ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ (με ελληνική ιδιαιτερότητα)

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
1.-Η αλαζονεία της εξουσίας. Ήδη, άρχισε να διαφαίνεται και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ας προσέξει ο κ. Μητσοτάκης. Είναι το θέμα που ενοχλεί. Αν πέσει και η τελευταία σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι, δεν θα ενδιαφέρει ποιος θα έρθει στην εξουσία. Σήμερα, ακόμη, ενδιαφέρει. Ο Μητσοτάκης γίνεται αποδεκτός διότι η εναλλακτική λύση είναι ο Τσίπρας. Και κανείς δεν θα ήθελε να βιώσει μια νέα τραγωδία.
2.-Η Τουρκία. Η Τουρκία καταφέρνει να έχει σταθερή πολιτική ενίσχυσης του κράτους και υλοποίησης του Εθνικού Όρκου. Δεν αλλάζει με τίποτε. Η μόνη απειλή που μπορεί να νοιώσει είναι η υπεροπλία και αποφασιστικότητα του αντιπάλου της.
3.-Ο συγκεντρωτισμός της Αθήνας. Είναι η αιτία της παρακμής και καθήλωσης της Ελληνικής Πολιτείας. Δεν θα αλλάξει με τίποτε. Τη χώρα κυβερνούν, ακόμη, οι προεπαναστατικοί Κοτζαμπάσηδες. Αστική τάξη με τα χαρακτηριστικά της Ευρώπης δεν έχει, ακόμη, διαμορφωθεί.
4.-Αυτοί οι Κοτζαμπάσηδες διαμορφώνουν και το πολιτικό σκηνικό. Αν νομίζετε πως το διαμορφώνετε με την ψήφο σας και τη θέλησή σας πλανάσθε. Υποψήφιοι είναι, πάντα, αυτοί που επιλέγονται απο τους Κοτζαμπάσηδες. Είτε σε εθνικές, είτε σε άλλλες εκλογές. Και κάποιος απο αυτούς εκλέγεται. Αυτό είναι παγκόσμια νομοτέλεια αλλά στις δυτικές χώρες λειτουργεί με αστικούς όρους. Αν λειτουργούσε, έτσι, και στην Ελλάδα το πρόβλημα θα περιοριζόταν.
5.-Ο καθένας μπορεί να διατηρεί τις ψευδαισθήσεις του. Είναι η ασφαλέστερη μέθοδος φυγής απο την πραγματικότητα.
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η μόνη σταθερή- ακλόνητη σταθερή-είναι η με α.α.5 , που ισχύει γιατί καταργήθηκαν -(έχουν κάποια χρονική αφετηρία) η κοινή και σύνθετη λογική και η επιστημονική επεξεργασία και επικράτησε η άποψη των Σοφιστών μας με το ”πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος”,- που τότε προσπαθούσαν να απαξιώσουν τις σοφές διδασκαλίες των προσωκρατικών και κυρίως των Σωκράτους , Πλάτωνος και Αριστοτέλους- και τώρα προσπαθούν και επέβαλαν την ΒΑΒΕΛ των απόψεων ,με συνθήματα ,τσιτάτα και σπονδές σε όσους προκρίνονται με περίσσεια θράσους από τον λαό ,που δέχθηκε τις εκλογές από το Δημοτικό και τις θεωρεί πανάκεια για αξιοκρατία, που καταλήγει σε αναποτελεσματικότητα ,αμοραλισμό και διαπλοκή και υποταγή σε κάθε κυβέρνηση ,ιδίως όταν αυτοαποκαλείται δημοκρατική και προοδευτική.
    Πως εξηγείται να εκλέγονται οι χειρότεροι των ”αρχόντων” από ψηφοφόρους πανεπιστημιακής- σε μεγάλο ποσοστό-μορφώσεως και αυτή ”η κολώνια να κρατάει χρόνια”;;;.
    ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ ;;;. Η κομματική -παθιασμένη- νοοτροπία με τους βαθμούς” κολλητός” ,”δικός μας”, ”χειραγωγήσιμος”, με κοινωνική ανυποληψία ,αλλά φιλόδοξος , με άγνωστη λέξη το ΟΧΙ σε ο΄τιδήποτε κ.ο.κ.
    Οι γραφικοί κοτσαμπάσηδες – που αν υπάρχουν- καλύπτουν όλη την Ελλάδα σε τέτοιους ποντάρουν και προχωρούν ,όταν μάλιστα και η ”αγνή” νεολαία βολεύεται με αυτά και δεν γνώρισε την Ελλάδα της προκοπής , που κάποτε αναγνώριζε τους καλύτερους σε όλους τους τομείς.
    Εδώ την Ελληνορθοδοξία των 2015 ετών την έφεραν στα μέτρα τους.
    Υ.Γ Η Τουρκία είναι δικτατορία από το 1923 , έχει στρατό που έχει το κράτος και το έθιμο ,πού κρατάει 98 χρόνια έγινε ο υπέρτατος νόμος όλων των Τούρκων.
    Δεν συγκρίνονται τα ανόμοια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα