Οι ελίτ δυνάμεις του Ερντογάν όπως οι ρωσικές της Wagner Group

11/6/21 | 0 | 0 | 102 εμφανίσεις

Ιούνιος 9, 2021. Ελλάδα.

Ο Αντνάν Τανριβερντί, ίδρυσε το 2012, την ιδιωτική εταιρεία ‘ασφαλείας’ Sadat  με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Στα μάτια πολλών, είναι ένας από τους ισχυρότερους μισθοφόρους στον ισλαμικό κόσμο, πρώην στρατηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με ισχυρούς δεσμούς με το τουρκικό καθεστώς, υπό την κυριαρχία του οποίου χιλιάδες Σύριοι μισθοφόροι ρίχθηκαν στους πολέμους της Τουρκίας.

Ένας από τους πλέον έμπιστους του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αντνάν Τανριβέρντι, εκφράζει εμπειρογνωμοσύνη σε όλες τις σκοτεινές τεχνικές του πολέμου, από το σαμποτάζ έως την εξουδετέρωση των εξεγέρσεων και εκτελέσεων. Οι σχέσεις του με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών και το κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είναι γνωστές.

Ο Αντνάν Τανριβερντί με τον επικεφαλής της MiT, Χακάν Φιντάν

Οι επικριτές του προτιμούν να τον αποκαλούν-  το προσωπικό όργανο του Ερντογάν,  ο διοικητής του μυστικού ισλαμικού στρατού που αποστέλλεται στη Λιβύη και τη Συρία.

Ο ίδιος προτιμά να καθορίζεται ως ένας σεβαστός πατριώτης, παρά τις φήμες που τον θέλουν ως το βρώμικο χέρι του Ερντογάν.

Ο ίδιος, άλλωστε θα αρνηθεί την όποια συμμετοχή του σε μυστικές αποστολές.

«Δεν έχουμε στείλει μισθοφορικές δυνάμεις ή άλλο στρατιωτικό προσωπικό στη Συρία ή τη Λιβύη», είχε πει στην βρετανική «The Telegraph», μετά από κατηγορίες από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι έχει αναπτύξει χιλιάδες Σύριους μαχητές στη Λιβύη.

Στη συνέχεια, αμύνθηκε, λέγοντας:

«Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά, ότι η εταιρεία μας δεν είναι μισθοφορικός οργανισμός. Δεν έχει καμία σχέση με καμία τρομοκρατική ομάδα ή οργάνωση», όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

NjeKomb

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/6/21 | (1 σχόλια)
    Η τραγική εμπειρία του Συριζα, και της εφαρμοσμένης Αριστεράς, μας έκανε να δούμε με ανακούφιση την έλευση Μητσοτάκη, παρότι ιδεολογικά αποκλίνουμε. Ο Συριζα παραμένει σημαντική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό και η παρουσία του απειλεί να δυναμιτίσει και την πολιτειακή ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο