Οι 15 που υπογράφουν τη διακήρυξη για την εθνική κυριαρχία ως καίριο πολιτικό ζήτημα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σκοπός τους είναι να εκκινήσουν τη διαδικασία Διακήρυξης, για «τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας σε Ελλάδα και Κύπρο».

Πρόκειται για μία κίνηση που ενώνει στη δράση κάθε δημοκράτη πατριώτη από όλο το εύρος του πολιτικού φάσματος.

Και παρά τις θεμιτές και αυτονόητες φιλοσοφικές/ιδεολογικές διαφοροποιήσεις αποφάσισαν να συμπορευτούν καθώς όπως τονίζουν «ο κίνδυνος που διατρέχει η πατρίδα επιβάλλει την κοινή και συγκροτημένη δράση πάνω στα ελάχιστα, αλλά μείζονα».

Στον πυρήνα της προσπάθειας συμμετέχουν οι:

-Αποστολόπουλος Απόστολος, δημοσιογράφος.

-Αϋφαντής Γιώργος, Πληρεξούσιος Υπουργός Α’ ε.τ.

-Γιατράκος Ανδρέας, μουσικός παραγωγός -επιχειρηματίας

-Κακαρελίδης Γιώργος, τ. καθηγητής εφαρμογών Στατιστικής, Πανεπιστήμιο Πατρών

-Καλεντερίδης Σάββας, συνταγματάρχης ε.α.

-Κούβελας  Δημήτρης, Καθηγητής Ιατρικής, ΑΠΘ.

-Καραμολέγκος Γιάννης, οικονομολόγος

-Λαυρέντζος Αναστάσιος, σύμβουλος επιχειρήσεων

-Μακαρώνας Κυριάκος, δικηγόρος

-Μαρούπα Ειρήνη, δικηγόρος

-Μπούτος Γιώργος, προϊστάμενος (ετ) της Διεύθυνσης Επεξεργασίας Νομοθετικών Πράξεων και Κανονιστικών Διοικητικών Πράξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

-Οικονομίδης Αλέξανδρος, μαθηματικός-μηχανουργός

-Σοφούλης Εμμανουήλ, καθηγητής-επιχειρηματίας

-Τσιμέκας Γιώργος, αντιπρόεδρος (ε.τ) του Συμβουλίου της Επικρατείας

-Χρυσανθόπουλος Λεωνίδας, πρέσβης ε.τ

Το κείμενο της διακήρυξης:

1) «Το καίριο πολιτικό ζήτημα της χώρας είναι η κατοχύρωση και η υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Αποτελεί την προϋπόθεση για να αντιμετωπισθούν με πιθανότητες επιτυχίας τα επί μέρους οξύτατα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.

2) Δεν θα υπάρξει στην Ελλάδα κοινωνική δικαιοσύνη, υγεία, παιδεία, σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, κράτος δικαίου, παραγωγή, και οικονομική ανάπτυξη, όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης. Όσο η Ελλάδα «ανήκει στη Δύση», ή στην όποια «σωστή πλευρά της Ιστορίας». Όσο το Ελληνικό εθνικό συμφέρον προσδιορίζεται από τις επιταγές της Ουάσιγκτον, των Βρυξελλών, του Βερολίνου ή, γιατί όχι, και της Άγκυρας! Η πρόταξη ξένων  συμφερόντων  και η μονοσήμαντη υπαγωγή της Ελλάδας σ` αυτά συνιστά διαχρονικό πρόβλημα των εκάστοτε Ελληνικών κυβερνήσεων. Ο κανόνας αυτός, σε συγκεκριμένες ιστορικές στιγμές, κάμφθηκε από απόπειρες ανατροπής του. Ωστόσο, εξακολουθεί να ισχύει  καταθλιπτικά  σήμερα.

3) Από την επανάσταση του 1821, οι Έλληνες αγωνίζονται για ελευθερία και δημοκρατία. Για τα ιδανικά αυτά  καταλύσαμε πριν 49 χρόνια  το ξενοκίνητο δικτατορικό καθεστώς. Σήμερα, όμως, η ελευθερία και η δημοκρατία  που έχουμε  συνιστούν  διακηρύξεις κενές περιεχομένου. Η συνεχιζόμενη Τουρκική κατοχή στην Κύπρο είναι το διαρκές τίμημα που πληρώνουμε  για τον κίβδηλο κοινοβουλευτισμό της Μεταπολίτευσης. Τίμημα που κινδυνεύει ν` αποδειχθεί  απλή προκαταβολή! Γιατί όπως η Χούντα δεν ξεφύτρωσε  τυχαία αλλά μέσα στο  θερμοκήπιο  συγκεκριμένης ξένης εξάρτησης, οι Κοινοβουλευτικοί της διάδοχοι συνειδητά εκεί επιλέγουν έκτοτε να  παραμένουν. Γι` αυτό τον λόγο σήμερα, κατρακυλώντας  στον κατήφορο του εθνικού ευτελισμού   που σηματοδότησε η Συμφωνία των Πρεσπών, καταλήγουμε  να  βιώνουμε την μεθοδευμένη εκχώρηση Ελληνικού εδάφους  χάριν  δήθεν της «ειρήνης». Στην πραγματικότητα, όμως, χάριν της συνοχής και λειτουργικότητας του ΝΑΤΟ.

4) Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ αποτελούν πεδία ισχυρής γεωπολιτικής αντιπαράθεσης αντίρροπων  εθνικών συμφερόντων. Είναι προσωρινοί, διεθνικοί οργανισμοί φτιαγμένοι πρωτίστως για να επιβάλλουν τα τρέχοντα συμφέροντα των ισχυρών. Δεν είναι υποκατάστατα της πατρίδας μας. Αποτελούν χώρους διαρκούς πάλης και συγκρότησης ευμετάβλητων διεθνών συσχετισμών. Συνεπώς, στα fora αυτά η Ελλάδα οφείλει να μετέχει ενεργά προκειμένου να προωθεί  και όχι  ν` απεμπολεί τα ιδιαίτερα –και οπωσδήποτε μείζονα– εθνικά της συμφέροντα, τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και του Έθνους! Η οικονομική εξάρτηση της χώρας, που προκύπτει από την ανάγκη εξυπηρέτησης δημόσιου χρέους 406,5 δις ευρώ, είναι οδυνηρά υπαρκτή. Όμως, δεν μπορεί να συνιστά μόνιμη, βολική πρόφαση υποτέλειας. Σε όσους κόπτονται για την ομαλή εξυπηρέτηση των πιστωτών μας, υπενθυμίζουμε ότι η εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων πόρων της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης  της Ελλάδας θα επέτρεπε μια ταχεία αποπληρωμή τους και απεξάρτησή μας! Προφανώς αυτός (και όχι ο μπαμπούλας του casus belli) είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο οι εκάστοτε κυβερνώντες θάβουν την ανακήρυξη ΑΟΖ κάτω από νομικές πομφόλυγες και ασυναρτησίες. Προτιμούν να καταδικασθούν ,εν προκειμένω, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, παρά  να κόψουν τον ομφάλιο λώρο της οικονομικής και συνακόλουθα πολιτικής εξάρτησης της χώρας από τους πιστωτές…

5) Υπό την πίεση  «Συμμάχων» και «Εταίρων», το Ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει αποδεχθεί τις απαιτήσεις της Άγκυρας που συνοψίζονται στο δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας. Κυβερνώντες και πάσης προελεύσεως «αντιπολιτευόμενοι» συνομολογούν την ήττα πριν καν  δώσουμε τον αγώνα, διολισθαίνοντας εν μέσω κραυγαλέας συναίνεσης προς υπαγορευμένη συνθηκολόγηση…. Μέσω  παραλείψεων και αυτοκτονικών  επιλογών, υποβαθμίζουν ραγδαία την αμυντική δυνατότητα  των Ενόπλων Δυνάμεων και τις απαξιώνουν  σε στρατό παρελάσεων. Αποσυνδέουν, ταυτόχρονα, την κοινωνία και τους πολίτες από  την υπόθεση της συστράτευσής τους στην  άμυνα της χώρας. Τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, οι θεσμοί  της θητείας και της εφεδρείας έχουν καταντήσει  να παράγουν αγέλες αδαών, ανεκπαίδευτων αγγαρειομάχων, αντί να προάγουν τους πολίτες σε πολεμιστές ικανούς να υπερασπίσουν την πατρίδα. Το ιερό καθήκον της άμυνας εκχωρείται σε επαγγελματίες, τους οποίους  κατευθύνουν και εθίζουν σε γραφειοκρατική  λειτουργία, στα πρότυπα της  λοιπής Ελληνικής δημοσιοϋπαλληλίας. Συνεπώς, με υπαιτιότητα πρωτίστως του  Ελληνικού πολιτικού συστήματος (και όχι των Αμερικανών ή Γερμανών, οι οποίοι ευσυνείδητα προωθούν εκείνες τις πολιτικές που η δική μας αδράνεια και δουλοπρέπεια αναδεικνύουν ως  βέλτιστες για τα δικά τους συμφέροντα εν προκειμένω)  διαμορφώνεται το απαραίτητο υπόβαθρο, ώστε στα αμέσως επόμενα χρόνια να καταστεί εφικτή και συνάμα  αναπότρεπτη η  παράδοση/παραλαβή των νησιών ανατολικά του 25ου μεσημβρινού στο Αιγαίο, καθώς και της Θράκης.

6) Ο εν εξελίξει αφοπλισμός των νησιών του Αιγαίου, και η επί θύραις θεσμοποίησή του σε αποστρατιωτικοποίηση/ουδετερότητα, (με άλλοθι το σχεδιαζόμενο Ελληνο-Τουρκικό Σύμφωνο Φιλίας και μη -Επίθεσης)πρέπει να σταματήσει!! Κάθε μέσο νόμιμης δράσης είναι καλό και πρόσφορο για τον σκοπό αυτό. Προέχει η  ενημέρωση των πολιτών για τις συνέπειες που θα έχει ο σχεδιασμός της αποστρατιωτικοποίησης και συναφούς ουδετερότητας στην ασφάλειά τους ,στην ίδια τους την ζωή και στο μέλλον των παιδιών τους. Είναι απαραίτητη η διαμόρφωση και οργάνωση του πλαισίου, που θα επιτρέψει στους πολίτες ν` αναλάβουν, με συγκροτημένη δράση, την ευθύνη κάθε ενός και κάθε μίας για την άμυνα της χώρας και των επαπειλούμενων περιοχών της.

7) Η παραπάνω μάχη δεν μπορεί να διεξαχθεί επιτυχώς, εάν δεν συνδεθεί με την αδήριτη, επιτακτική ανάγκη να υπερασπισθούμε τον προκεχωρημένο προμαχώνα  του Κυπριακού Ελληνισμού, την Κυπριακή Δημοκρατία. Αν περιέλθει σε Τουρκική τροχιά και η ελεύθερη Κύπρος, θα ακολουθήσουν αναπόδραστα τα νησιά του Αιγαίου! Μετά η Θράκη!!

8) Η Ελλάδα από το 1960 έχει εγγυηθεί την ανεξαρτησία, το σύνταγμα και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν τιμήσαμε αυτές τις υποχρεώσεις το 1974! Εγκαταλείψαμε την Κύπρο, δίχως να τιμωρήσουμε εκείνους τους επίορκους αξιωματικούς που ανέτρεψαν την νόμιμη Κυπριακή Κυβέρνηση και  μετά φυγομάχησαν μπροστά στους Τούρκους. Επιβραβεύσαμε τους πολιτικούς, οι οποίοι ,υπάκουοι στους Αγγλο-Αμερικανούς, ανέχθηκαν τον δεύτερο Αττίλα για  να μην διαταραχθεί η ενότητα του ΝΑΤΟ. Αρκετά πλέον!

9) Η Κυπριακή Δημοκρατία, μολονότι ακρωτηριασμένη από την εισβολή, εξακολουθεί να είναι ο μόνος αναγνωρισμένος νόμιμος εκπρόσωπος ολόκληρου του νησιού στα Ην. Εθνη και στην ΕΕ. Αυτό το συντριπτικό πολιτικό-διπλωματικό πλεονέκτημα επιχειρούν τώρα να καταλύσουν Βρετανοί και Αμερικανοί, σε αγαστή συνεργασία με το Ελληνικό πολιτικό σύστημα. Η Ελλάδα οφείλει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ως εγγυήτρια δύναμη: να υπερασπίσουμε αποτελεσματικά την συνταγματική τάξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και την θεμελιακή της ιδιότητα ως μόνου νόμιμου κρατικού εκπροσώπου ολόκληρου του νησιού. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να προτάξουμε την ασπίδα της κοινής άμυνας του  Ελλαδικού και Κυπριακού χώρου, να θεσπίσουμε το κοινό όριο των θαλάσσιων ζωνών που μας ενώνουν με την Κυπριακή Δημοκρατία και ορίζουν το γεωπολιτικό δυναμικό και την γεωγραφική αλληλουχία των δύο Ελληνικών κρατών στην Αν. Μεσόγειο.

10) Παράλληλα με τις μάχες για την αποτροπή καταστροφικών εξελίξεων σε Αιγαίο και Κύπρο, δεν μπορούν πλέον να γίνουν ανεκτές οι πολλαπλασιαζόμενες εκφάνσεις βαθύτατης ηθικής και θεσμικής διάλυσης του κράτους και της κοινωνίας μας. Είναι εξόχως αποκαλυπτικό ότι στο ανακοινωθέν της 4ης Συνάντησης του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας -ΗΠΑ που υπέγραψαν οι Υπουργοί Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον, στις 21/2/2024, περιλαμβάνεται ως Ελληνική υποχρέωση, στρατηγικής υφής, η πλήρης  εξομοίωση των Συμφώνων Συμβίωσης  μεταξύ ΛΟΑΤΚΙ ατόμων με τον γάμο. Ήτοι, ο ευτελισμός του πυρήνα  παραδοσιακής οργάνωσης  της Ελληνικής κοινωνίας που είναι η οικογένεια δια της επιβολής της Αμερικανικής αντίληψης εν προκειμένω. Ακόμη, είναι  θεμελιώδες  καθήκον για κάθε σκεπτόμενο πολίτη η επίμονη κινητοποίησή του μέχρι να καταργηθεί η ετεροδικία και εξασφαλισμένη ατιμωρησία  που έχει προβλέψει το πολιτικό σύστημα για τα εξέχοντα μέλη του, ώστε  να συγκαλύπτει εμβληματικά μαζικά εγκλήματα, όπως :  αυτό στα Τέμπη, οι πυρκαγιές σε Μάτι, Εύβοια, Αλμυρό και Πάρνηθα,  οι πλημμύρες στην Θεσσαλία, η επιβολή αυταρχικών και παράνομων μέτρων με πρόσχημα την «προστασία» της δημόσιας υγείας από την πανδημία και ο συνακόλουθος ψηφιακός ολοκληρωτισμός.

11) Είμαστε, αρκετοί από εμάς, κρατικοί λειτουργοί στους  τομείς της Άμυνας, της Διπλωματίας, της Δικαιοσύνης και της Δημόσιας Υγείας, Έρευνας και Εκπαίδευσης. Προερχόμενοι από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και ακολουθώντας χωριστές επαγγελματικές διαδρομές, καταλήξαμε σε κοινό συμπέρασμα: η πραγμάτωση της εθνικής κυριαρχίας αποτελεί προϋπόθεση της σωτηρίας της πατρίδας. Η αυτοτελής της ύπαρξη έχει τεθεί εν αμφιβόλω από τις ραγδαίες τεκτονικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Οι απαιτήσεις των καιρών υπερβαίνουν κατά πολύ την ηθική και διανοητική επάρκεια, τις  αντοχές και τις ικανότητες του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Οι πολίτες, όπως στη αρχαία Εκκλησία του Δήμου, όπως το 1821 και το 1940, δεν έχουν ελπίδα ελευθερίας και αυτεξουσιότητας εάν δεν πάρουν οι ίδιοι την ευθύνη για την χώρα, για το Έθνος και την Δημοκρατία στα δικά τους χέρια!

12) Όσοι συνειδητοποιούμε πού οδηγούν οι ράγες πάνω στις οποίες έχει τροχοδρομηθεί η χώρα, θεωρούμε καθήκον μας ν` αντιταχθούμε. Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε τον αρχικό πυρήνα ενός φορέα παρέμβασης με ειδικό σκοπό: την διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας σε Ελλάδα και Κύπρο! Πρόκειται για το μείζον πολιτικό καθήκον που ενώνει στην δράση κάθε δημοκράτη πατριώτη από όλο το εύρος του πολιτικού φάσματος.  Οι θεμιτές και αυτονόητες φιλοσοφικές/ιδεολογικές διαφοροποιήσεις, δεν πρέπει πλέον να λειτουργούν ανασταλτικά. Ο κίνδυνος που διατρέχει η πατρίδα, επιβάλλει την κοινή και συγκροτημένη δράση πάνω στα ελάχιστα, αλλά μείζονα που μας ενώνουν!».

https://natsovcy.gr/

Οι 15 που υπογράφουν τη διακήρυξη για την εθνική κυριαρχία ως καίριο πολιτικό ζήτημα

spot_img

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλή η προσπάθεια, αλλά θα πρέπει να γίνει κτήμα μας ότι η απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας γίνεται θεσμικά μέσω των υπαρχόντων άρθρων 27, 28 του ισχύοντος συντάγματος.
  Μιά πρόταση: Να συνοψίσουν τη διακήρυξη σε δύο άρθρα αντικατάστασης των παραπάνω άρθρων του
  συντάγματος που να κατοχυρώνουν και θεσμικά την εθνική μας κυριαρχία.

  • Η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη.
   Ο εξοβελισμός της Δύσης με ταυτόχρονη παραμονή στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ είναι αντιφατικές και θολές πολιτικές θέσεις.
   Όταν ζητούνται ασφάλεια από το ΝΑΤΟ και χρήματα από την ΕΕ τότε δίνονται εθνική κυριαρχία και κοινωνική κατάπτωση.
   Οπότε και η Κύπρος θα πρέπει να δει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ αλλιώς θα ανοίγει συνεχώς η όρεξη της Τουρκίας για δύο ή εσχάτως ένα τουρκοκυρίαρχο κράτος.
   Οι ΗΠΑ παρά την μείωση της ισχύος τους ξέρουν να επιβάλλονται όπως και με την Σουηδία.

   • Στην περίπτωση τής Σουηδίας, η Άγκυρα επέβαλε στις ΗΠΑ την θέλησή της, πήρε αυτό που ήθελε εμπαίζοντάς τις για έναν χρόνο, και όχι το αντίστροφο.

    Για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ, πρέπει η Τουρκία ν’ αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, όπερ σημαίνει απόσυρση των στρατευμάτων κατοχής και παύση αναγνωρίσεως ΤΔΒΚ. Το βλέπω κομμάτι δύσκολο.

  • Είμαι συγκλονισμένος! Μετά από 50 χρόνια κατοχής κι εποικισμού τού νησιού, καταφέραμε να έχομε …. μία διακήρυξη… Αν αυτό είναι μία “καλή αρχή” και το “ήμισυ του παντός”, τότε ίσως στα επόμενα το χρόνια να δούμε αποτελέσματα!

 2. Τώρα οι υπογραφές ,αύριο το κόμμα -ένα παραπάνω, που θα είναι και πολυσυλλεκτικό , όπως και οι τέσσερες στην φωτογραφία.
  Εκεί οδηγούν τα πράγματα . Και γιατί όχι ;;;.
  Δεν είναι κάπως μεγάλη ”βερμπαλιστική και λαϊκίστικη” η Διακήρυξη;;;.

 3. Θεωρώ την διακήρυξη κενή περιεχομένου, διατυπωμένη από ανθρώπους οι οποίοι ενώ διατηρούν για τον εαυτό των την ελευθερία της έκφρασης άποψης, δεν υπόκεινται στον έλεγχο από τις πολιτικές και διπλωματικές ισορροπίες, συνεπώς δεν θα υποστούν καμία συνέπεια.
  Η εξωτερική και εσωτερική πολιτική μιας χώρας δεν μπορεί να δομηθεί πάνω στην αυθαιρεσία της σκέψης αλλά στις πραγματικές διαθέσεις της κοινωνίας.

  • Εσείς το προχωρήσατε με την Διακήρυξη.
   Δεν θα μας ακούσουν γιατί τόσο μπορούν. Το λυπηρό είναι ότι μερικοί εκπροσωπούσαν την Πατρίδα .
   Δικό μας είναι το ”τις αγορεύειν βούλεται” .

   • καθόλου λυπηρό δεν είναι, εάν και εφόσον, όσο την εκπροσωπούσαν επισήμως, έπρατταν το καθήκον και δούλευαν ενσυνείδητα και αποτελεσματικά.
    Αυτό το οποίο με λυπεί πραγματικά στην προκειμένη περίπτωση είναι, μάλλον το “ό,τι δηλώσεις είσαι”. Αρκεί λοιπόν μια όποια διακήρυξη για να κάμουμε την διαφορά; Είμαστε πράγματι καλύτεροι και αξίζουμε κάτι καλύτερο επειδή γράφουμε μερικές αράδες σε ένα κείμενο, ενώ στην καθημερηνότητα παραμένουμε ο ίδιος λαός;
    Αρκεί τελικά να δηλώσεις κάπου ότι σου αξίζει κάτι καλύτερο για να σου αξίζει κάτι τέτοιο;
    Όχι φυσικά, για αυτό και στην χώρα μας είναι τόσο εύκολο να ζητάμε τα πάντα, παραπέμποντας στην γνησιότητα της καταγωγής και στην ενδοξότητα της ιστορίας, ταυτιζόμενοι έτσι αυθαίρετα με την μοίρα των προγόνων μας.
    Ας κάμουμε τουλάχιστο μια προσπάθεια να απαλλάξουμε αυτή την ιστορική αναφορά μέσω…αερογέφυρας. Ας πάψουμε να δηλώνουμε εντελώς ψευδώς ότι τιμούμε την ιστορία μας, επειδή αναφερόμαστε εντελώς επιλεκτικά στο απώτερο παρελθόν παρακάμπτοντας το εγγύτερο. Ας φροντίσουμε να μην ντρεπόμαστε για αυτό το οποίο είμαστε και όχι μόνο να περιφανευόμαστε για αυτό το οποίο ήμαστε.

 4. Καλημερα σε ολους .
  Ας αφησουμε τα λογια ,τις αναλυσεις κλπ.κι ας βαλουμε ολοι πλατη για την πατριδα,το σπιτι μας,γιατι διχως αυτη δεν θα εχουμε τι-πο-τα!

  • Καλημέρα και σε εσάς. Σε ποιους να βάλουμε πλάτη ;;;.
   Οι φωτογραφούμενοι -και οι υπογράψαντες μέχρι τώρα -εκφράζουν ΜΌΝΟ αντιρρήσεις-όλα τους φταίνε-.
   Φίλε .
   Ώσπου να μας στείλει -θα μας στείλει-ο Θεός τον νέο ηγέτη , να αφήσουμε -ψηφίζοντάς τον – τον εμπειρότερο από όλους τους σημερινούς και αποδεκτό από τους ξένους φίλους, συμμάχους και εταίρους κύριο Μητσοτάκη .
   Δεν είμαστε για πειραματισμούς με δύο πολέμους.
   ΟΣοΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΣ ΣΦΙΞΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΡΕ ΜΑΜΩΤΟ.

  • χωρίς αναλύσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνεννοηθούμε σχετικά με την πλάτη την οποία οφείλουμε να βάλλουμε.

   • Θα βάλουμε πλάτη σε ένα δοκιμασμένο -όπως βάλαμε και στο παρελθόν-Βενιζέλο το 1928, Μεταξά το 1936 και Καραμανλή το 1974-αλλά μέχρι τώρα στην ιστορία μας δεν εμπιστευθήκαμε τετράδες- όπως οι εικονιζόμενοι -,ένας των οποίων ήταν και είναι εναντίον του εμβολιασμών για τον covid.
    Και φυσικά ούτε να ξεπέσουμε στον κ. Κασσελάκη.
    Καληνύχτα .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα