ΟΙ ΛΟΑΤΚΙ ΩΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Σύμφωνα με χθεσινή ειδησεογραφία, “το υπουργείο Εξωτερικών στηρίζει το EuroPride 2024 και θέλει να γίνει ο καλύτερος εργοδότης στην καταπολέμηση των διακρίσεων. Για την ανοδική πορεία της Ελλάδας στους διεθνείς δείκτες σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, μίλησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκδήλωση στο υπουργείο Εξωτερικών.
Με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα και με αφορμή το νόμο για το γάμο των ομοφύλων και τη διοργάνωση του EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους ΛΟΑΤΚΙ+. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το πρώτο υπουργείο, στο οποίο δημιουργήθηκε εδώ και λίγους μήνες Γραφείο Ισότητας, με αρμοδιότητα την παρακολούθηση όλων των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών πολιτικών στον τομέα της ισότητας, συμπεριλαμβανομένων της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας στο υπουργείο”.
 Όταν ο κόσμος πεινάει, πολλοί πολίτες της χώρας έχουν πέσει κάτω απο το όριο της φτώχειας, άλλοι δεν βγάζουν ούτε το 15νθήμερο, ο Ερντογάν περιπαίζει καθημερινά την Ελλάδα, το ίδιο και η Αλβανία και τα Σκόπια, η Κύπρος κείται μακράν, η χώρα έχει δορυφοροποιηθεί και το υπουργείο εξωτερικών αναδεικνύει ως κύριο θέμα τους συμπαθείς ΛΟΑΤΚΙ και δεν τους αφήνει να βιώσουν ήσυχα την ιδιωτική τους ζωή. Χρησιμοποιούν, δηλαδή, τους ανθρώπους και την ιδιαιτερότητά τους για να κερδίσουν ψήφους ή να αναδειχθούν σε υψηλότερη θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη ως προς την νομοθεσία για τους ΛΟΑΤΚΙ.
Στην Ευρωπαίκή Ένωση η χώρα είναι προτελευταία στους δείκτες ανάπτυξης. Κανείς δεν ασχολείται με αυτούς. Το υπουργείο εξωτερικών, όμως, αισθάνεται υπερήφανο που η Ελλάδα ανήλθε απο τη 17η θέση στη 13η στην κατάταξη των χωρών της Ευρώπης με βάση τη ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθεσία.
Είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει το διεθνές βιογραφικό του αλλά επειδή, κατά δήλωσή του, δεν επιθυμεί ούτε καν αυτός την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιας παρακμάζουσας Ευρώπης, προσπαθεί να προσεταιρισθεί στις επικείμενες εκλογές την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Με έναν ακραίο λαϊκισμό.
Έτσι, δεν διστάζει να εξευτελίσει ένα υπουργείο, όπως το εξωτερικών, προκειμένου να προσελκύσει ως ψηφοφόρους τους ΛΟΑΤΚΙ.
Χειρότερος απο τον κ. Μητσοτάκη είναι ο υποκριτής υπουργός άμυνας Νίκος Δένδιας που “πέρασε” στην αφελή ελληνική κοινή γνώμη την εικόνα ενός μαχητή των ελληνικών δικαίων απέναντι στην Τουρκία ενώ, στην ουσία είναι υποχείριο μιας μικρής δύναμης που διεκδικεί ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο διαπράττοντας εγκλήματα εθνοκάθαρσης ή, ακόμη, και γενοκτονίας.
Ο κ. Δένδιας, λοιπόν, προφανώς, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό του, έστειλαν παρατηρητές στην τουρκική άσκηση EFES κάνοντας περιχαρή την τουρκική εθνικιστική εφημερίδα Χουριέτ- και τον Ερντογάν- η οποία, σύμφωνα με το neostrategy, εξέφρασε τη χαρά της που η Ελλάδα έστειλε παρατηρητές στην άσκηση για πρώτη φορά. Η εφημερίδα μιλά για την πτώση ενός, ακόμη, τείχους στα ελληνοτουρκικά.
Το πως έπεσε το τείχος φαίνεται καθημερινά απο τις επιταγές της Τουρκίας στο τι θα πρέπει να κάνει η Αθήνα για να διατηρήσει το Σύμφωνο Φιλίας.
Αξίζει, επίσης, ιδιαίτερη επισήμανση η μη ονομαστική αναφορά του κ. Δένδια στην θυσία του Ηλιάκη προκειμένου να διατηρηθεί το “κλίμα”. Οι  άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων είναι επαγγελματίες στρατιωτικοί αλλά δεν είναι μισθοφόροι. Επιτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα και το ελάχιστο που τους οφείλει η κοινωνία που την αποτελεί είναι αναγνώριση. Με την σκόπιμη παράλειψη ο υπουργός υπονομεύει το ηθικό του στρατεύματος και της κοινωνίας.
Για περισσότερεςπληροφορίες σχετικά με την EFES δείτε ΕΔΩ
spot_img

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να μην ξεχνάμε όμως ότι το Υπουργείο Εξωτερικών συμμορφώνεται στις δεσμεύσεις που απορρέουν από τον “στρατηγικό διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδος”, στον οποίο γίνεται ρητή αναφορά στην προώθηση της Ατζέντας ΛΟΑΤΚΙ:
    Στον πρόσφατο 5ο Γύρο Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας (στις 7/2/24 μεταξύ Α. Μπλίνκεν και Γ. Γεραπετρίτη και των ομάδων τους) το κοινό ανακοινωθέν ολοκληρώνεται με τη φράση: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, για τη νομοθέτηση της ισότητας στον γάμο και τη συνέχιση της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την επέκταση της προστασίας των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ελλάδα».{ Βλ Ρ. Ρινάλντι, ΔΡΟΜΟΣ της Αριστεράς 20 Φεβρουαρίου }

  2. Ναι, κ. Σαββίδη, όπως ακριβώς τα γράφετε είναι. Φθάσαμε στο έσχατο σημείο εξευτελισμού, να βάζει ο Μητσοτάκης το ΥπΕξ να ασχολείται με τούς ΛΟΑΤΚΙ, λες και λύσαμε όλα τ’ άλλα μας προβλήματα. Αυτή είναι η woke ατζέντα τής κυβέρνησης, που φοβάται να αναφέρει το όνομα τού Ηλιακή, ή τής Τουρκίας, από φόβο μην διαταραχθούν οι καλές μας σχέσεις. Ειλικρινά, ντρέπομαι για τα χάλια μας.

  3. Όταν τα pride parade ή pride τα γνώρισαν οι Έλληνες από τον ”προοδευτικό” Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη προ 10ετίας, όταν έχουμε εδώ και οκτώ μήνες Αρχηγό του Σύριζα τον κ. Κασσελάκη άτομο ΛΟΑΤΚΙ +, που στρατεύτηκε για ένα 20ήμερο , όταν πια δεν θα παίρνουν αναβολές -όπως παλιά-οι ΛΟΑΤΚΙ στρατεύσιμοι και όταν στη συντηρητική από της απελευθερώσεως της Θεσσαλονίκη μας θα γίνει το Ευρωπαϊκό pride δεν είναι μιζέρια να ”κακολογούμε” τους αρμόδιους να ενδιαφερθούν υπουργούς αναλόγως των αρμοδιοτήτων τους ,για να μη γίνουν ”παρατράγουδα” από ένστολους και μη , όπως σε κάτι πορείες του Πολυτεχνείου;;;.
    Δεν καταλάβαμε οι φίλοι των ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΝ ότι , οι Έλληνες εδώ και 8 μήνες άλλαξαν και αρκετοί θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές ΛΟΑΤΚΙ και τέλος πάντων ότι ,δεν θα ”κουβαλούν” στις πλάτες τους την ένδοξη Ελλάδα μας -που χάνεται (αλλά δεν θέλουμε να χαθεί) -μόνο ”τα εθνικά υποζύγια” οι Κεντροδεξιοί, Δεξιοί και Ακροδεξιοί Έλληνες πολιτικοί και ψηφοφόροι και όλοι οι άλλοι να είναι και Ελληνορθόδοξοι και δημοκράτες;;;.
    ΑΝ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΙΜΙΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ .
    ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ .

  4. “Είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει το διεθνές βιογραφικό του αλλά επειδή, κατά δήλωσή του, δεν επιθυμεί ούτε καν αυτός την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιας παρακμάζουσας Ευρώπης, προσπαθεί να προσεταιρισθεί στις επικείμενες εκλογές την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.”

    Συνήθως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Εννοώ ότι δεν ξέρω αν υπάρχει ατζέντα, πάντως σίγουρα αυτός ο Πατέλης πρέπει να του έχει πρήξει τα… καταλάβατε.

    Εντάξει είναι γκουρού στα οικονομικά, διδακτορικό κλπ, αλλά πολύ κακιασμένη όμως – χωρίς υπερβολή.

    • Ας πούμε ότι συμβαίνουν αυτά που γράψατε , πιστεύετε -μπορούμε να πιστέψουμε- ότι οι κ.κ. Μητσοτάκης, Πατέλης οργάνωσαν το europride στη Θεσσαλονίκη από τις 22-29 Ιουνίου 2024 , την οποίαν ”εξωστρεφή” Θεσσαλονίκη – όπως την ήθελε ο προ 10ετίας Δήμαρχος της κ. Μπουτάρης – θα κατακλύσουν περίπου 40.000 Λοάτκι+ και θα ξοδέψουν κοντά στο εκατομμύριο ευρώ, με όφελος για το κράτος περίπου 200.000 ευρώ ,που όλοι το θέλουμε;;;.
      Μήπως και εσείς και πολλοί να μελετήσουμε το Κίνημα του Ουοκισμού, έστω για προβληματισμό;;;

      • Γνωρίζετε τήν φράση «Δεῖ δή χρημάτων» καί ποιός τήν εἶπε. Δέν εἶναι δικαιολογία σοβαρή αὐτή πού χρησιμοποιεῖτε καί σέ ποιούς τό ἀπευθύνετε. Μελετῆστε καλύτερα τήν ᾿Ορθοδοξία.

        • Καλά μετά από τόσα που γράφω με ταυτίζετε με τον εξωστρεφή και φιλοχρήματο τέως Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη , που ”ανέβασε” τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης μας με τα γκέι πάρτυς, στο πρώτο των οποίων ετέθη επικεφαλής;;;.
          Αφήστε την Ορθοδοξία μας της οποίας οι εκπρόσωποι αγαπούν τους πάντες , χωρίς να σκανδαλίζονται .
          Υπολογίζουμε στην καλή ζύμη και στο μη μωρανθέν άλας, αγαπητή κυρία Ελένη Π.
          Υ.Γ Ελπίζω να διαφοροποιηθήκατε λίγο από τη θέση σας στο θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων.
          Ας μη το ξαναπιάσουμε.

          • Δέν γνωρίζετε τά γιατί τοῦ κ. Μπουτάρη οὔτε σᾶς ὅρισαν κριτή πού τόν φαντάζεστε νά ἀποδίδει κατηγορίες.
            Οἱ ἐκπρόσωποι τῆς ᾿Ορθοδοξίας μπορεῖ νά ἀγαποῦν τούς πάντες, οἱ ὑπόλοιποι πού ἀπευθύνεστε καί μπορεῖ νά σκανδαλίζονται ὅπως λέτε, νά γίνουν φιλοχρήματοι;
            Διαβᾶστε πάλι τά γραφόμενα τοῦ Μητροπολίτου Μεσογαίας περί τοῦ θέματος.
            Διαβᾶστε πάλι καί αὐτά πού ἔγραψα στό θέμα τῶν ὁμοφυλοφίλων μήπως τά κατανοήσετε καλύτερα. Δέν ἄλλαξα θέση.

  5. Αν αποκαλύψετε το γιατί του κ. Μπουτάρη θα σας είμαι ευγνώμων .
    Πάντως ”δεν τα είχε καλά ” με την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και γενικά την εκκλησία .
    Αχ αυτόν τον άξιο της Μεσογαίας , που τον επικαλείστε και ο οποίος με την εισήγησή του στην Ιερά Σύνοδο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων δεν άφησε περιθώρια για αποδοχή του από την χριστιανική εκκλησία των Ευαγγελίων και των Αποστολικών επιστολών .
    Πάντως εγώ δεν είμαι φιλοχρήματος, καληνύχτα.

    • Γιά νά βροῦμε τά γιατί τοῦ κ. Μπουτάρη, πρέπει νά σκεφτοῦμε στόν συγκεκριμένο χρόνο πού ἐξελέγη τήν περιρρέουσα ἀτμόσφαιρα, τί σκεφτόσασταν ἐσεῖς γιά τήν ἐκλογή του, τί σκέφτονταν οἱ διάφορες παρατάξεις, οἱ διάφοροι διανοούμενοι, τί ἡ ᾿Εκκλησία, καί βεβαίως τί ὁ ἴδιος. Γιατί μόνο ὁ ἴδιος μπορεῖ νά ἀποκαλύψει τά γιατί του.
      ᾿Εγώ δέν γνωρίζω κάτι γι αὐτόν. Ἀπό τά βιβλία πού ἔχω διαβάσει, μπορῶ νά σᾶς μιλήσω γιά τήν Θεσσαλονίκη, τήν γοργόνα πού προστατεύει κι αὐτή τόν ἀδελφό της τόν Μεγαλέξανδρο.
      Δέν θά ἐμβαθύνω στήν κριτική σας γιά τόν Μεσογαίας, φαντάζομαι ὅτι εἶναι θέματα τῆς ᾿Εκκλησίας αὐτά.
      Ἄριστα πράττετε πού δέν εἶστε φιλοχρήματος, γιατί νά εἶστε;

      • Ας είναι καλά ο κ. Μπουτάρης ,αλλά δεν μας άξιζε για την κρίσιμη για τα εθνικά και σχετιζόμενα με την θρησκεία μας θέματα στην 9ετή θητεία του ,ιδιαίτερα με την πρεμούρα του για τους Λοάτκι και την Συμφωνία των Πρεσπών στην πόλη του που έχει στην Σημαία του Δήμου της από της ιδρύσεως του την μορφή του πρώτου Μεγάλου μας Αλέξανδρου .
        Πόσοι τέτοιοι πέρασαν και θα περάσουν από συνειδητή ή στιγμιαία επιπολαιότητα των πολιτών , ισότητος ψήφου ένεκεν ;;; . Για να δούμε ,τι θα δούμε στις Ευρωεκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα