ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΤΑΚΗΣ -Αnouk Aimee (ΑΝΟΥΚ ΕΜΕ)

- Advertisement -
                        Γράφει ο  Αλέξανδρος ΤΖΙΟΛΑΣ
Σε ηλικία 92 ετών «έφυγε» η μεγάλη Γαλλίδα ηθοποιός ANOYK EME ( Αnouk Aimee ), μετά από μια σπουδαία καριέρα επτά δεκαετιών στη διάρκεια των οποίων έπαιξε σε 70 ταινίες. Τον θάνατό της ανακοίνωσε η κόρη της Εμανουέλλα Παπατάκη.
Ο σκηνοθέτης Νίκος Παπατάκης (γεν. Αντις Αμπέμπα Αιθιοπία 5 Ιουλίου 1918 – 17 Δεκεμβρίου 2010) είχε καταγωγή εκ πατρός από το Περιβόλι Γρεβενών.
Ο πατέρας του, έμπορος, έφυγε το 1908 από το χωριό του το ορεινό Περιβόλι Γρεβενών κυνηγημένος από τους Τούρκους όταν κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στη δολοφονία Τούρκου αξιωματούχου της περιοχής.
Παππούς του ήταν ο ιερέας του χωριού Χρήστος Παπατάκης και η γιαγιά του, Παρασκευή, κατάγονταν από μεγάλη κτηνοτροφική οικογένεια.
Ο Παπατάκης γνωρίζεται με την ηθοποιό Ανούκ Εμέ στο Παρίσι όπου ξεκινά την δεύτερη πολυτάραχη φάση της ζωής του, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει “θυελλώδη, ανορθόδοξη και οδυνηρή”.
Οι δυό τους μετά από ένα θυελλώδη έρωτα παντρεύονται το 1951 αλλά χωρίζουν το 1954. (φωτ. του γάμου τους συνημμένη στη 2η εικόνα κάτω δεξιά).
Ομως ήδη έχουν μία κόρη την όμορφη Εμμανουέλλα Παπατάκη (μετέπειτα ηθοποιό).
Ολη η βιογραφία του σε 4 φωτογραφημένες σελίδες στην έκδοση μου ΟΡΟΣΗΜΑ.
Δύο σελίδες της καταχωρούνται εδώ.
Είχα μαζί του τηλεφωνική συνομιλία για πολλά στοιχεία της βιογραφίας του κατα το διάστημα συγγραφής της έκδοσης ΟΡΟΣΗΜΑ την περίοδο 2006-2007 ενώ ζούσε στο Παρίσι, την οποία μπορεί κανείς να διαβάσει στις σελίδες 451-454 της εν λόγω έκδοσης.-
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα