ΟΙΚΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: +250% αύξηση στο παγκόσμιο χρέος!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Τhierry Godefridi*

Σε μια πρόσφατη παρουσίαση ενός επενδυτικού κεφαλαίου ένας κεφαλαιούχος μου είπε με βεβαιότητα ότι η τήξη των παγετώνων της Αρκτικής ήταν «αποδεδειγμένο γεγονός» και ότι είναι πασιφανές ότι το λυώσιμο οφειλόταν  στην ανθρώπινη δραστηριότητα, η οποία χωρίς αμφιβολία δικαιολογούσε την τρέλα των επενδυτών για “πράσινα” κεφάλαια.

Σοκαριστικές φωτογραφίες, βαρυσήμαντες εκφράσεις και μεγάλη ανατριχίλα. Φωτογραφίες και ειδήσεις που μεταδόθηκαν από τον Guardian και κάποια άλλα ΜΜΕ σχετικά με την τήξη των παγετώνων της Γροιλανδίας – είδαμε σκυλιά ελκήθρων να τσαλαβουτούν στο νερό – την εξαφάνιση του μόνιμα παγωμένου εδάφους στις αρκτικές νήσους του Καναδά, “απειλώντας με βύθιση τις παράκτιες περιοχές του πλανήτη» και την τήξη των παγετώνων των Ιμαλαΐων έχουν, στο μέτρο του δυνατού, επανενεργοποιήσει τον συναγερμό και προκάλεσαν πανικό για αυτό που περιγράφει ο Φρανσουά Ζερβαί ως« απάτη της επείγουσας κλιματικής αλλαγής” στο τελευταίο του βιβλίο.

“Σχετικά με τα Ιμαλάια, γράφει ο Guardian, 8 δισ. τόνοι πάγου χάνονται κάθε χρόνο και δεν αντικαθίστανται από χιόνι, με τους παγετώνες σε χαμηλό υψόμετρο να μειώνονται κατά 5 μέτρα ετησίως. Η μελέτη δείχνει ότι μόνο η υπερθέρμανση του πλανήτη από ανθρωπογενή προέλευση μπορεί να εξηγήσει αυτή την ξαφνική τήξη. Σε προηγούμενες μελέτες, οι μετεωρολογικές εκτιμήσεις οι σχετικές με τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είχαν προκαλέσει σύγχυση.”

Με άλλα λόγια, ο ένοχος είναι αναμφισβήτητα ο Άνθρωπος, αποκλείοντας κάθε άλλη πιθανή αιτία, ακόμη και αν στον άνθρωπο οφείλεται τελικά – η ίδια η IPCC (Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος) το αναγνωρίζει – μόνο το 4% των παγκόσμιων εκπομπών CO2!

Ας επιστρέψουμε στους παγετώνες. Σύμφωνα με τον Φρανσουά Ζερβαί, οι παγετώνες της Αρκτικής και της Ανταρκτικής καλύπτουν περίπου το 12% της επιφάνειας των ωκεανών. Για την Αρκτική, ήταν τουλάχιστον 5 εκ. km2 το καλοκαίρι του 2014, κατά 50% περισσότερο από ό, τι το 2012 (3,3 εκ. km2) και 4,6 εκ. km2, πιο κοντά στα 5 εκ. παρά στα 3,3 το 2017 και το 2018, σε κάθε περίπτωση μακριά από την πρόβλεψη του ανθρώπου με τις αλήθειες που αναστατώνουν, του Αλ Γκορ, για τον οποίο η Αρκτική θα έπρεπε να ήταν απαλλαγμένη από πάγους από το 2014.

Αντίθετα, για την Ανταρκτική, η αύξηση των παγετώνων είναι σταθερή, έτσι ώστε αν συνεχιστεί η τάση, ο παγετώνας θα ενωθεί με τη Γη του Πυρός στο νοτιότερο άκρο της αμερικανικής ηπείρου κατά τη διάρκεια του νότιου χειμώνα, στις επόμενες δεκαετίες, κάτι πρωτοφανές από τότε που οι ναυτικοί διέσχισαν το Στενό του Ντρέικ!

Ελεγχος της ζωής

Αρκετές δεκάδες άρθρων επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με τον Φρανσουά Ζερβαί, την ιδέα ότι οι ωκεάνιοι κύκλοι, και ειδικότερα η πολυδεκαετής ταλάντωση του Ατλαντικού, η οποία οφείλεται στον ήλιο, εξηγούν, πολύ καλύτερα από ό, τι το CO2, τη υπερθέρμανση και την ψύξη των παγόβουνων και του κλίματος. Όμως, “όποιος ελέγχει το CO2 ελέγχει τη ζωή“, όπως λέει ο Αμερικανός φυσικός Ρίτσαρντ Λίντζεν, (Ντριε Γκοντεφριντί στο δοκίμιό του “Οικολογισμός, ο νέος ολοκληρωτισμός“), γιατί περί αυτού ακριβώς πρόκειται.

Ο Φρανσουά Ζερβαί στην “Έκτακτη ανάγκη για την κλιματική αλλαγή είναι μια απάτη“, γράφει:

Η κλιματική αποκάλυψη έχει επιλεγεί από τους θιασώτες ενός άλλου κόσμου και από τους κήρυκες της αποανάπτυξης ως αλληγορία με έντονο συναισθηματικό περιεχόμενο στην πάλη τους κατά του καπιταλισμού“.

Ο στόχος των περιβαλλοντικών ακτιβιστών δεν είναι να σώσουν τον κόσμο από μια οικολογική συμφορά, αλλά να καταστρέψουν τον καπιταλισμό! “: Αυτό επιβεβαίωσε και μία πρώην Γενική Γραμματέας της UNFCCC (το ανώτατο όργανο της Σύμβασης – Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Αλλαγή του Κλίματος, η οποία επιβλέπει την IPCC και την COP)!

Υπάρχουν μερικές φορές – τι ειρωνία! – κοινά συμφέροντα: η επιχείρηση κλίμα ανέρχεται σήμερα σε 1,5 δις δολάρια ετησίως και οι προοπτικές είναι να φτάσει τα 7 τρις δολάρια. Καρποφόρα!

Αυτό δεν μπορεί να το διαψεύσει ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτός ο οποίος δήλωνε καθαρή περιουσία ύψους 1,7 εκ. δολαρίων το 2000, κυρίως σε μετοχές οικογενειακής αγροτικής επιχείρησης, όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ και ο οποίος, από πρωτοπόρος στον αγώνα για το κλίμα, έχει καταστεί μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και ένας οικονομικός τιτάνας σε μια δεκαετία, με προσωπική περιουσία αξίας άνω των 200 εκ. δολαρίων. Το Huffington Post αποκάλυψε τον Αύγουστο του 2017 ότι είχε αγοράσει ένα παραθαλάσσιο ακίνητο στην Καλιφόρνια με το σεβαστό ποσό των 8,8 εκ. δολαρίων.

Το εμπόριο του φόβου

Η εμπορία του φόβου είναι αποδοτική! “Πρέπει να προκαλέσουμε φόβο! Αυτό είναι, λέει ο Χανς Ρόσλινγκ στο Factfulness, το πρώτο πράγμα που του είπε ο Αλ Γκορ κατά τη διάρκεια της πρώτης συνομιλίας τους για τη διάδοση της κλιματικής αλλαγής. Ο Χανς Ρόσλινγκ είναι πεπεισμένος για τη υπερθέρμανση του κλίματος και την ανθρωπογενή της προέλευση, και όμως:

Ο Aλ Γκορ επέμεινε σε αρκετές συνομιλίες να του δίνουμε τρομακτικά γραφικά – φούσκες πέρα από τις προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων, ώσπου αναγκάστηκα να βάλω τέλος στη συζήτηση: Κύριε Αντιπρόεδρε, όχι αριθμούς, όχι φούσκες’’.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν κάθε συμφέρον να μην σκοτώσουν αυτή την κότα με  τα χρυσά αυγά! Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, ο αγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής σημαίνει πολλαπλασιασμό του χρέους του κόσμου κατά 2,5 φορές.

Χρειάζεται ερώτημα γιατί «ο οικονομικός κόσμος καλούσε επίμονα να υπογραφεί η συμφωνία του Παρισιού» για το κλίμα (όπως αποκάλυψε ο Φρανσουά Ζερβαί στο δοκίμιό του); Και, επιστρέφοντας στη συζήτηση που αναφέρθηκε στην αρχή αυτού του άρθρου, για το τι λέει ένας εξέχων αρχισυντάκτης οικονομικών σελίδων – σε μια συζήτηση εναντίον ενός καθηγητή ενεργειακής γεωπολιτικής που διαμαρτυρόταν κατά της επιβολής φόρου στις αεροπορικές μεταφορές, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μεταφορές αυτές αντιπροσωπεύουν μόνο το 2% των εκπομπών CO2 που προκαλούνται από τον άνθρωπο ή τα 8 δεκάκις χιλιοστά (0,8 0/00)  των παγκόσμιων εκπομπών CO2; Μήπως όλες ανεξαιρέτως οι ανθρώπινες δραστηριότητες έπρεπε να φορολογούνται;

*Επιχειρηματίας, μαραθωνοδρόμος, με σπουδές στο Δίκαιο, την Οικονομία και τη Φιλοσοφία.

https://www.contrepoints.org/2019/07/01/348045-climat-le-leurre-et-largent-du-leurre

Ο ψευδοπροφήτης της κλιματικής Αποκάλυψης

Στο KENT-DEPESCHE (22 Μαΐου 2019) με τίτλο “Η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή  – ένα σχεδόν τέλειο επιχειρηματικό μοντέλο”, βρήκαμε το ακόλουθο κείμενο, δίπλα σε μια φωτογραφία του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Αλ Γκορ:

“Τα βασικά σενάρια τρόμου που ο Aλ Γκορ, ο προφήτης του κλίματος (και μέλος της Λέσχης της Ρώμης), προέβλεψε στην βραβευμένη ταινία του “Ενοχλητική αλήθεια “δεν πραγματοποιήθηκαν:

Ο πάγος της Ανταρκτικής δεν εξαφανίστηκε, και μάλιστα αυξήθηκε. Οι παγετώνες εξακολουθούν να υπάρχουν.

Ο μέσος αριθμός τυφώνων δεν αυξήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά μειώνεται σταθερά εδώ και δεκαετίες.

Οι παράκτιες μητροπόλεις, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Άμστερνταμ κ.λπ. δεν βυθίστηκαν σε καμία περίπτωση.

Και υπάρχει ακόμα χιόνι στο Κιλιμάντζαρο στην Αφρική, παρόλο που η ποσότητα μειώνεται  σταθερά από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις το 1912 και όχι μόνο από την “κλιματική αλλαγή”.

Η υψηλότερη θερμοκρασία από την οποία δεν είναι δυνατή η επιστροφή, την οποία ο Al Gore είχε προγραμματίσει για το 2016, δεν επιτεύχθηκε. ”

Κάθε δεκαετία, επισείεται ένα καινούργιο «κλιματικό σκιάχτρο»  ή, με άλλα λόγια, όλων μας τα μάτια στρέφονται προς το επόμενο σενάριο τρόμου:

Στη δεκαετία του 1970: έρχεται μια νέα εποχή Παγετώνων.

Στη δεκαετία του ’80: οι όξινες βροχές.

Στη δεκαετία του 1990: η τρύπα στο στρώμα του όζοντος.

Στη δεκαετία του 2000: η υπερθέρμανση του πλανήτη και …

Στη δεκαετία του 2010: η κλιματική αλλαγή.

Αλλά τώρα, όλοι είμαστε περίεργοι να δούμε τι «κλιματικό σκιάχτρο» θα κυριαρχήσει στη δεκαετία του 2020.

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

Πηγή : https://www.kla.tv/index.php?a=showlanguage&lang=fr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα