Φεβρουάριος 10, 2024. Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού για τις θέσεις του Ρώσου προέδρου, όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία και γενικότερα τις απόψεις της Ρωσίας για την παγκόσμια κοινότητα ήταν εκρηκτικό, αναφέρουν σήμερα τα ρωσικά media.

Όπως σημειώνεται:

Η συνέντευξη του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson, που δημοσιεύτηκε στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter, το οποίο είναι αποκλεισμένο στη Ρωσία), έχει ήδη προβληθεί πάνω από 100 εκατομμύρια φορές σε 13 ώρες από τη στιγμή της δημοσίευσής της.

Περισσότεροι από 705 χιλιάδες χρήστες σημείωσαν «μου αρέσει» στη δημοσίευση και 225 χιλιάδες την αναδημοσίευσαν, αναφέρει το TASS.

Επίσης, η συνέντευξη του Πούτιν, που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του Carlson στο YouTube, προβλήθηκε περισσότερες από 5 εκατομμύρια φορές.

Η συνέντευξη από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίστηκε ως «γεγονός παγκόσμιας κλίμακας» και επισημαίνεται ότι ‘έσπασε’ τον πληροφοριακό αποκλεισμό που έχει επιβάλει η Δύση στα κύρια ρωσικά μέσα ενημέρωσης (όπως για παράδειγμα το ‘sputnik’), τα οποία χαρακτηρίζει ως ‘προπαγανδιστικά’ γιατί δεν συνάδουν με τις δυτικές θέσεις.

The Hellenic Information Team