Ν.Κοτζιάς: «Είχα πει σε Ρ.Τ.Ερντογάν και Μ.Τσαβούσογλου πως θα βυθίσουμε το Oruc Reis»

12/1/21 | 0 | 0 | 98 εμφανίσεις

Στην επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

«Την πρώτη φορά που συνάντησα τον Τσαβούσογλου και τον Ερντογάν στην Άγκυρα, και οι δύο υπαινίχθηκαν ότι το σκάφος τους θα έφτανε στα νότια της Κρήτης. Και τους είπα γελώντας: “Θα σας βυθίσουμε. Δεν θα φτάσετε ποτέ”. Επανέλαβαν το ίδιο στον Μητσοτάκη και δεν απάντησε καθόλου» υπoγραμμίζει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Euractiv.

Την ίδια στιγμή, καταγγέλλει πως η Άγκυρα επικαλείται πάντα το Διεθνές Δίκαιο, ακόμα κι αν οι κινήσεις της αποτελούν σαφή παραβίασή του.

«Πάντα ψάχνει τον κατάλληλο χρόνο, όπως συνέβη πέρυσι όταν οι ΗΠΑ βρίσκονταν λίγο πριν τις εκλογές, το Ηνωμένο Βασίλειο ασχολούταν με το Brexit και στο Ισραήλ δεν υπήρχε σταθερή κυβέρνηση» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις διευρευνητικές συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας, με ανάρτησή του στο Τwitter επισημαίνει πως διακόπηκαν το 2016, μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, καθότι Ερντογάν δεν εμπιστευόταν στρατιωτικούς και διπλωματικούς διαπραγματευτές του και απέφυγε να ορίσει καινούργιους.

​Ακόμη, σημειώνει πως στην περίπτωση της Τουρκίας, χώρες όπως η Νορβηγία και η Ελβετία της παρείχαν υλικοτεχνική υποδομή και φέρνει ως παράδειγμα τον αγωγό Nord Stream 2, όπου οι ΗΠΑ επέβαλαν πρώτα κυρώσεις στην εταιρεία που διαχειρίζεται το λιμάνι του Λιπύμπεκ στη Γερμανία, το τελικό σημείο του ρωσικού αγωγού.

«Αυτή η εταιρεία έχει πάρα πολλά λιμάνια στον δυτικό κόσμο και κυρώσεις για τις ενέργειές της με τους Ρώσους στη Γερμανία, θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική χρηματοδότηση και λειτουργία της σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο. Γι ‘αυτό σταμάτησαν» εξηγεί.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/syriza/952955_nkotzias-eiha-pei-se-rterntogan-kai-mtsavoysogloy-pos-tha-vythisoyme

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/1/21 | (4 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Μετανεωτερική είναι η εποχή της απόλυτης σχετικοποίησης. Δεν υπάρχει καμιά αλήθεια, μόνο αφηγήματα, τα οποία όποιος θέλει αποδέχεται. Ακόμη και τα έθνη είναι κατασκευές που δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μιας εποχής. Μέσα στον κυκεώνα των ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας