ΟΙ ΑΡΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΜΕΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

Όσοι συμπολίτες έπεσαν από τα σύννεφα για τις δηλώσεις Τσίπρα περί ανάγκης ελέγχου τών “άλλων αρμών” της εξουσίας “πέρα από το κυβερνητικό έργο και το έργο των υπουργών” όταν ξανάρθει στήν εξουσία, μάλλον δεν ξέρουν τι θα πεί ΣΥΡΙΖΑ, τι πιστεύει η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών του και τι συνέβη το καλοκαίρι του 2015.

Επιπλέον, δεν ξέρει ότι ο κ Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στήν ιστορία του τόπου, μαζί με τον Δηλιγιάννη. Η διαφορά τους είναι ότι ο τελευταίος ήταν μορφωμένος.

Και το ότι είναι απατεώνας το μαρτυράει η προηγούμενη πολιτική του θητεία. Αλλά, για να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, φρόντισε να το επιβεβαιώσει και με τις σχετικές πρόσφατες δηλώσεις του περί “ελέγχου και των άλλων αρμών της εξουσίας”.

Το έργο του δημοσιογράφου είναι να ξεσκεπάζει την εξουσία και τις βρωμιές της. Κυρίως την κυβέρνηση, την ασκούσα την εξουσία. Αλλά, ακόμα κι αν θέλεις να αγιάσεις δεν σε αφήνει η συγκεκριμένη αντιπολίτευση. Και δεν σε αφήνει, γιατί η δήλωση Τσίπρα περί ελέγχου είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία. Το χειρότερο: Την πιστεύουν στην πλειονότητά τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Που αποδεικνύονται αθεράπευτα αντιδημοκράτες.

Έχω επισημάνει τα τελευταία χρόνια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο. Είναι ένα φασιστοειδές συνοθύλευμα οπαδών της δικτατορίας του προλεταριάτου και της ένοπλης επιβολής της μειοψηφίας επί της πλειοψηφίας. Στην καλύτερη περίπτωση, της πλειοψηφίας επί της μειοψηφίας. Δεν κάνει διαφορά. Και τα δύο φασισμός είναι, όταν δεν έχεις να αντιμετωπίσεις πραγματική δικτατορία και τους πρωταγωνιστές της. Λίγες οι δημοκρατικές εξαιρέσεις στο κόμμα.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που το καλοκαίρι του 2015 είχαν ετοιμάσει σχέδιο “προσωρινής αναστολής άρθρων του Συντάγματος” και επιβολής της πολιτικής τους με “τον στρατό να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών και την έννομη τάξη”, όπως είχε πει ο ακροδεξιός συνεταίρος και υπουργός Άμυνας κ Καμμένος! Για να αντιμετωπίσουν μια λαϊκή αντίδραση όταν θα συνελλάμβαναν τους αρμούς της εξουσίας, που θα αντιδρούσαν στη μετάβαση στη δραχμή και στήν ταυτόχρονη ρήξη με την ΕΕ.

Το σχέδιο απέτυχε όχι τόσο γιατί κατάλαβαν πόσο πρόχειρα στημένο ήταν και πόσο απροετοίμαστη ήταν η χώρα για κάτι τέτοιο, αλλά γιατί ειδοποιήθηκαν αμέσως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Παυλόπουλος και ο τέως πρωθυπουργός Καραμανλής, που είχε πολύ καλές σχέσεις μαζί τους, και απέτρεψαν την εκτέλεσή του. Οι ίδιοι δεν τό χαν σε τίποτε να το εφαρμόσουν! Τέτοιοι δημοκράτες.

Ο κ Τσίπρας, όμως, δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια δεν ανήκει σε καμιά πολιτική θέση. Είναι επαναστάτης για την κηδεία του Κάστρο, κομμουνιστής για το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, σοσιαλιστής για να βρεί στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και να συμμετέχει στη μεγάλη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, συντηρητικός για να εκθειάζει τον Τράμπ, δεξιός για να είναι ο καλύτερος εφαρμοστής των μνημονίων της Μέρκελ, ακροδεξιός για να κυβερνήσει με τον Καμμένο και να απελευθερώνει τη Χρυσή Αυγή που φυλάκισε ο Σαμαράς και απολίτικος γκατζετάκιας όταν χρειάζεται μέλη στο κόμμα και τους εγγράφει αρκεί να κάνουν like στη φόρμα!!

Χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως όχημα για τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Όπως και ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ τον χρησιμοποιεί για να έχει επαφή με την εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα είναι 2,8- 3,1%.

Από το μπάχαλο των 15μελών ως την εξουσία της χώρας, αυτός είναι η συντομότερος δρόμος. Αυτόν και πήρε ο κ Τσίπρας. Και λέω ότι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από πούρους ιδεολόγους κομμουνιστές και από λίγους αριστερούς ανανεωτικούς, που απέμειναν εκεί αφού δεν είχαν το θάρρος να αποχωρήσουν μόλις τα ορφανά της ΚΝΕ απέκτησαν τον έλεγχο της άλλοτε δημοκρατικής ανανεωτικής αριστεράς του Συνασπισμού και της ΕΑΡ. Ο κ Τσίπρας είναι απλός τυχοδιώκτης.

Και λέω ότι είναι πολιτικός απατεώνας και τσαρλατάνος γιατί μας το είπε ο ίδιος, προσπαθώντας να αλλάξει με ψέμματα τη δήλωσή του για τον έλεγχο των “αρμών” της εξουσίας. Ούτε το θάρρος να επιμείνει στήν άποψή του δεν είχε.

Αφού αναλώθηκε σε ενα υβρεολόγιο για αυτούς που εξανέστησαν για τη φασιστική του δήλωση, είπε ότι τον διαστρέβλωσαν και ότι εκείνος εννοούσε ότι όταν έρθει πάλι στήν κυβέρνηση θα ελέγξει όλη την κακοδιαχείριση και δυσλειτουργία από τη Δημόσια Διοίκηση που έγινε λάφυρο κομματικό και αξιοποιήθηκε προκειμένου να δημιουργηθούν κομματικοί μηχανισμοί ή κυκλώματα διαφθοράς. Και μέσα στο κράτος και μέσα στη Δημόσια Διοίκηση και σε ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Να μας συμπαθά ο κ Τσίπρας, αλλά οι δημοσιογράφοι στα χτεσινά ραδιόφωνα και στίς τηλεοράσεις δεν τον “ξυλοφόρτωσαν” δεόντως για τις δήθεν διορθωτικές του δηλώσεις και για το θράσος του να επιτίθεται κι όλας σε όσους είναι οπαδοί της Δημοκρατίας,πολίτευμα που απαιτεί καθόλου πανίσχυρες κυβερνήσεις.

Και δεν τον “ξυλοφόρτωσαν” δεόντως, γιατί η δημόσια διοίκηση, οι κομματικοί μηχανισμοί στο κράτος, η λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών και η στελέχωσή τους, όπως και η στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών, που τάχα είπε ότι εννοούσε ως “αρμούς της εξουσίας” είναι δουλειά των υπουργείων και της κυβέρνησης. Και κανενός άλλου.Την είχε την κυβέρνηση και μπορούσε να τους ελέγξει αυτούς τους αρμούς. Και τους ήλεγξε μέχρι κεραίας. Με τα ίδια και χειρότερα κομματικά κριτήρια που τα έλεγχαν και οι προηγούμενοι!

Αλλά, στήν πρώτη του δήλωση ο κ Τσίπρας, δεν εννοούσε αυτά. Γιατί είπε ξεκάθαρα “εκτός από όσα ελέγχουν τα υπουργεία και η κυβέρνηση να ελέγξουμε και τους άλλους αρμούς της εξουσίας”. Και στή Δημοκρατία αυτά που δεν ελέγχει η κυβέρνηση, ή μάλλον αυτά που ΟΦΕΙΛΕΙ να μην ελέγχει, είναι οι “άλλοι αρμοί της εξουσίας”, που θέλει να ελέγξει την επόμενη φορά ο κ Τσίπρας! Κι αυτοί είναι η Δικαιοσύνη, η Τράπεζα της Ελλάδος (που υπάγεται στην ΕΚΤ), οι Ανεξάρτητες Αρχές, η Προεδρία της Δημοκρατίας, τα συνδικάτα, οι επαγγελματικές οργανώσεις, τα ΜΜΕ.

Θέλει πολύ θράσος να στοχεύει ο κ Τσίπρας στόν έλεγχο των “άλλων αρμών” όταν η Δημοκρατία στηρίζεται ΑΚΡΙΒΩΣ στήν ανεξαρτησία των άλλων αρμών από την εκτελεστική εξουσία και ΑΚΡΙΒΩΣ στήν αποφυγή της παντοδυναμίας της εκτελεστικής εξουσίας. Δηλαδή της κυβέρνησης. Για να μην έχεις δικτατορία.

Και θέλει πολύ θράσος, γιατί ήταν ο κ Τσίπρας και το κόμμα του που αποπειράθηκαν ξεδιάντροπα να ελέγξουν τα ΜΜΕ με κάθε τρόπο, κλείνοντας ισχυρές μονάδες, αφήνοντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους, απειλώντας εκδότες και δημοσιογράφους και εγκαθιστώντας ένα βρώμικο σύστημα διαπλοκής κυβέρνησης- δικαιοσύνης- δημοσιογράφων, από τα πιο ρυπαρά που έχει δει ο τόπος. Γιατί έχει δει και στο παρελθόν.

Θέλει πολύ θράσος να ορέγεται έλεγχο των άλλων αρμών ο άνθρωπος και το κόμμα που έκαναν ένα μεγάλο κομμάτι της Δικαιοσύνης βιλαέτι τους, όχι για τη Δικαιοσύνη, αλλά για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων και για την εξυπηρέτηση εξώνομων βραχιόνων του κόμματος.

Θέλει πολύ θρασος να θέλει να ελέγξει τους άλλους αρμούς της εξουσίας ο άνθρωπος που διόρισε μια “δική του” στήν Ανεξάρτητη Επιτροπή Ελέγχου της Κεφαλαιαγοράς, εξευτελίζοντας το θεσμό του προέδρου του Αρείου Πάγου, και μιά άλλη στην Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης κατά της διαφθοράς!

Θέλει πολύ θράσος να θέλει να ελέγξει τούς άλλους αρμούς της εξουσίας ο άνθρωπος που στηρίχτηκε από το βιομηχανικό, πλοιοκτητικό και τραπεζικό κεφάλαιο όσο κανένας άλλος πρωθυπουργός. Και ο οποίος, αφού στηρίχτηκε απο αυτούς τους αρμούς παριστάνει τώρα τον επαναστάτη απέναντί τους!

Με δυό εξαιρέσεις, τον Νίκο Βούτση και τον Χ Παπαδόπουλο, όλοι οι άλλοι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίστηκαν χτες και προχτές, υπερασπίστηκαν την ακρότητα της τοποθέτησης Τσίπρα περί ελέγχου των άλλων αρμών, αποδεικνύοντας ότι ένα κομμάτι της ελληνικής κομμουνιστικής αριστεράς, που αρέσκεται να υμνεί τον αδερφοκτόνο αιματηρό εμφύλιο, αντί να ντρέπεται γι αυτόν, έχει μείνει στο 1945. Κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και για την ίδια, που αποδεικνύει πόσο οπισθοδρομική και ανάλγητη είναι, αλλά και για τη χώρα.

Ευτυχώς, το ελληνικό κράτος και οι δομές του είναι τόσο διεφθαρμένες, τόσο διαλυμένες, τόσο συντεχνιακές και τόσο αντιδραστικές και οπισθοδρομικές, που κανείς δεν θα καταφέρει να τις ελέγξει. Γιατί αν περιμέναμε από τους πολίτες να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία χαθήκαμε. Το 30% ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ.

Απο τη σελίδα του συντάκτη στο fb

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο αρθρογράφος ανακατεύει πολλά και απλοποιεί πολύ. Ότι ο Σύριζα ήταν ως επί το πλείστον κάτι περιθωριακά γρουπούσκουλα με όνειρο αυτό που τόσο γλαφυρά είπε η Μαλβίνα Κάραλη είναι γνωστό σε κάθε νοήμονα άνθρωπο. Το ζήτημα δέν είναι ότι ο Σύριζα ήταν ένα μάτσο χάλια κύριε Τετράδη, αλλά ότι το προηγούμενο πολιτικό σύστημα τα έκανε μαντάρα με αποτέλεσμα να φθάσει ο κόσμος να ψηφίζει ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι μόνο χρεωκόπησαν τη χώρα οι προηγούμενοι, αλλά είχαν το θράσος να κατηγορούν το λαό για τη χρεωκοπία, λές και οι εργαζόμενοι μόνοι τους αποφάσιζαν τί μισθό θα πάρουν, ή διορίζονταν μόνοι τους στο υπερφορτωμένο δημόσιο και όχι με απόφάσεις των τάχα μου επαιόντων υπουργών.
  Ως προς το θέμα των αρμών του κράτους και άλλες αρλούμπες που είπε ο Τσίπρας, αυτά είναι νά χαμε να λέγαμε.Οι άνθρωποι αυτοί ανεξάρτητα άν έχουν αριστερά και εμφυλιοπολεμικά απωθημένα είναι τόσο άχρηστοι και τεμπέληδες, που δέν κάνουν για τίποτε,πολύ περισσότερο να δομήσουν ολοκληρωτικό κράτος, (άσε που το παγκόσμιο σύστημα δέν ανέχεται σήμερα τέτοιες “παληκαριές”). Επομένως η κριτική του αρθρογράφου είναι κατά τη γνώμη μου εσφαλμένη γιατί εστιάζει στη λεπτομέρεια (αριστερή ολοκληρωτική νοοτροπία) και όχι στην ουσία (τεμπελιά, απαιδευσία, έλλειψη σχεδιασμού -τσαπατσουλιά). Ως προς το θέμα της εξόδου από το ευρώ, κανείς νομίζω δέν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος για το τί αποτελέσματα θα είχε στην οικονομία. Ένα είναι βέβαιο, η οποιαδήποτε κυβέρνηση αποφασίζει κυρίαρχα για όλα τα θέματα και επομένως και για τα οικονομικά, επομένως είχε το δικαίωμα κατόπιν συννενοήσεων με την ΕΕ της εξόδου από το ευρώ. Όπως κανείς δέν ρώτησε το λαό για την είσοδο στο ευρώ, (είσοδο που σήμερα και όσοι αντιτίθενται στην έξοδο, ομολογούν ότι υπήρξε εσφαλμένη),το ίδιο ισχύει και για την έξοδο. Συνοπτικά ο Σύριζα και ο Τσίπρας βρέθηκαν στην εξουσία λόγω της απελπισίας του κόσμου, τα έκαναν όπως ανεμένετο θάλασσα και τώρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρήκαν σ΄αυτούς τον αποδιοπομπαίο τράγο για όλα τα κακά της χώρας ώστε να συνεχίσουν το “εθνοσωτήριο” έργο τους. Κάτι ανάλογο δηλαδή μ΄αυτό που συνέβη και το 74 όταν τα παλαιά κόμματα τα φόρτωσαν όλα στον Παπαδόπουλο και συνέχισαν κυρίως μετά το 81 να καταστρέφουν παραγωγικές δομές και να διορίζουν αβέρτα.

  • Έχω επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν ασχολούμαι με τα κόμματα, ότι θεωρώ όλες αυτές τις συμμορίες κατάρα, ειδικά για την Ελλάδα, αλλά εν προκειμένω παρεμβαίνω για μία διόρθωση. Δεν χρεοκόπησε την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβερνών κόμμα, αλλά έβαλε το χεράκι του, όπως και το ΚΚΕ, σπρώχνοντας σε συνεχείς απεργίες τούς εργαζομένους, με αίτημα παράλογες αυξήσεις. Επιπλέον, στήριξε το κράτος τής αναρχίας, άρα έχει κι αυτός ευθύνη για την κατάντια τής χώρας. Δυστυχώς, την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο εθνομηδενισμός, που επεκράτησε μετά την δικτατορία και ο οποίος είναι διακομματικός. Μπορεί να θεωρείται -και είναι- αρχιερέας του ο θλιβερός Σημίτης, αλλά π.χ. και η Γιαννάκου, ή η Μπακογιάννη δεν πάνε πίσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον έχει ως επίσημη ιδεολογία, δεν το συζητώ.

 2. Ρε τον Χέμινγουεϊ από τα Φιλιατρά ανάλυση που έκανε και δε του το ‘χα. Πραγματικά είναι να γελάς μ’ αυτά που ανεβάζει ο Σαββίδης.
  Κατσαπλιάδες κλεφτοκοτάδες Συριζαίοι, κατσαπλιάδες κλεφτοκοτάδες και οι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΙΑ κι αν υπάρχει έστω κι ένας βλάκας σ’ αυτή τη χώρα να πιστεύει ότι υπάρχουν ανεξάρτητοι αρμοί φέρτε τον μου να τον παρασημοφορήσω. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι άλλοι ήταν στα πράγματα τόσο καιρό και είχαν βολευτεί στις θέσεις τους τόσο πολύ που δεν μπορούσαν καν ν’ αντιληφθούν ότι είναι κατεστημένο. Θεωρούσαν εαυτούς κανονικότητα. Τους έτσουξε όταν τους πήρε για λίγο την κουτάλα ο Σύριζα κι άρχισε να χλαπακιάζει εξουσία. Το μόνο που έχουν να του καταλογίσουν επί της ουσίας είναι ότι έχει το θράσος να το δηλώνει δημόσια.

  Η μόνη περίπτωση για κοινωνική αλλαγή στην Ελλάδα είναι μέσα από ένα μεγάλο εθνικό γεγονός, δεν ξέρω αν ακόμα και η απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων στη θάλασσα θα έφτανε για κάτι τέτοιο. Η τελευταία ήταν η εισβολή στην Κύπρο που πυροδότησε την μεταπολίτευση. Το οριστικό τέλος της μοναρχίας, τη σταθεροποίηση του κοινοβουλευτισμό, το τέλος της ανάμιξης του στρατού στην πολιτική ζωή, την εθνική συμφιλίωση κτλ. Παρά το τίμημα έγινε η Ελλάδα κάτι σαν νορμάλ δυτικό κράτος, τουλάχιστον ως προς το φαίνεσθαι. Τώρα αν κάνει λίγο καλύτερα τη δουλειά του ο Ερντογάν μπορεί να περάσουμε και στο επόμενο επίπεδο. Γενικά σαν λαός χρειαζόμαστε τη σφαλιάρα μας για να πάρουμε μπρος και πρέπει να είναι ηχηρή, τύπου Κρίση δεν έφτανε.

 3. Όταν πολλοί Έλληνες πολίτες -και γραμματιζούμενοι δε- αναθέτουν με την ψήφο τους την διακυβέρνηση της Χώρας σε καταφανώς ψευδόμενους πολιτικούς με την δικαιολογία ότι οι προηγούμενοι ”τάκαναν θάλασσα”, χωρίς να έχουν και την απλή ένδειξη ότι οι ψηφισμένοι”ψεύτες” θα τα διορθώσουν-, τότε αυτοί πρέπει να ”χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο” για το κακό που έκαναν στην Πατρίδα και τους συνέλληνες και όχι να απαξιώνουν όλους τους πολιτικούς που φέρθηκαν -όταν κυβερνούσαν ή κυβερνούν- πιο τίμια προς την Πατρίδα και τους Έλληνες, ιδιαίτερα δε στα Εθνικά θέματα.
  Ας μη πάμε παληά .
  Θα είχαμε την αρχή του δράματος αν το 1981 μέχρι το 1989 δεν έδιναν άνετη αυτοδυναμία στο ΑνδρεοΠΑΣΟΚ και από το 1996-2004 άνετη αυτοδυναμία στο ΣημιτοΠΑΣΟΚ των Ιμίων και των σκανδάλων του Χρηματιστηρίου και των Εξοπλισμών ,το 2009 άνετη αυτοδυναμία στον κ. ”Λεφτά υπάρχουν ” ,που μας έφερε το ΔΝΤ και την πτώχευση ,χωρίς να παλαίψει μέχρι το 2010 για το οικονομικό συμμάζεμα του Δημοσίου ,η. τέλος το 2015 -δυό φορές-στον νεαρό άγαν φιλόδοξο κ. Τσίπρα τέτοιο ποσοστό για να συγκυβερνήσει 4,5 χρόνια με τον ”αντισυστημικό” δεξιό-δεξιό κ.Καμμένο,που μας πόνεσαν οικονομικά και εθνικά με την Συνθήκη των Πρεσπών και σαν επιστέγασμα να του δώσουν και στις εκλογές του 2019 το 32% περίπου ,για να μπορεί και τώρα ο ανθρωπος του 3% προ 10ετίας να διακηρύσει-εαν επανεκλεγεί-κατάλυση του Κράτους Δικαίου με τα 40ετη Ευρωπαικά κεκτημένα μας;;;.
  ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ -ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΒΑΣΙΝ-ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ;;;.
  Δεν χρειάζεται ψυχανάλυση γιαυτόν τον μαζοχισμό και τον διπολισμό της προσωπικότητος τους ,αν ισχυρίζονται ότι έχουν;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα