Δεκέμβριος 26, 2023. Ελλάδα.

Αναγνωρίστηκαν οι ταυτότητες τεσσάρων από τους Κούρδους αυτονομιστές του PKK, που σκότωσαν 12 Τούρκους στρατιώτες στην προδοτική επίθεση σε δύο ξεχωριστές περιοχές βάσης στο βόρειο Ιράκ. Εντυπωσίασε η νέα γενιά αμερικανικών όπλων που βρέθηκε στα χέρια τρομοκρατών, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις στις 22-23 Δεκεμβρίου, 12  Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 13 στρατιώτες τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις στις περιοχές βάσης στους λόφους στα υψόμετρα 1740 και 1754, κοντά στο  χωριό Σεργέλι της πόλης Ντερελούκ της περιφέρειας  Αμεντίγε της επαρχίας Ντουχόκ στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση «Γαμψό Νύχι», στις 22-23 Δεκεμβρίου.

Ενώ οι σοροί των 6 στρατιωτών που μαρτύρησαν στην πρώτη επίθεση λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στάλθηκαν στις γενέτειρές τους με τελετή στο βουνό Χακάρι και την Ταξιαρχία Καταδρομών χθες, οι ταυτότητες τεσσάρων από τους τρομοκράτες που πραγματοποίησαν την προδοτική επίθεση αναγνωρίστηκαν.

Οι Αμερικανοί έστειλαν τα όπλα πριν από τρεις μήνες

Τα αμερικανικά όπλα στα χέρια αυτών των τρομοκρατών που πραγματοποίησαν την προδοτική επίθεση τράβηξαν την προσοχή. Όπως έγινε γνωστό, αυτοί οι 4 τρομοκράτες ήταν από τις ηγετικές ομάδες που επιτέθηκαν στις περιοχές της βάσης και σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να αρπάξουν τα όπλα των μαρτυρικών στρατιωτών σχεδίαζαν να διεισδύσουν στις θέσεις εκμεταλλευόμενοι την πυκνή ομίχλη.

Διαπιστώθηκε ότι το όπλο στο χέρι του τρομοκράτη Χακίμ Τεκίν ήταν ένα ελαφρύ τυφέκιο πεζικού M-16 νέας γενιάς αμερικανικής κατασκευής με θερμικό πεδίο νυχτερινής όρασης επικαλυμμένο με στρατιωτικό καμουφλάζ και ότι αυτά τα όπλα ήταν της ίδιας σειράς και παρτίδας με τα όπλα που εστάλησαν στην περιοχή Ντέιρ εζ Ζορ της Συρίας με 8 φορτηγά τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αξιοσημείωτο ήταν ότι το όπλο στα χέρια του τρομοκράτη Velat Sönmez ήταν ένα αυτόματο τυφέκιο Carbine M-4 αμερικανικής κατασκευής, το οποίο ήταν μεταξύ των λεγόμενων όπλων βοήθειας που στάλθηκαν στη Συρία πριν από λίγο.

Δεν πέρασε απαρατήρητο ότι το όπλο που φαινόταν στο χέρι του τρομοκράτη Kawa Takor ήταν το μακρόκαννο τυφέκιο πεζικού M-16 προέλευσης ΗΠΑ, γνωστό ως όπλο του ΝΑΤΟ.

Φάνηκε ότι το όπλο που μετέφερε ο τρομοκράτης  Elyesa Çiftçi ήταν ένα ρωσικής κατασκευής πολυβόλο Biksi, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

The Hellenic Information Team