Οι συριακές δυνάμεις κατέρριψαν τουρκικό drone στο Σαρακίμπ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

3 Μαρτίου 16:29 UTC parstoday.com/

Οι συριακές δυνάμεις αναχαίτισαν και χτύπησαν ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που ανήκε στον τουρκικό στρατό ενώ πετούσε πάνω απο μια στρατηγική πόλη στην βορειοδυτική επαρχία Idlib της χώρας.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA ανέφερε ότι η αεροπορική άμυνα κατέρριψε το αεροπλάνο καθώς ήταν σε αποστολή πάνω από το Saraqib, που βρίσκεται 27 χλμ βόρεια από την πόλη Ma’arat al-Nu`man, την Τρίτη το απόγευμα.
Η εξέλιξη ήρθε λίγες μόνο ώρες αφού η Συρία επιβεβαίωσε ότι ένα από τα στρατιωτικά της αεροσκάφη είχε χτυπηθεί από πύραυλο που πυροδότησαν οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, καθώς πραγματοποιούσε μια πολεμική αποστολή εναντίον θέσεων τρομοκρατικών ομάδων στην περιοχή.
Μια μη κατονομαζόμενη συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε προς το SANA ότι το πολεμικό αεροπλάνο κατερρίφθη στις 11:03 π.μ. ώρα Δαμασκού (0903 GMT) την Τρίτη βορειοδυτικά του Ma’arat al-Nu’man.
Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε ότι ένα από τα μαχητικά αεροσκάφη του F-16 είχε καταρρίψει ένα στρατιωτικό αεροπλάνο της Συρίας στη βορειοδυτική επαρχία Idlib, αναγνωρίζοντας το αεροσκάφος ως Aero L-39 Albatros Τσεχοσλοβακίας.
Μια μέρα νωρίτερα, οι Συριακές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από λαϊκές ομάδες άμυνας, κατάφεραν να απελευθερώσουν το Saraqib.
Το SANA ανέφερε ότι οι στρατιώτες του Συριακού Στρατού και οι σύμμαχοί τους εισήλθαν στην πόλη τη Δευτέρα μετά από βίαιες συγκρούσεις με τους εξτρεμιστές και χτυπώντας σοβαρά τις θέσεις και τις οχυρωματικές τους γραμμές.Το Saraqib έχει στρατηγική σημασία καθώς έχει θέα στον αυτοκινητόδρομο M5 μήκους 450 χιλιομέτρων.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα