Οι Πρώτες Κυρίες και η Πρώτη Εγγονή στην G7: Η ζάπλουτη σύζυγος Σούνακ, η έκπληξη του Μπάιντεν, η κυρία Σολτς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πρώτες Κυρίες και μια Πρώτη Εγγονή στην G7
ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΛΟΒΙΝΗ(iefimerida.gr)
18/05/2023  15:32
Στην Ιαπωνία από αύριο έως την Κυριακή οι G7 -οι ηγέτες των 7 πιο ισχυρών οικονομιών- θα συζητήσουν για την πορεία του κόσμου και ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν, συνοδευόμενοι -οι περισσότεροι- από τις συζύγους τους.

Ρίσι Σούνακ, Ολαφ Σολτς, Τζο Μπάιντεν, Τζάστιν Τριντό, Τζόρτζια Μελόνι βρίσκονται ήδη στην Ιαπωνία. Σούνακ και Σολτς συνοδεύονται από τις συζύγους τους, ο Τζο Μπάιντεν από την εγγονή του Μέισι, ενώ ο Τζάστιν Τριντό κατέφθασε μόνος του, όπως και η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Αποθεώνουν τη σύζυγο Σούνακ τα βρετανικά ΜΜΕ
Η πάμπλουτη σύζυγος του Ρίσι Σούνακ, Ακσάτα Μούρτι, έκανε το «ντεμπούτο» της στην παγκόσμια σκηνή, καθώς ακολούθησε τον Βρετανό πρωθυπουργό στο διπλωματικό ταξίδι στην Ιαπωνία.

Η κυρία Μούρτι -κόρη ενός από τους πλουσιότερους άνδρες της Ινδίας- έγινε θέμα σε όλα τα βρετανικά ΜΜΕ χθες όταν έφθασε στο Τόκιο συνοδεύοντας τον σύζυγό της για την υπογραφή Συνθήκης μαζί με τον Ιάπωνα ομόλογό του.

Τα βρετανικά ΜΜΕ στάθηκαν στο στιλ της, τα έντονα χρώματα που φόρεσε τους άρεσαν, και σε μια σπάνια στιγμή για την σύζυγο Σούνακ αποθεώθηκε από τον εγχώριο Τύπο.

Σήμερα η κυρία Σούνακ συνόδευσε τον Βρετανό πρωθυπουργό στο εξωτερικό τους ταξίδι στην Ιαπωνία ως τη Χιροσίμα, όπου θα γίνει η τριήμερη G7.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου στην πόλη που καταστράφηκε από αμερικανική ατομική βόμβα το 1945 – σκοτώνοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Η σύζυγος Σολτς
Σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της, η σύζυγος του Όλαφ Σολτς, Πρώτη Κυρία της Γερμανίας, τον συνόδευσε στο διπλωματικό ταξίδι. Ήρεμη, με πλατύ χαμόγελο, κατέβηκε από το αεροπλάνο στη Χιροσίμα και στήθηκε για τις εθιμοτυπικές φωτογραφίες.

 

Η εγγονή Μπάιντεν
Εκείνος που φάνηκε να κάνει την ανατροπή ήταν ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος στο ταξίδι στην Ιαπωνία δεν συνοδεύεται από τη σύζυγό του Τζιλ, αλλά από την εγγονή του Μέισι.

Η Μέισι Μπάιντεν έκανε το «ντεμπούτο» της σε επίσημο διπλωματικό ταξίδι ως Πρώτη Εγγονή και τράβηξε τα βλέμματα και με τη στιλιστική της επιλογή. Το ντεμπούτο της έγινε με ανδρόγυνο λουκ, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να μην τραβήξει την προσοχή τα φλας και τα βλέμματα.

Πάντως, και όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, επί Ομπάμα, η Μέισι τον ακολουθούσε στα διπλωματικά ταξίδια.

Tα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το τωρινό ταξίδι της Μέισι Μπάιντεν στο πλευρό του παππού της, Αμερικανού προέδρου, είναι το δώρο του για την αποφοίτησή της πριν λίγες ημέρες από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια. Η Μέισι Μπάιντεν είναι κόρη του Πρώτου Γιου, Χάντερ Μπάιντεν.

 

Μόνος του ο Καναδός πρωθυπουργός, αλλά και η Μελόνι
Από την άλλη, άνευ συζύγων κατέφθασαν στην Ιαπωνία τόσο ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό όσο και η Ιταλίδα ομόλογός του Τζόρτζια Μελόνι.

iefimerida.gr

 

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα