Οι προτεινόμενοι κανόνες για την Εργασία από το Σπίτι (Wοrk From Home), ανησυχούν τα συνδικάτα και τις εταιρείες.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Νέο Δελχί

Η προτεινόμενη τηλεργασία, το  προτεινόμενο πλαίσιο Eργασία από το Σπίτι (WORK FROM HOME) απέτυχε πολύ «στο να σπάσει τον πάγο» με τη βιομηχανία της τεχνολογίας πληροφοριών και των σχετικών υπηρεσιών, η οποία τώρα ανησυχεί για τις περαιτέρω κινήσεις συμμόρφωσης.

Τα συνδικάτα έχουν επίσης αντιταχθεί στη διάταξη της WFH και λένε ότι θα οδηγήσει σε στρέβλωση των αγορών εργασίας και θα επιτρέψει στους εργοδότες να μειώσουν τους μισθούς. Ο βιομηχανικός τομέας θα επισημάνει το ζήτημα στη συνάντηση με το Υπουργείο Εργασίας στις 11 Ιανουαρίου.

Το Υπουργείο είχε εκδώσει ξεχωριστές οδηγίες για τον τομέα των υπηρεσιών  σύμφωνα με τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, το 2020. Σύμφωνα με τις παραγγελίες του μοντέλου, η κυβέρνηση έχει επισημοποιήσει την εργασία από το σπίτι, επιτρέποντας ταυτόχρονα στους εργοδότες και τους εργαζόμενους στον τομέα της Πληροφορικής να αποφασίζουν αμοιβαία τις ώρες εργασίας που μπορεί να είναι δεσμευτικές σύμφωνα με τον Κώδικα. Προβλέπει οκτώ ώρες εργασίας σε μια μέρα με διάχυση 12 ωρών που μπορούν να εφαρμοστούν σε εργοστάσια και άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι αυτές οι ξεχωριστές μοντελοποιημένες προτάσεις θα ανοίξουν το δρόμο στη βιομηχανική «αρμονία», καθώς στοχεύουν στην τυποποίηση τομέων που σχετίζονται με τις υπηρεσίες, μέσω ενός φιλικού τρόπου.

Ένας εμπειρογνώμονας IT / ITeS, δήλωσε ότι ο τομέας της Τεχνολογίας της Πληροφορικής κατέδειξε ήδη την ευελιξία της εργασίας από το σπίτι και μια πάγια εντολή θα επέβαλε ένα πρόσθετο βάρος συμμόρφωσης. Η εκτελεστική αρχή για την επιβολή της νέας νομοθεσίας/ρήτρας θα είναι οι εθνικές κυβερνήσεις, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας, προσθέτοντας: «Το κατά πόσον οι εθνικές κυβερνήσεις θα ευθυγραμμιστούν με τα νέα δεδομένα, θα είναι θέμα συζήτησης, ειδικά για τις πολυεθνικές εταιρείες».

Ο Τομέας της Πληροφορικής/Τεχνολογίας ζητάει να εξαιρεθεί από τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων για κάποιο χρονικό διάστημα, υποστηρίζοντας ότι λειτούργησε παγκόσμια και ως εκ τούτου θα μπορούσε να δεσμευτεί από κανονισμούς αλλαγής και εργασίας βάσει του Κώδικα. Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβερνητική πρωτοβουλία ενισχύει τις εργοδοτικές υποχρεώσεις.

Η αλληλεπίδραση άλλων νόμων με ευέλικτους χρόνους εργασίας και κανόνες εργασίας από το σπίτι θα πρέπει να αναλυθεί σε σχέση με την υποχρέωση των εργοδοτών για την καταβολή υπερωριακών αποδοχών και την παροχή διευκολύνσεων, μεταξύ άλλων τόνισε η νομικός Pooja Ramchandani.

TRADE UNIONS UNHAPPY ( ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΑ)

Η Bhartiya Mazdoor Sangh, η συνδικαλιστική οργάνωση που σχετίζεται με το RSS, δήλωσε ότι θα αντιταχθεί στην πρόταση για επίσημη εργασία από το σπίτι, καθώς είναι επιζήμια για το συμφέρον των εργαζομένων.

«Η ιδέα της εργασίας από το σπίτι δεν είναι παρά φθηνή απασχόληση. Οι εταιρείες μειώνουν τα έξοδα μετακίνησης και άλλα έξοδα που καταβάλλονται στους εργαζόμενους κατά τη διαδικασία της απασχόλησης », δήλωσε ο Vrijesh Upadhayay, πρώην γενικός γραμματέας της BMS. «Η έννοια της εργασίας από το σπίτι δεν θα επηρεάσει μόνο την οικονομική ανάπτυξη αλλά θα έχει επίσης σοβαρές επιπτώσεις στους οικογενειακούς δεσμούς και στο συνολικό εργασιακό περιβάλλον στη χώρα», πρόσθεσε.

Ο Κώδικας Βιομηχανικών Σχέσεων (Industrial Relations Code) είναι ένας από τους τέσσερις κώδικες εργασίας για τους οποίους το Υπουργείο Εργασίας οριστικοποιεί τους κανόνες.

Το σχέδιο είναι η εφαρμογή και των τεσσάρων κωδικών, οι οποίοι συνδυάζουν 29 εργατικούς νόμους, από την 1η Απριλίου του 2021. Οι άλλοι τρεις κωδικοί είναι ο Κώδικας Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Κώδικας Μισθών και ο Κώδικας  για την Ασφάλεια στην Εργασία, την Υγεία και τις Συνθήκες Εργασίας ( the Social Security Code, the Wage Code and the Code on Occupational Safety, Health and Working Conditions).

Μετάφραση: Όλγα Παυλίδου.

 

 

 

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα