ΟΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Παντελή Σαββίδη

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Φιλοκυβερνητική δεξαμενή σκέψης της Τουρκίας έγραψε τις προηγούμενες ημέρες ότι Ελλάδα και Τουρκία θα συνεργαστούν στο θέμα των υδρογοναναθράκων της Ανατολικής Μεσογείου.

Σήμερα υπάρχει πληθώρα διεθνών δημοσιευμάτων για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αίγυπτο.

Και το Rand Corporation αφιερώνει μακρά ανάλυση για την επόμενη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία και για το πως θα διαμορφωθούν οι αμερικανορωσικές σχέσεις.

Στην Ελλάδα, αν μάθουμε κάτι θα το μάθουμε απο διαρροές στον τουρκικό τύπο ή κάποια αναφορά των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Δηλαδή απο τα ΜΜΕ του τουρκικού αυταρχικού και ολοκληρωτικού καθεστώτος και όχι της… ισχυρής, δημοκρατικής Ελλάδας.
Τα ελεγχόμενα απο την ελληνική κυβέρνηση ΜΜΕ σιωπούν επιβεβαιώνοντας το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για έλλειμμα Κράτους Δικαίου και δημοκρατίας στη χώρα.
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου θορυβημένη απο το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου καλεί την Ολομέλεια για να απαντήσει στο ευρωκοινοβούλιο, λες και είναι δική της δουλειά.

Ο έλεγχος της δικαιοσύνης και η αναφορά του ευρωκοινοβουλίου είναι πολιτικό ζήτημα και αν κάποιος πρέπει να απαντήσει είναι η κυβέρνηση. Όχι οι δικαστικοί λειτουργοί οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, έχουν απωλέσει την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Με αυτές και άλλες εξελίξεις οι Ανιχνεύσεις εστιάζουν καθημερινά στα εξής, μεταξύ άλλων, ζητήματα πολιτικής κριτικής διότι θεωρούν ότι η Ελλάδα περνά υπαρξιακή κρίση:
-Διεύρυνση του οικονομικού και κοινωνικού χάσματος.
-Στη δήλωση του πρωθυπουργού περί δεδομένων. Δεδομένο μπορεί να θεωρεί ο κ. Μητσοτάκης τον εαυτό του, όχι τη χώρα.
-Ολιγαρχική λειτουργία του πολιτεύματος με ολοκληρωτικές εκδηλώσεις.
-Υποκουλτούρα της αστικής τάξης της χώρας και εγκατάλειψη της κλασικής παιδείας. Της παιδείας γενικότερα.
-Υπέρμετρος κρατικός συγκεντρωτισμός και εγκατάλειψη της περιφέρειας. Είναι διεθνές ανέκδοτο μια χώρα 10 εκατομμύρωιν κατοίκων να έχει συγκεντρωμένο στην πρωτεύοσά της τον μισό πληθυσμό. Παραπέμπει στις αρχαίες ελληνικές πόλεις κράτη.
Καλή τύχη, διότι μόνο απο την βούληση του Θεού της Ελλάδας θα σωθούμε. Αν σωθούμε.

spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πιθανώς ετοιμάζεται αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ.
    Δυό ενδεικτικά άρθρα:
    1. Πώλ Γκρέγκ Ρόμπερτς
    https://www.paulcraigroberts.org/2024/02/12/what-is-the-democrats-playbook/
    Για τις επόμενες κινήσεις των Δημοκρατικών.
    2. Μάρτιν Αρμστρονγκ
    https://www.armstrongeconomics.com/international-news/rule-of-law/trump-v-colorado-its-a-matter-of-jurisdiction/
    Για τη δικαστική υπεράσπιση του Τράμπ σε ό,τι
    αφορά την απόφαση της πολιτείας του Κολοράντο
    για τη μή συμμετοχή του στις προκριματικές εκλογές
    του 2024.

  2. Εύστοχες οι επισημάνσεις σας κ. Σαββίδη. Η εγκατάλειψη της παιδείας στη χώρα συμβαδίζει με την απαξίωση της Ελληνικής γλώσσας και υποκατάστασής της από την Αγγλική. Τελικά το τρίπτυχο Πατρίς — Θρησκεία — Οικογένεια έχει αντικατασταθεί από τα τρία αντίθετά του:
    https://slpress.gr/idees/oligarxia-tou-xrimatos-kai-poltopoiisi-ton-koinotiton/

  3. Αὐτό περί Εὐρωπαϊκῆς ἱστορίας:

    https://www.radio984.gr/post/ap-apostoloy-chylopoioyn-tis-ethnikes-istories-kai-omogenopoioyn-tis-koinonies/

    Καί μία διάλεξη γιά τούς Καστοριάδη καί Παπαϊωάννου καί τίς θέσεις τους σέ σχέση μέ τόν κομμουνισμό.

    https://www.ppelab.gr/giwrgos_politis_giwta_bassi_kastoriadis_papaiwannoy_dyo_filosofoi-article-351.html?category_id=224

  4. Δεν συμφωνώ με τις επισήμανση του κ. Σαββίδη ότι ,
    ”οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί έχασαν την έξωθεν καλή μαρτυρία ” ΚΑΙ σημειώνω ότι αρκετοί διορίσθηκαν σε ευρωπαϊκά δικαστικά αξιώματα.
    Συμφωνώ με την επισήμανση του κ. Σαββίδη ότι ”μόνον από τη βούληση του Θεού της Ελλάδος θα σωθούμε”-οι αριστεροί πάντως το θεωρούν αυτό ύβρη-.
    Δεν μας παρηγορούσαν οι πρόγονοί μας -μάλλον μετά την άλωση της Κων/πολης και μέχρι το 1949 , που κινδυνεύσαμε από τον άθεο κομμουνισμό – με την φράση ”ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΕΙ” και όντως δεν χαθήκαμε και σε 30 χρόνια γίναμε πλούσιοι με συμμάχους και εταίρους που μας υπολογίζουν και μας βοηθούν .
    Απλώς ακόμη στη σημερινή Ελλάδα δεν θέλουμε να σωθούμε και ”όποιος δεν θέλει να σωθεί κανένας δεν τον σώζει” που λέει και η παροιμία.
    Υ.Γ Πως να ελπίζεις για επιβίωση όταν υποστηρίζεται από κόμματα και πανεπιστημιακούς και εκατομμύρια ”προοδευτικών” το ”σαμποτάζ” που έκανε διοικητικός υπάλληλος του Πανεπιστημίου Αθηνών για να μη γίνουν οι εξετάσεις με την ηλεκτρονική τεχνολογία ,όπως γινόταν επί πανδημίας;;;.
    Στις Δημοκρατίες οι κυβερνήσεις πέφτουν στην Βουλή . Αυτό ισχύει παντού.
    Το Ευρωκοινοβούλιο διαπίστωσε έλλειμμα κράτους δικαίου στην Ελλάδα αλλά γιατί -με τόσα που γίνονται δημοσίως -δεν διεπίστωσε ακόμη έλλειμμα Δημοκρατίας στην Ελλάδα , την οποίαν δημοκρατία παραβιάζουν και με παρανομίες και οι έσχατες μειοψηφίες;;;.
    Και θα είχαν εντοπισθεί σε οποιοδήποτε άλλο κράτος της Ευρώπης με τα εκατομμύρια των καμερών και θα είχαν συλληφθεί ,χωρίς αντιρρήσεις από τις αντιπολιτεύσεις ,οι οποίες -όπως ενεργούν- είναι η βασική αιτία του αναποτελεσματικού Ελλαδικού μας κράτους.
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΙΔΗ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ.
    Υ.Γ Να θυμίσω και σε εσάς και στους φίλους των Ανιχνεύσεων ότι στα πρώτα τρακτέρ των αγροτών που κατελάμβαναν γέφυρες και έκλειναν δρόμους από το 1977 υπήρχαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που δεν μπορούσαν να συλληφθούν λόγω βουλευτικής ασυλίας .
    Τώρα δεν είναι επάνω στα τρακτέρ αλλά τους κουνούν μαντήλια ,αλλά ως πότε;;;.

  5. Υποτίθεται πάντως ότι η συμφωνία για τις θαλάσσιες περιοχές με την Αίγυπτο και ειδικά οι επικερδείς για τους Αιγύπτιους σχετικές διαπραγματεύσεις έγιναν υπό το πρείσμα μιας προνομιακής προτεραιότητας των ελληνικών συμφερόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα