Οι 12 άνθρωποι που ευθύνονται για το 65% των fake news για τα εμβόλια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι πλατφόρμες social media έχουν μπλοκάρει 35 λογαριασμούς που σχετίζονται με τους «12 της παραπληροφόρησης»

Τις πιέσεις του προς τη Silicon Valley εντείνει ο Λευκός Οίκος, στην προσπάθειά του να ελέγξει την παραπληροφόρηση στο θέμα των εμβολίων. Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki δεν δίστασε να βάλει στο στόχαστρο τους «12 της παραπληροφόρησης», δηλαδή μία ομάδα ανθρώπων που ευθύνονται για το μεγαλύτερο μέρος των fake news σχετικά με τον κορωνοϊό.

«Υπάρχουν περίπου 12 άνθρωποι οι οποίοι παράγουν το 65% της παραπληροφόρησης κατά των εμβολίων στις πλατφόρμες των social media», είπε η Psaki, αναφερόμενη σε στατιστικά στοιχεία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Center for Countering Digital Hate (CCDH). Η συγκεκριμένη οργάνωση είχε δημοσιεύσει τον Μάρτιο μία έκθεση στην οποία εντόπιζε περίπου 12 άτομα που είναι «υπερ-μεταδότες» fake news του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Τότε, το CCDH είχε καλέσει το Facebook και το Twitter να κλείσουν όλες τις σελίδες τις οποίες διαχειρίζονται οι άνθρωποι αυτοί.

Ο Robert F. Kennedy Jr., ανιψιός του πρώην προέδρου John F. Kennedy  και γνωστή προσωπικότητα του αντιεμβολιαστικού κινήματος, είναι ανάμεσα στα άτομα που σύμφωνα με το CCDH θα πρέπει να αποκλειστούν από τα social media.

Η σελίδα του Kennedy στο Instagram έκλεισε φέτος για τη διασπορά παραπληροφόρησης σχετικά με τον Covid-19, όπως είχε ανακοινώσει η Facebook, η εταιρεία στην οποία ανήκει η πλατφόρμα.

Όμως, ο Kennedy δεν έχει απαγορευτεί από το ίδιο το Facebook, όπου έχει περισσότερους από 300.000 followers. Τον Μάρτιο, ο ίδιος είχε παραδεχθεί ότι είχε γίνει πιο προσεκτικός στις αναρτήσεις του στο Facebook, για να αποφύγει τον αποκλεισμό. «Πρέπει να ανεβάζω μονόκερους και φωτογραφίες από γατάκια εκεί πέρα», είχε πει.

Νεότερα στοιχεία του CCDH δείχνουν ότι 35 λογαριασμοί στα social media που συνδέονται με τα 12 αυτά άτομα έχουν πλέον μπλοκαριστεί, με αποτέλεσμα η ομάδα να χάσει 5,8 εκατ. followers. Όμως, 62 λογαριασμοί με 8,4 εκατ. followers είναι ακόμα ενεργοί.

Σύμφωνα με το CNN, οι συναντήσεις ανάμεσα στο επιτελείο του Αμερικανού προέδρου και τα στελέχη του Facebook γίνονται όλο και πιο τεταμένες. Ειδικά ο λογαριασμός του Kennedy στο Facebook θεωρείται από το Λευκό Οίκο σαν μια ένδειξη της απραξίας της εταιρείας απέναντι στα fake news για τον κορωνοϊό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα