Νεκρός διαπραγματευτής της Ουκρανίας με τη Ρωσία: Ήρωα τον χαρακτηρίζει το Κίεβο * Φήμες ότι τον σκότωσαν για εσχάτη προδοσία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Denys Kirieiev, μέλος της αντιπροσωπείας της Ουκρανίας στις συνομιλίες με την Ρωσία, είναι νεκρός. Επίσης νεκρά είναι άλλα δυο άτομα, μέλη του Τμήματος Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας

  • Την είδηση επιβεβαίωσε η ίδια η Υπηρεσία Πληροφοριών  του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, αναφέροντας ότι τα ονόματα των τριών νεκρών, παραθέτοντας φωτογραφίες τους, χαρακτηρίζοντάς τους ήρωες και λέγοντας:

Πέθαναν, υπερασπιζόμενοι την Ουκρανία, και η πράξη τους μας έφερε πιο κοντά στη νίκη!
Εκ μέρους της Επικεφαλής Διοίκησης Πληροφοριών εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων.
Οι ήρωες δεν πεθαίνουν! Ζουν μέχρι να τους θυμόμαστε!
Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στους Ήρωες!

Από ουκρανικά πυρά γιατί ήταν προδότης;

Πληροφορίες που κυκλοφορούσαν από νωρίς σήμερα το απόγευμα – επικαλούμενες ρωσικές αλλά και ουκρανικές πηγές – ήθελαν τον Kirieiev, να έχει σκοτωθεί από πυρά της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ουκρανίας, διότι κατηγορήθηκε πως διοχέτευε πληροφορίες στην ρωσική πλευρά. Οπότε κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία.

Χαρακτηριστικά η Ukrainska Pravda, είχε γράψει επικαλούμενη ανώνυμες πηγές ότι “ένα μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας που συναντήθηκε με τη Ρωσία, πυροβολήθηκε από αξιωματικούς της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας καθώς προσπαθούσαν να τον συλλάβουν. Ο άνδρας φέρεται να ήταν ο Denys Kirieiev, πρώην αντιπρόεδρος της Oschadbank. Η SBU είχε «ισχυρές αποδείξεις» ότι διέρρεε πληροφορίες στη Ρωσία”.

Όπως ήταν επόμενο, η είδηση κυκλοφόρησε ευρέως στα ρωσικά μέσα. Ωστόσο, και στην Ουκρανία, υπήρξαν κάποιοι που διατύπωναν τον ισχυρισμό ότι επρόκειτο ουσιαστικά για εκτέλεση προδότη…

Ειδικότερα, ο Ουκρανός βουλευτής, Oleksiy Honcharenko, με ανάρτησή του στο Twitter χωρίς να αναφέρει την πηγή των πληροφοριών του, ανέφερε πως ο Denis Kireev πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) κατά τη σύλληψή του, καθώς θεωρήθηκε ύποπτος για εσχάτη προδοσία.

«Κατά τη σύλληψή του, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας πυροβόλησε και σκότωσε το μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας Denis Kireev. Ήταν ύποπτος για εσχάτη προδοσία» έγραψε χαρακτηριστικά ο Honcharenko στο κανάλι του στο Telegram.

Μάλιστα, ο Ουκρανός βουλευτής ισχυρίζεται ότι Tη Υπηρεσία Ασφαλείας είχε ξεκάθαρα στοιχεία για την προδοσία του Kireev, μεταξύ των οποίων και τηλεφωνικές συνομιλίες.

Τι έγραψε η ρωσική Πράβντα

“Ο Ουκρανός βουλευτής Alexander Dubinsky είπε ότι ο Denis Kireev , μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με τη Ρωσία, σκοτώθηκε. Ο [Ουκρανός βουλευτής] Dubinsky ισχυρίζεται ότι σκοτώθηκε από την SBU (Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας) κατά τη διάρκεια της κράτησής του” έγραψε η Πράβντα, σύμφωνα με την αγγλική της έκδοση, προσθέτοντας:

Αναφέρθηκε ότι ο Kireev σκοτώθηκε κοντά στο κτίριο του δικαστηρίου Pechora στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, Κίεβο.

Άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες που οδήγησαν στη δολοφονία του Ουκρανού αξιωματούχου. Τίποτα δεν είναι γνωστό ούτε για τον πραγματικό δράστη.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι ο Kireev φέρεται να σκοτώθηκε από αξιωματικούς της SBU με την κατηγορία της προδοσίας. Ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για τέτοιες αναφορές.

Ο Ουκρανός βουλευτής Alexander Dubinsky είπε ότι ο Kireev ασχολείται κυρίως με τραπεζικές και χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις.

“Πώς κατέληξε ως μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας; Θέλω πραγματικά να το μάθω από το γραφείο του προέδρου“, έγραψε ο βουλευτής.

Eπικαλούμενη τον βουλευτή την είδηση  μετέδωσε μέσω Twitter και η πολιτική αναλύτρια Maria Dubovikova

Η ανακοίνωση του Ουκρανικού υπουργείου Άμυνας στο Facebook:

 

 

Με πληροφορίες από kyivindependent.com/english.pravda.ru/

Νεκρός διαπραγματευτής της Ουκρανίας με τη Ρωσία: Ήρωα τον χαρακτηρίζει το Κίεβο * Φήμες ότι τον σκότωσαν για εσχάτη προδοσία

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα