Ντροπή και αίσχος από την Τουρκία: Νέο “όχι” στην Κυπριακή αποστολή διάσωσης διότι “έχουν καλυφθεί οι ανάγκες”… – Τους σεισμόπληκτους τους ρώτησαν;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δεν αναχώρησε τελικά για την Τουρκία η κυπριακή αποστολή που επρόκειτο να συμβάλλει στις προσπάθειες διάσωσης όσων επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό, αφού όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου Δημήτρης Δημητρίου, η Τουρκία ειδοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας πως οι ανάγκες της έχουν – για την ώρα τουλάχιστον – καλυφθεί.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Δημητρίου είπε πως η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετώπισε το θέμα καθαρά από την ανθρωποκεντρική του πλευρά και ήταν από την αρχή έτοιμη να βοηθήσει, χωρίς την παραμικρή πολιτική διάσταση.

Η αποστολή της Κύπρου που ήταν έτοιμη να αναχωρήσει για την Τουρκία αποτελείτο από 17 άτομα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Μ. Καλογεράκη
Λευκωσία, Cyprus

https://hellasjournal.com/2023/02/ntropi-ke-eschos-apo-tin-tourkia-neo-ochi-stin-kipriaki-apostoli-diasosis-dioti-echoun-kalifthi-i-anagkes-tous-sismopliktous-tous-rotisan/

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι Κύπριοι έκαμαν το καθήκον των. Δεν υπάρχει λόγος να επιμένουν, αφού το τουρκικό κράτος αρνείται. Δεν αναγνωρίζει την Κ.Δ. και δεν θέλει την βοήθειά της. Τελεία και παύλα.

  2. Το καθήκον προϋποθέτει υποχρέωσή σου. Τον ανθρωπισμό και την παγκόσμια αλληλεγγύη τους έδειξε η Κυπριακή Δημοκρατία ,αλλά αφού δεν αναγνωρίζεται ως κράτος από την Τουρκία ”τουρκικά” αρνήθηκε και η Τουρκία.
    Ελπίζουμε να αναγνωρίστηκε η κίνησή της από τον υπόλοιπο κόσμο.
    Νομίζω πως το ίδιο θα κάναμε και εμείς -ως Ελλάς- στην περίπτωση του από το 1983 καλούμενου Τουρκοκυπριακού κράτους, ψευδοκράτους για εμάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα