του Νίκου Κανέλλου, Πρέσβυ ε.τ.
1.Το Ισραήλ,οι Παλαιστίνιοι, ο πολεμος και η Γάζα
Σταθερά υποστήριζα οτι οι Παλαιστίνιοι θα έπρεπε να επικεντρωθούν σε ένα σταθερό πολιτικό μέλλον
Με κάθε θυσία.
Δεν το έκαναν.
Όταν σταματήσει ο πόλεμος αυτός στη Γάζα το πολιτικό μέλλον της Παλαιστινης θα προϋποθέτει απόλυτα και θα ισοδυναμεί με την εθνικη ασφάλεια και επιβίωση του Ισραήλ …
Αυτή τη φορά ολοι θα ομονοούν σε αυτή την θεμελιώδη αρχή…
Έχασαν μια μεγάλη και έξυπνη ευκαιρία οι Παλαιστίνιοι να συνυπάρξουν ειρηνικά…
Κάθε χρόνο και χειρότερα θα είναι,όπως και σε σε πολλές, ανάλογες, περιπτώσεις
Τον πόλεμο θα τον σταματήσουν αυτοί που εξασφάλισαν τα ορυκτά και την διακίνηση τους
Μια ευρωπαϊκή δύναμη που από καιρό τώρα ασκεί τον έλεγχο στην περιοχή …
Η διπλωματια είναι αμείλικτη
2. Στη σημερινή εκπομπή έθεσα τα εξής:
α.Ο Blinken στην επομένη σύνοδο του ΝΑΤΟ προδιαθέτει τις εξελιξεις για την Ουκρανία και τα Δυτικά Βαλκάνια
Το ΝΑΤΟ στηρίζει ενεργά την Ουκρανία και το Κίεβο αλλα πίσω από τις γραμμές το ίδιο δηλωνει ότι δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία
Ειναι προφανές ότι οι ηγέτες των Δυτικών χωρών λαμβάνουν υπόψη το τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο της Μόσχας
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του,ο Μπλίνκεν θα τονίσει, επίσης, τη στήριξη των ΗΠΑ στη δημοκρατία και την περιφερειακή σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων
Το ΝΑΤΟ εξετάζει επί του παρόντος μια μονιμότερη αύξηση του αριθμού των δυνάμεών του στην περιοχή, ώστε να διατηρήσει υπό έλεγχο τις εντάσεις.
β.Μια ολιγομελής αντιπροσωπεία από το Κατάρ έφτασε στο Ισραήλ με στόχο να διασφαλίσει τη συνέχιση τήρησης της συμφωνίας μεταξύ εβραϊκού κράτους και Χαμάς για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων και για κατάπαυση του πυρός, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης
Οι 11 ταυλανδοί απελευθερώθηκαν με τη μεσολάβηση του Ιράν
Η αντιπροσωπεία έφθασε με καταριανό ιδιωτικό αεροσκάφος και προσγειώθηκε στο ισραηλινό αεροδρόμιο Μπεν-Γκουριόν
Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από τη Λάρνακα, μετέδωσε το δημόσιο ισραηλινό δίκτυο Kan.
Το Κατάρ και η Αίγυπτος θεωρούνται σημαντικοί μεσολαβητές στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Το Κατάρ διατηρεί στενές και εκτεταμένες επαφές με την ισλαμιστική οργάνωση, αν και η χώρα του Κόλπου δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.
γ. Το Ισραήλ κάλεσε την Παρασκευή τους πρεσβευτές του Βελγίου και της Ισπανίας για να τους επιδοθεί “αυστηρή επίπληξη”, αφού οι πρωθυπουργοί των δυο χωρών κατήγγειλαν νωρίτερα από την Αίγυπτο “την καταστροφή της Γάζας” και παρότρυναν την ισραηλινή κυβέρνηση να “αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης”
δ. Η Δύση πρέπει να δημιουργήσει μια νέα αρχιτεκτονική διπλωματίας
Τέλος,αντιγράφω από τον OSCAR WILDE
“The waste of life is found in the love that you didn’t know how to give, in the power that you didn’t know how to use, in the selfish caution that prevented us from taking risks and which, avoiding regret, made us miss happiness. “
Καλό υπολοιπο της Κυριακής
Έχουν πιο ομορφότερα σημεία τα Αμπελάκια κύριε πρέσβη -να τα δείξετε-.
Όσο για τους ιδιόρρυθμους Παλαιστίνιους που δεν” έστεργαν” στην αναγνώριση του Ισραήλ από το 1948 μέχρι τώρα νομίζω ότι τους συνέδραμαν πολλοί λαοί και κράτη εκτός του Αραβικού κόσμου ,μεταξύ των οποίων πρώτη και εντόνως και η Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ -και του Ανδρέα Παπανδρέου και του κ. Σημίτη μέχρι την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους το 1997- που υποστήριζε παντού την νομιμότητα των Απελευθερωτικών Κινημάτων παρά την συνεχή βία που χρησιμοποιούσαν .
Φυσικά πρωτοστατούσαν και πρωτοστατούν παντού στον κόσμο και στην Ελλάδα οι αυτοαποκαλούμενες αριστερές πολιτικές δυνάμεις ,αλλά στην Ελλάδα κυβερνούσε στις 10ετίες 1980-1990 το όλον ΠΑΣΟΚ .
ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ”ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΑΝ” ΟΛΕΣ ΟΙ ”ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ” ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ;;;. .
“πιο ομορφότερα”… “πιο καλύτερα” κλπ., δείχνουν ότι ο κάτοχος τριών πανεπιστημιακών “διπλωμάτων” (sic) είναι αγράμματος.
Από το 1948 (14 Μαΐου) η Ελλάδα δεν είχε αναγνωρίσει το Ισραήλ, μέχρι τo 1990. “Η Ελλάδα ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που το 1947 ψήφισε εναντίον της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ, λόγω των παραδοσιακών δεσμών της με τον αραβικό κόσμο”.
Τι ανακατεύεις, λοιπόν, ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου και τρίχες κατσαρές; Ο Μαυρομανλής γιατί δεν το αναγνώρισε την δεκαετία τού ’50;
Οι υπόλοιπες φλυαρίες τι σχέση έχουν;
ΥΓ: Τα σχόλιά σου δεν τα ανοίγω, αλλά τα σβήνω κατ’ ευθείαν, διότι δεν θέλω να ασχολούμαι μαζί σου. Κατά τύχη διαβάζω κάποια, όταν διαβάσω το άρθρο.
Τα πιο ομορφότερα εγράφησαν για έμφαση ,αλλά είναι όντως λάθος δάσκαλε απόφοιτε του Δημοτικού με βαθμό λίαν καλώς 8 ,αλλά Μεγάλεεεεε, (για να σας ”ανεβάσω” λίγο ) και να σας αποθαυμάσουν και δοξάσουν οι άλλοι (το έχετε καθημερινή ανάγκη-διαπιστωμένο πια-).
ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ 1981-1997 ΕΓΡΑΨΑ ,ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ.