Φεβρουάριος 23, 2024. Ελλάδα.

Φωτό:«Η Αμερική εκπλήσσεται για τα όπλα των Χούθι και αποκαλύπτει το νέο όπλο που μπήκε στη γραμμή αντιπαράθεσης στην Ερυθρά Θάλασσα»

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι οι Χούθι «διαθέτουν ακόμη ένα μεγάλο οπλοστάσιο προηγμένων όπλων», καθώς συνεχίζονται οι επιθέσεις της υποστηριζόμενης από το Ιράν ανταρτικής ομάδας στην Υεμένη σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, γράφει υεμενίτικο δημοσίευμα.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του υπουργείου Σαμπρίνα Σίνγκ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη: «Γνωρίζουμε ότι οι Χούθι διατηρούν μεγάλο οπλοστάσιο και διαθέτουν προηγμένα όπλα, επειδή συνεχίζουν να τα αποκτούν από το Ιράν».

Η Σινγκ πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ «δεν έχει δει σημαντικό βαθμό προσαρμογής των Χούθι στα αμερικανικά πλήγματα κατά των όπλων τους, με αξιοσημείωτη εξαίρεση τη χρήση ενός υποβρύχιου drone πριν από αρκετές ημέρες».

Χθες, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (Centcom) ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 6 μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Χούθι που πιθανότατα στόχευαν αμερικανικά πολεμικά πλοία και δυνάμεις του συνασπισμού στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι Χούθι εκτόξευσαν επίσης δύο βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων στον Κόλπο του Άντεν που έπληξαν το M/V Islander, ένα φορτηγό πλοίο υπό σημαία Παλάου ιδιοκτησίας Ηνωμένου Βασιλείου, προκαλώντας ελαφρύ τραυματισμό.

Al Mashhad- al Yemeni

The Hellenic Information Team