ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ

14/1/20 | 1 | 0 | 432 εμφανίσεις

Ο Ιρανός υπουργός εξωτερικών ζήτησε να μιλήσει με τον Έλληνα ομόλογό του. Προφανώς, η ιρανική ηγεσία παρεξηγήθηκε με όσα δήλωσαν Έλληνες επίσημοι μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί.
Έπρεπε να ήταν πιο προσεκτική η Αθήνα και να αποφύγει οποιαδήποτε δήλωση. Το Ιράν είναι απο τις χώρες της Μέσης Ανατολής με το οποίο η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα (ίσως βοηθά και το ότι δεν έχει κοινά σύνορα ή αντιτιθέμενα συμφέροντα) αλλά, κυρίως, το Ιράν πρέπει να επιβιώσει γεωπολιτικά και να εξισορροπήσει την Τουρκία στην περιοχή.
Στην κατεύθυνση αυτή η Ελλάδα πρέπει να το βοηθήσει να βγεί απο την κρίση των σχέσεών του με τις ΗΠΑ, τη Δύση και το Ισραήλ.
Καλόν είναι ο κ. Δένδιας να μιλήσει με τον ιρανό ομόλογό του αφού συνεννοηθεί με τους αμερικανούς και δει τι περιθώρια υπάρχουν για μια μεσολάβηση που θα βοηθήσει το Ιράν ως χώρα, όχι ως καθεστώς, να βγεί απο την απομόνωση.Ο ρόλος των μουλάδων είναι στα τζαμιά, όχι στην πολιτική.

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν says:

  ΤΟ Ιράν ” παραπονέθηκε” για την δήλωση του κ .Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτων ,επειδή τους εξωμοίωσε με τους Αραβες φονταμελιστές ,ενώ οι Ιρανοί δεν είναι είναι ‘Αραβες .
  Δεν ζήτησε να μεσολαβήσουμε για τα ”φτιαξουν” με τις ΗΠΑ και σίγουρα δεν θα δεχθούν καθε προσφορα του κ.Δένδια.
  Εδώ δεν μας θέλουν ”στο χωριό μας -το Βερολίνο- ”για το Λιβυκό πρόβλημα και θα μας θελήσουν στο Ιράν;;; .
  Δεν ” βάζει και πλατη ”για το Βερολίνο και ο κ.Τσίπρας ,που λόγω του 3ου Μνημονίου και της Συμφωνίας των Πρεσπών είχε καλύτερες ”ακρες” και ”γλυκύτερες” σχέσεις με την κα Μέρκελ.
  Καταγγέλει την κυβερνηση ,αλλα δεν παίρνει το αεροπλάνο για το Βερολίνο ,ούτε σηκώνει το τηλέφωνο να μιλήσει στην ”θεία του”κ. Μέρκελ.
  Τελικώς μάλλον ειναι καλυτερα που δεν μας θέλουν στο Βερολίνο ,γιαστί δεν θα συμβάσλλουμε στο ”παλαπούστρωμα ” της υποθέσεως .
  Εμείς θέλουμε να μη ισχύσει το προσύμφωνο Τριπόλεως και Τουρκίας και κρατάμε ”πισινη” για την Γερμανία ,που δεν φαίνεται να υπολήπτεται τον πρωθυπουργλο μας κ.Κυριάκο Μητσοτακη, της ”Γερμανόφιλης”κατά τους ΣυριζΑνελ (και τους ΚουρηΛαλιώτηδες)_οικογενείας Μητσοτάκη ,για να μη ξεχνάμε.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  22/6/21 | (0 σχόλια)
  του Παντελή Οικονόμου Ο νόμος για τα εργασιακά που ψηφίστηκε στην Βουλή, πέρα και πάνω από επί μέρους διατάξεις, έχει ένα και μόνον ένα κύριο θέμα: την διαιώνιση του 8ωρου. Και αιτιολογική βάση δυο γνωστά επιχειρήματα. Πρώτο η, erga ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο