Ξύλο και βασανιστήρια σε μονάδες του τουρκικού στρατού

3/1/21 | 0 | 0 | 88 εμφανίσεις

Ο καταγόμενος από το Μάρντιν στρατιώτης Χασάν Ντουντούκ, ενώ έκανε την υποχρεωτική του θητεία στην 3η θωρακισμένη ταξιαρχία στο Τσερκέζκιοι, οι ανώτεροι του τον έδειραν και έσβησαν τσιγάρα στο σώμα του.

Μετά από αυτά λιποτάκτησε από τη μονάδα του και υπέβαλε μήνυση κατά των υπευθύνων. Ο Ντουντούκ στις 1/7/2020 παρουσιάστηκε στη μονάδα του για να κάνει την εξάμηνη υποχρεωτική θητεία του. Στις 10 Νοεμβρίου ο λοχίας Ρ.Κ. τον έδειρε με την δικαιολογία πως δεν μετείχε στις δραστηριότητες καθαρισμού.

Με μώλωπες στο λαιμό και στα χέρια του, λιποτάκτησε από το στρατόπεδο στις 13 Νοεμβρίου και μετά από 8 περίπου ώρες επέστρεψε στη μονάδα του. Αλλά καθώς οι απειλές και η κακή συμπεριφορά σε βάρος του συνεχίστηκαν, στις 25 Νοεμβρίου λιποτάκτησε εκ νέου και μετέβη στην πατρίδα του το Μάρντιν, όπου και υπέβαλε μήνυση. Ο στρατιώτης Χασάν Ντουντούκ, μετά από την υποβολή της μήνυσης περιέγραψε αυτά που έζησε. Ο Ντουντούκ περιέγραψε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του υπέστη ψυχολογική και φυσική βία και ότι όταν επειδή δεν μετείχε σε δραστηριότητα καθαριότητας τον χτύπησαν και αυτός εναντιώθηκε, ο λοχίας Ρ.Κ. έσβησε τσιγάρο στο χέρι του.

Ο Ντουντούκ είπε ότι όταν πήγε στο ιατρείο για να ζητήσει τη μεταφορά στο νοσοκομείο, για να πάρει από εκεί βεβαίωση χτυπήματος, ο λοχίας που τον συνόδευσε προσπάθησε να πείσει τον γιατρό να μη δώσει έγγραφο παραπομπής προς το νοσοκομείο. Πρόσθεσε ότι παρόλο που πήρε το έγγραφο αυτό, ο διοικητής του λόχου δεν του επέτρεπε να μεταβεί. Προσθέτει πως ο ίδιος ωστόσο, βρήκε ένα τρόπο και μετέβη στο κρατικό Νοσοκομείο του Τσερκέζκιοϊ και πήρε βεβαίωση για τα χτυπήματα.

…..Ο Ντουντούκ αναφέρει ότι όσο ήταν στο στρατόπεδο δύο στρατιώτες έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας και περιγράφει πως “Στο στρατόπεδο υπήρχαν συχνά περιστατικά αυτοκτονιών και λιποταξιών. Λόγω της πίεσης από τους αξιωματικούς. Προέβαιναν σε απάνθρωπη μεταχείριση. Συνεχώς προσέβαλαν και χρησιμοποιούσαν προσβλητικές λέξεις… Εγώ όταν πήγα εκεί πήγα με όνειρα. Η μάνα μου ήταν υπερήφανη που ήμουν στρατιώτης. Αλλά λόγω της βίας που αντιμετώπισα εκεί έφυγα και ψυχράνθηκα με την πατρίδα.

“Έκαναν ότι μπορούσαν για να κουκουλώσουν το περιστατικό του ξυλοδαρμού. Την ώρα που εγώ κοιμόμουν πήραν το τηλέφωνό μου και έστειλαν σε άλλο νούμερο μήνυμα του τύπου “ο Χασάν μόνος του χτυπήθηκε”. Χρησιμοποίησαν ψευδομάρτυρες σε βάρος μου. Εγώ δεν χτύπησα τον εαυτό μου”. Ο Ντουντούκ είπε πως ακόμη δεν μπορεί να κοιμηθεί τις νύχτες καθώς βρίσκεται ακόμη υπό καθεστώς απειλών και πιέσεων και πρόσθεσε πως δεν θα επιστρέψει στη μονάδα του επειδή δεν αισθάνεται ασφαλής για τη ζωή του.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/950440_xylo-kai-vasanistiria-se-monades-toy-toyrkikoy-stratoy

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας