ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ … “ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ” ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Φωτογραφία: ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ο οποίος δεν γνώριζε τίποτε για τις παρακολουθήσεις και παραμένει πρωθυπουργός.
Η πρώην Εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου εναντίον της οποίας ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη για την έγκριση της παρακολούθησης του κ. Νίκου Ανδρουλάκη απο την ΕΥΠ, απηλλάγη των κατηγοριών.
Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, η δικαστική ομάδα που διερεύνησε την υπόθεση, αποφάνθηκε ότι υπήρχαν βάσιμες υποψίες και τεκμηριωμένες για να δεχθεί η Β.Βλάχου να υπογράψει την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Αν λάβουμε υπόψη ότι την εντολή για πειθαρχική έρευνα είχε δώσει ο ε.τ. Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου και Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης Χρήστος Τζανερίκος, ο οποίος παραιτήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, τον περασμένο Απρίλιο, καταγγέλλοντας κυβερνητική προσπάθεια παρεμβάσεων στο έργο του τότε εγείρονται τα εξής ερωτήματα:
1.-Το σοβαρότερο είναι, μετά την απαλλαγή της εισαγγελέως, αν ο κ. Ανδρουλάκης είχε αντεθνική δράση. Πως ορίζεται η αντεθνική δράση, ποιός και με ποιά κριτήρια αποφαίνεται περί αυτής.
2.-Για να παραιτήθηκε τον Απρίλιο ο κ. Τζανερίκος επικαλούμενος κυβερνητική παρέμβαση στο έργο του κάτι θα προσπάθούσε να χειραγωγήσει η κυβέρνηση. Μπορεί η απόφαση της δικαστικής ομάδας να επηρεάστηκε απο την κυβερνητική βούληση; (Τα περί ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, αλλού).
3.-Η κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώσει ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ τον ελληνικό λαό για την …”αντεθνική δράση”  του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης είναι πρόεδρος του τρίτου κόμματος της βουλής (κατά τις δημσκοπήσεις δεύτερου) και κατά την ελληνική μυστική υπηρεσία και την δικαστική αρχή, υπήρχαν υπόνοιες για “αντεθνική” δράση του. Ποια είναι αυτή η “αντεθνική” δράση; Που κατέληξαν οι έρευνες; Δεν μπορεί να επικρέμαται μια τέτοια κατηγορία. Είναι βαριά. Θα αφήσει ο κ. Μητσοτάκης τον ελληνικό λαό να εμπιστεύεται κόμμα με αντεθνική δράση;
spot_img

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κύριε Σαββίδη καλή χρονιά. Εννοείται ότι σε μιά δημοκρατική χώρα η λειτουργία των θεσμών πρέπει να είναι σύννομη, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για μιά υπηρεσία πληροφοριών. Όπως όμως γράφετε και εσείς είναι η Ελλάδα μια δημοκρατική χώρα με την ουσιαστική έννοια του όρου; Νομίζω ότι το πιό εύστοχο άν και κυνικό σχόλιο για το θέμα Ανδρουλάκη το έκανε ο έγκριτος δημοσιογράφος και πρώην παρουσιαστής των δελτίων της ΕΡΤ Απόστολος Αποστολόπουλος: Δέν υπήρχε τίποτα που να απαιτείτο να παρακολουθηθεί ο Ανδρουλάκης αφού οτιδήποτε κι αν ήθελαν να μάθουν οι “αρμόδιοι κύκλοι” θα τους το έλεγε οικιοθελώς έτσι κι αλλιώς.

  2. Γιατί χαρακτηρίζουμε την δράση του κ. Ανδρουλάκη ως αντεθνική , ενώ μπορούσε να αφορούσε σε άλλο θέμα και το οποίο σίγουρα ο ίδιος γνωρίζει ή υποψιάζεται ,αλλά δεν τόλμησε ο ίδιος να το μάθει από την ΕΥΠ ή άλλον αρμόδιο ,γιατί εξερχόμενος μετά την ενημέρωσή του, έπρεπε να ενημερώσει και τον ελληνικό λαό και αν δεν τον ενημέρωνε θα ήταν σε δυσκολότερη θέση.
    Τώρα κατάγγειλαν με τον κ. Τσίπρα την κυβέρνηση πέρυσι τέτοιον καιρό , πήγαν στις διπλές εκλογές με αυτό το μοναδικό θέμα , οι Έλληνες δεν πίστεψαν αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις εις βάρος του κ. Ανδρουλάκη , η κυβέρνηση έπεισε ότι ουδείς εξαιρείται της παρακολουθήσεως ,άλλαξε και τον νόμο της ΕΥΠ και τοποθέτησε άλλον Διοικητή της και προέβλεψε δύο εισαγγελείς να εγκρίνουν τις παρακολουθήσεις και το θέμα έληξε.
    Φυσικά και δεν θα ετιμωρείτο πειθαρχικώς η Εισαγγελεύς που προσυπέγραψε την υπηρεσιακή εισήγηση -μάλλον του Διοικητή της ΕΥΠ -για παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη διότι δεν προβλέπεται πειθαρχική ποινή για αυτόν τον Εισαγγελέα που υπογράφει τις υπηρεσιακές εισηγήσεις και άρα κανένα αδίκημα-παράπτωμα και καμιά ποινή χωρίς νόμο (γνωστή η φράση των Ρωμαίων).
    ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Ο Κ.ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΕΜΗΝΥΣΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Κ. ΒΛΑΧΟΥ.
    Πάει αυτό ,καινούργιο αντιπολιτευτικό αφήγημα τώρα.

  3. Εάν υπήρχε αντεθνική δράση- έστω και υποψιεσ-γιατί κατέβηκε υποψήφιος στις εκλογές (γιατί τον άφησαν ;). Προφανώς έπρεπε να υπάρχει μια πρόφαση για να δικαιολογήσουν την ανάμειξη της υπηρεσίας . Το θέμα είναι θεσμικό και όχι μόνο ο Ανδρουλακης και οι αντιδράσεις του. Ποιος και πως ορίζει το αντεθνικό ;
    Πολύ φοβάμαι ότι οι πολίτες προτίμησαν την καθημερινότητα από την ελευθερία τους. Νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με μια μορφή παθητικού δικαιωματισμού. Πέραν του γνωστού ενεργητικού δικαιωματισμού που ταυτίστηκε την περίοδο της κρίσης με τον λαϊκισμό υπάρχει και ο παθητικός που ταυτίζεται με τη δήθεν σωφροσύνη , την οποία πολύ καλά ξέρει να προβάλλει η κυβερνώσα παράταξη.

  4. Προφανώς και δεν επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες-υποψίες της παρακολουθήσεως του κ. Ανδρουλάκη γιαυτό και δεν υπήρξαν συνέπειες ,όπως και δεν υπάρχουν συνέπειες για τους πολλούς που και αυτήν την στιγμή ποιος αποκλείει ότι παρακολουθούνται από το διαδίκτυο ,τα έξυπνα κινητά τηenλoέφωνα ή άλλες έξυπνες συσκευές (εντοπίζουν και σκοτώνουν από drοnε ).
    Δυστυχώς τα σύγχρονα κράτη με αυτά τα τεχνικά μέσα που διαθέτουν έτσι θα αμύνονται και σίγουρα θα παρατηρούνται υπερβολές και όποιοq θέλει θα καταφεύγει στην Δικαιοσύνη της Χώρας του .Xάθηκε ένα προσοδοφόρο επάγγελμα , αυτό του κατασκόπου κα αν υπάρχει θα χρησιμοποιείται σε πολύ ειδικές περιπτώσεις.
    Ο κόσμος φαίνεται ότι δεν ανησυχεί και γιαυτό δεν σταματά να ομιλεί στα κινητά και στα λεωφορεία .
    Εκείνο το ”και οι τοίχοι έχουν αυτιά ”ξεχάσθηκε ή είναι αδιάφορο.

  5. Αν υπάρχει 1 φορά βρωμιά από την πλευρά της κυβέρνησης, τότε υπάρχει 2 φορές από την πλευρά του Ανδρουλάκη. Προδήλως ΚΑΤΙ έκανε και ΚΑΠΟΙΟΣ ζήτησε να παρακουλουθηθεί. Εγώ λέω ότι μάλλον ήταν η Αμερικάνικη Πρεσβεία.

    Ε, να πάει λοιπόν στην ΥΕΠ για να πάρει το report και στη συνέχεια να το δώσει στα κανάλια. Αντέχει;

    • Δεν αντέχει-φάνηκε- ο κ. Ανδρουλάκης, αλλά με αυτό το” στόρι”-των παρακολουθήσεων και τον γάμο των ομοφυλοφίλων -αντάμα με τον κ. Κασσελάκη θα πάνε στις Ευρωεκλογές για να ξαναδούνε τα ποσοστά τους κάτω από το 10% .
      Ο άλλος -ο μεγάλος- ”όσο και να μη το πάνε μερικοί” μας κάνει υπερήφανους για την άνεση υποδοχής και συνομιλίας του με τους πραγματικά μεγάλους- όπως χθες με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ κ. Μπλίνγκεν-.
      Αναρωτιέμαι και εγώ μαζί με άλλους τι απέγιναν οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Αλέξης Τσίπρας και γιατί δεν συμβουλεύουν τους νέους Αρχηγούς των κομμάτων τους;;; .
      .Αν αποστασιοποιούνται αυτοί τι περιμένουν από τους πολίτες τους , από τους οποίους οι νεότεροι ξέχασαν και τους ”πράσινους και ροζ κόκκους” των κομματικών σημαιών τους;;;.
      Αδέρφια υστερούμε πολύ και δεν έχουμε καλά υποδείγματα στην Αντιπολίτευση .

  6. Για την αντιεθνική στάση του Μηζοτάκη θα ενημερωθουμε από την ΕΥΠ; Μάλλον απο τον Καλίν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα