Οι γνωστές π@στιές των Άγγλων – Η Αγγλία καλοπιάνει την Τουρκία, για να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία

12/5/17 | 0 | 0 | 936 εμφανίσεις

Είναι γνωστή η σημασία που δίνει η Αγγλία στην Κύπρο, ειδικά μετά την αποχώρησή της από την Ε.Ε.
Αυτή τη νέα περίοδο, που το Λονδίνο αναζητεί τρόπο και τόπο επαναπροσδιορισμού της θέσης της Αγγλίας στο διεθνές σκηνικό, έχει παρατηρηθεί μια προσπάθεια όχι απλά προσέγγισης αλλά σύμπλευσής της με την Τουρκία, η οποία επίσης αντιμετωπίζει μια σειρά από αδιέξοδα στην εξωτερική της πολιτική.
Στα πλαίσια αυτά, οι επιτελείς του Λονδίνου επέλεξαν να πάρουν και να υποστηρίξουν τις θέσεις της Άγκυρας στο Κουρδικό και συγκεκριμένα στο θέμα των Κούρδων της Συρίας.

Ο υπουργός Άμυνας της Αγγλίας Michael Fallon, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Φικρί Ισίκ, φέρεται να δήλωσε ότι “θα ήταν λάθος η επιχείρηση απελευθέρωσης της Ράκκας να γίνει με το YPG”.
Υπογραμμίζεται ότι στη Συρία δρουν μερικές δεκάδες Άγγλοι κομάντος, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και τις δυνάμεις του συνασπισμού που μάχονται εναντίον του Ι.Κ.
Τέλος να σημειωθεί ότι η πρωθυπουργός της Αγγλίας Τερέζα Μέι, προσπαθεί να βρει τρόπους να ενθαρρύνει τον Ερντογάν να συναινέσει στο σχέδιο διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, που επιχειρείται μέσω των συνομιλιών Αναστασιάδη-Ακιντζί, υπό την “επιτήρηση” Άιντε.

infognomon

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/1/21 | (4 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Μετανεωτερική είναι η εποχή της απόλυτης σχετικοποίησης. Δεν υπάρχει καμιά αλήθεια, μόνο αφηγήματα, τα οποία όποιος θέλει αποδέχεται. Ακόμη και τα έθνη είναι κατασκευές που δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μιας εποχής. Μέσα στον κυκεώνα των ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας