ομάδας που οργάνωσε το rave Festival, ο οποίος έχασε δύο αδέρφια στην επίθεση, αλλά κρύφθηκα και κατάφερε να επιβιώσει, είπε στους NYT ότι αφού βγήκε από την κρυψώνα του, πήρε το δρόμο του κατά μήκος της διαδρομής 232 – όπου βρέθηκε η Abdush – και βρήκε το σώμα μιας νεαρής γυναίκας «ξαπλωμένης μπρούμητα, χωρίς ρούχα από τη μέση και κάτω, με τα πόδια ανοιχτά, η οποία φαινόταν να είχε τραύματα στην περιοχή του κόλπου της, σαν κάποιος να την ξέσκισε».

Παρόμοιες σκηνές ανακαλύφθηκαν σε τουλάχιστον έξι διαφορετικά σπίτια στο Be’eri και στο Kfar Aza Kibbutzim, όπου εντοπίστηκαν τουλάχιστον 24 πτώματα γυναικών και κοριτσιών είτε απογυμνωμένα ή δεμένα, είτε ακρωτηριασμένα — μερικές φορές και τα τρία — σύμφωνα με οκτώ εθελοντές γιατρούς και δύο Ισραηλινούς στρατιώτες που μίλησαν στους Times.

▪ Μία μάρτυρας από το rave festival είπε στους ΝΥΤ ότι περίπου 100 τρομοκράτες συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του δρόμου όπου λάμβανε χώρα το φεστιβάλ, έχοντας ανάμεσά τους βαριά τραυματισμένες γυναίκες, και ότι είδε τουλάχιστον πέντε γυναίκες να βιάζονται μπροστά της ενώ προσπαθούσε να κρυφτεί.

Η αεροφωτογραφία δείχνει την εγκαταλελειμμένη τοποθεσία της επίθεσης των τρομοκρατών της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Supernova (7 Οκτωβρίου 2023) κοντά στο Kibbutz Re’im στην έρημο Negev, στο νότιο Ισραήλ. (Jack Guez/AFP)

▪ Ένας άλλος μάρτυρας, που συμφώνησε να ταυτοποιηθεί ως ο Ραζ Κοέν, είπε στους ΝΥΤ ότι καθώς κρυβόταν σε μια αποξηραμένη κοίτη κοντά στο Route 232, είδε ένα λευκό βαν από το οποίο πήδηξαν άνδρες με πολιτικά ρούχα, σέρνοντας μια γυναίκα. «Μαζεύτηκαν όλοι γύρω της… Άρχισαν να τη βιάζουν. Είδα τους άντρες να στέκονται σε ημικύκλιο γύρω της. Ο ένας τη βιάζει. Εκείνη ουρλιάζει. Θυμάμαι ακόμα τη φωνή της, που ουρλιάζει χωρίς λόγια. Τότε ένας από αυτούς σήκωσε ένα μαχαίρι και την έσφαξε».

▪ Ο Σόαμ Γκουέτα, φίλος του Κοέν που κρυβόταν μαζί του, είπε στους ΝΥΤ ότι είδε ότι «οι άντρες μιλούσαν, γελούσαν και φώναζαν, και στη συνέχεια, ένας από αυτούς μαχαίρωσε τη γυναίκα επανειλημμένα».

«Σε τουλάχιστον 10 πτώματα γυναικών στρατιωτών που υπηρετούσαν σε ένα παρατηρητήριο στη Γάζα βρέθηκαν με σημάδια σεξουαλικής βίας», είπε ένας στρατιωτικός οδοντίατρος, ο λοχαγός Maayan, που εργαζόταν στη στρατιωτική βάση Shura στο κεντρικό Ισραήλ όπου μεταφέρθηκαν τα πτώματα για αναγνώριση.

▪ Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Πρόνοιας, Gil Horev: «Η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών που βιάστηκαν, δολοφονήθηκαν στη συνέχεια, αλλά τουλάχιστον τρεις γυναίκες και ένας άνδρας που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά επέζησαν… Κανένας από αυτούς δεν ήταν διατεθειμένος να έρθει σωματικά για θεραπεία».

▪ Δύο θεραπευτές που περιθάλπουν μια γυναίκα που βιάστηκε ομαδικά στο rave festival είπαν στους ΝΥΤ ότι καμιά δεν ήταν σε θέση να μιλήσει σε δημοσιογράφους ή ερευνητές για τα όσα υπέφερε.

Οι ΝΥΤ ανέφεραν (όπως και οι Times of Israel προηγουμένως), ότι η αστυνομία συγκεντρώνει με κόπο αποδεικτικά τεκμηρίωσης των εκτεταμένων βιασμών, σημειώνοντας ότι το ιατρικό προσωπικό και οι δυνάμεις ασφαλείας είχε επικεντρωθεί στην ταυτοποίηση του άνευ προηγουμένου αριθμού των νεκρών – ώστε να ταφούν – ώστε δεν υπάρχει συστηματική συλλογή αποδεικτικών στοιχείων βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης.

Σύμφωνα με την εβραϊκή θρησκεία, οι άνθρωποι θάβονται το συντομότερο δυνατό και οι κηδείες γίνονται γρήγορα για να ξεκινήσει η περίοδος του Σίβα. «Το αποτέλεσμα ήταν ότι πολλά σώματα με σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης τέθηκαν σε “ανάπαυση” χωρίς ιατρικές εξετάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι τα πιθανά στοιχεία βρίσκονται τώρα θαμμένα στο έδαφος», ανέφερε η έκθεση.

Η Mirit Ben Mayor, αρχηγός της αστυνομίας είπε στους NYT ότι πίστευε πως οι βάναυσες θηριωδίες που διέπραξαν οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες εναντίον Ισραηλινών γυναικών και κοριτσιών στις 7 Οκτωβρίου «ήταν ένας συνδυασμός του μίσους για τους Εβραίους και του μίσους για τις γυναίκες».

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα