«… 

Γιώργος Αθ. Γιαννόπουλος, δικηγόρος

σε όσα έχουν δίκιο», τουτέστιν «πόσ’ απίδια βάνει ο σάκος;» 

       Σε χθεσινή συνέντευξή της η κ. Μέρκελ είπε ότι θα πρέπει να υποστηριχθούν οι ‘Έλληνες «σε όσα έχουν δίκιο». Με την φράση της αυτή συνδηλώνει (και δεν υποδηλώνει) άμεσα (και όχι έμμεσα) ότι υπάρχουν ζητήματα για τα οποία έχουμε άδικο και, συνεπώς, έχουν δίκιο οι Τούρκοι. Όμως, ο μη συγκαλυπτόμενος φαρισαϊσμός της, της απαγορεύει να εξειδικεύσει ρητά και με σαφήνεια επί ποίων τέλος πάντων ζητημάτων, τα οποία εγείρει μόνον η Τουρκία, υπάρχει εκατέρωθεν το δίκιο και αντιστοίχως το άδικο. Για αυτό, και τα σημερινά φαιδρά ευχολόγια των ΥΠΕΞ της ΕΕ και του ασπόνδως τουρκόφιλου κ. Μπορέλ – τα οποία, «κατά φιλοτιμίαν»,  έλαβαν το προσωνύμιο «κυρώσεις κατά της Τουρκίας» και τελούν υπό την αίρεση των μελλοντικών «εάν» –  ΟΥΔΕΝ διαλαμβάνουν περί κυρώσεων κατά της Τουρκίας για όσα μέχρις στιγμής έχει κάνει και συνεχίζει αυτή να κάνει στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα  και στους Ελληνικούς αιθέρες και για όσες μέχρι σήμερα απειλές και ύβρεις έχουν εκστομίσει κατά της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού οι θεσμικοί συνεχιστές του Αττίλα, απεργαζόμενοι εν τοις πράγμασι, με προπαρασκευαστικές πράξειςΑΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, γεγονός που για λόγους αυτοπροστασίας της διεθνούς εννόμου τάξεως θα πρέπει να τους οδηγήσει στο εδώλιο του Δικαστηρίου της Χάγης, κατ’ εφαρμογή και της νομολογίας του Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης, η οποία αποτελεί θεμελιώδες κεκτημένο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

      Έτσι, και ενώ ελάχιστοι κόκκοι άμμου απομένουν στο επάνω μέρος κλεψύδρας, αναδύεται στο φως της ημέρας ο γερμανικός και τουρκικός σχεδιασμός, που συνίσταται σε τρία, χρονικά διαδοχικά, στάδια:

   1) Την manu militari υλοποίηση των αρπακτικών διαθέσεων της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας και όχι μόνον αυτών, που έχει ήδη δημοσιοποιήσει επισήμως η Τουρκία, αλλά πολύ περισσότερων, στα πλαίσια του Ερντογανικού Οθωμανισμού.

  2) Το (ήδη έτοιμο) υποκριτικό μυθολόγημα των Γερμανών (και Σια) ότι «εμείς τα λέγαμε στους άκαμπτους, μαξιμαλιστές Έλληνες, αλλά αυτοί επέμεναν, με αποτέλεσμα να χάσουν περισσότερα, από όσα θα έχαναν αν έκαναν διάλογο με την Τουρκία»· ο μεθερμηνευόμενον εστί «καλά να πάθουν».

  3) Την αμείλικτη και διηνεκή εφαρμογή υπέρ των Τούρκων του ρωμαϊκού κανόνα «μακάριοι οι κατέχοντες», ως πιστή αιματηρή αντιγραφή της μοίρας της Μαρτυρικής Μεγαλονήσου.

   Δυστυχώς, ακόμα και εάν όλοι μεταβούμε στο Ακρωτήρι Χανίων, ο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν πρόκειται ν’ αναστηθεί, όπως δεν αναστήθηκε ο αυτοκράτορας Ηράκλειος.  Μένει, όμως, πάνω μας ασάλευτος και βαρύς ο μεγάλος Ίσκιος του. Στην σημερινή κρίση με την Τουρκία η Ελλάδα δεν φαίνεται να έχει στρατιωτικούς συμμάχους, πράγμα, για το οποίο άοκνα είχε εργαστεί ο Ελευθέριος Βενζέλος στην εποχή του. Το βέβαιον, όμως, είναι  ότι δεν θα άφηνε να πέσει στο κενό η δημόσια ρήση της κ. Μέρκελ «σε όσα έχουν δίκιο», αλλά θα την αντιμετώπιζε στα ίδια τα πλαίσιά της.

   Χωρίς να διακατέχομαι από το θρασύ και γελοίο ώνιο της «επικαιροποίησης» της σκέψης ενός τέτοιου Αναστήματος, διερωτώμαι μήπως θα ήταν σκόπιμο η Ελλάδα να θέσει εγγράφως και δια της διπλωματικής οδού στην κ. Μέρκελ το ερώτημα περί του ποιες θέσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι, αντιστοίχως, δίκαιες και ποίες άδικες κατά την άποψη των Γερμανών, δημοσιοποιώντας αυτή την επιστολή, στην οποία θα πρέπει να γίνεται μνεία ότι θα δημοσιοποιηθεί και η όποια απάντηση, η οποία θα πρέπει ευλόγως να είναι και αυτή γραπτή. Με τον τρόπο αυτό θα κονιορτοποιηθεί οιαδήποτε δικαιολογία των Γερμανών, πως δήθεν δεν επιθυμούν να μας δυσαρεστήσουν ως συμμάχους και για αυτό το λόγο η κ. Μέρκελ μας  σέρβιρε σήμερα το πικρό και νεφελώδες «σε όσα έχουν δίκιο». Η μετά βεβαιότητας αναμενόμενη βραδύτητα της γερμανικής απάντησης, καθώς και το περιεχόμενό της, θα απογυμνώσουν την γερμανική υποκρισία. Πολλώ μάλλον ισχύει αυτό, εάν δεν απαντήσουν καθόλου ή απαντήσουν με τις οικείες σε αυτούς παιδαριώδεις περιστροφές, αοριστίες και μισόλογα, που απορώ πως δεν έχουν κουράσει και αυτούς τους ίδιους τους Γερμανούς – τους αφηνιασμένους Τούρκους σίγουρα. Εκ των υστέρων αφήγηση προφορικών συζητήσεων με Γερμανούς και Λοιπούς, ήτοι αερολογίες, θα εκληφθεί ως ψευδής δικαιολογία.

Κύριοι, όταν τελειώνει ο χρόνος, αρχίζει η Ιστορία. Να είμαστε όλοι καλά!