Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ισραήλ για “στρατηγική ήττα” στη Γάζα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα της Γάζας, μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για παράταση της εκεχειρίας, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, τόνισε ότι κινδυνεύει με «στρατηγική ήττα» στον πόλεμο με τη Χαμάς, αν δεν λάβει υπόψιν την προστασία των Παλαιστίνιων αμάχων.

«Προσωπικά, προέτρεψα τους Ισραηλινούς ηγέτες να αποφύγουν τις απώλειες αμάχων, να παραμερίσουν την ανεύθυνη ρητορική και να αποτρέψουν τη βία από πλευράς εποίκων στη Δυτική Όχθη» είπε ο Όστιν σε ομιλία του. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ισραήλ θα κερδίσει μόνο εάν προστατεύσει τους αμάχους και δημιουργήσει ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

«Σε αυτό το είδος μάχης, το κέντρο βάρους είναι ο άμαχος πληθυσμός. Και αν τους οδηγήσεις στην αγκαλιά του εχθρού, αντικαθιστάς μια τακτική νίκη με μια στρατηγική ήττα» πρόσθεσε.

Οι επισημάνσεις αυτές γίνονται ενώ ήδη κορυφαίοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν εντείνει τις προειδοποιήσεις τους προς το Ισραήλ σχετικά με τον αριθμό των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Όστιν και άλλοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν επικαλεστεί διδάγματα από τον αγώνα της Ουάσιγκτον κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, ο οποίος περιελάβανε έντονες μάχες σε αστικό ιστό.

«Όπως η Χαμάς, έτσι και το ISIS ήταν βαθιά ενσωματωμένο σε αστικές περιοχές. Και ο διεθνής συνασπισμός κατά του ISIS εργάστηκε σκληρά για να προστατεύσει τους αμάχους και να δημιουργήσει ανθρωπιστικούς διαδρόμους, ακόμη και στις πιο σκληρές μάχες» είπε ο Όστιν, ο οποίος είναι πρώην διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

«Το δίδαγμα δεν είναι ότι ίσως κερδίσεις τον πόλεμο προστατεύοντας τους αμάχους. Αλλά ότι μόνο έτσι κερδίζεις με βεβαιότητα» επεσήμανε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ως μέρος μιας αυξανόμενης πηγής ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια, που εκτείνεται από τη Μέση Ανατολή έως την Ανατολική Ευρώπη και την Ασία. «Ζούμε δύσκολες στιγμές» υποστήριξε. «Μεγάλες συγκρούσεις αντιμετωπίζουν οι δημοκράτες ομοϊδεάτες μας, το Ισραήλ και η Ουκρανία. Εκφοβισμός και εξαναγκασμός από μια ολοένα και πιο ισχυρή Κίνα. Και μια παγκόσμια μάχη μεταξύ δημοκρατίας και απολυταρχίας».

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα