Οι…αιρετικές απόψεις των “τριών¨δεν είναι η εξωτερική πολιτική της μεταπολίτευσης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Μίλτου Σαρηγιαννίδη, Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου ΑΠΘ
Οι τρείς υπουργοί εξωτερικών που συμμετείχαν στο συνέδριο της Καθημερινής για τη Μεταπολίτευση, δεν εκπροσωπούν την ελληνική εξωτερική πολιτική της Μεταπολίτευσης. Είναι μάλλον η εξαίρεση, και μάλιστα η μειοψηφική εξαίρεση. Επομένως, οι αιρετικές απόψεις των Μπακογιάννη και Βενιζέλου -για τον κ Κοτζιά η λέξη αιρετικός είναι λίγη για να περιγράψει τα έργα και τις ημέρες του στο ΥΠΕΞ- δεν είναι κεραυνός μέσα στην εαρινή καλοκαιρία μας.
Αλλά, αυτό που σου υποδεικνύουν σαν παράθυρο, δεν είναι απαραίτητα παράθυρο. Και δεν είναι απαραίτητα ευκαιρία, γιατί η ευκαιρία συνήθως δεν είναι συγκυρία, αλλά το αποτέλεσμα ζυμώσεων, δηλαδή, διαπραγμάτευσης.
Δυστυχώς, η ανάλυση της εξωτερικής πολιτικής, η άσκησή της και η διαδικασία λήψης αποφάσεων, έχουν μεταφραστεί από το υψηλό πολιτικό προσωπικό σε εύπεπτο λεξιλόγιο και εντυπωσιακές διατυπώσεις που φυσικά είτε δεν ανταποκρίνονται στο περιεχόμενο είτε προσφέρονται για διπλή ανάγνωση και παραπλάνηση. Και δυστυχώς, δεν αποτελεί καν έκπληξη, ότι κ Μπακογιάννη ομιλεί ακόμη για βέτο στο Βουκουρέστι.
*Απο τη σελίδα του κ. Μίλτου Σαρηγιαννίδη στο fb. Ο τίτλος είναι των Ανιχνεύσεων.
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έδωσαν όμως αφορμή για αντιΚαραμανλικές κορώνες και σχόλια, ο δε κ. Κοτζιάς να υποσχεθεί να δώσει στην Καθημερινή -αλλά δεν θα δώσει στοιχεία – για την απομάκρυνση βαρέος οπλισμού από τα νησιά του Αιγαίου ,που δεν αντικαταστάθηκε ;;;.
    Εκείνη η Καραμανλική σοβαρότητα στη σκέψη και στην πράξη πότε θα επανέλθει ;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα