Νέο σκάνδαλο με Αλβανούς νεοσύλλεκτους στον Ελβετικό στρατό

6/2/17 | 0 | 0 | 948 εμφανίσεις

Συνεχίζονται τα σκάνδαλα με νεοσύλλεκτους του Ελβετικού στρατού απο στρατιώτες με καταγωγή από την Αλβανία και το Κόσοβο. Μετά τους 7 νεοσύλλεκτους που εμφανίστηκαν με την Αλβανική σημαία τον Απρίλιο του 2015, μια νέα παρόμοια περίπτωση έρχεται στο φως της δημοσιότητας και φέρνει σε δύσκολη θέση τον Ελβετικό στρατό και την απόφαση του να ένταξη στις τάξεις του αλβανικής καταγωγής πολίτες.

Τα Ελβετικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες Αλβανών νεοσυλλέκτων της υγειονομικής σχολής στο Airolo να ποζάρουν με την παραλλαγή του ελβετικού στρατού ενώ φέρουν παραποιημένα αλβανικά σύμβολα. Τα σύμβολα δείχνουν τον εθνικό ήρωα της Αλβανίας Γεώργιο Καστριώτη (Skenderbeu) με φόντο την αλβανική σημαία και την επιγραφή “Zug Shipi”.

Ο εκπρόσωπος του ελβετικού στρατού Daniel Reist δήλωσε για το θέμα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πως «Στην στολή του ελβετικού στρατού μπορούν να τοποθετηθούν μόνο τα σύμβολα της μονάδας τους».

Για το συμβάν αναμένεται να γίνει διοικητική έρευνα από την διοίκηση της υγειονομικής σχολής του στρατού που θα κρίνει το συμβάν και αν θα επιβάλει πειθαρχικές ποινές στου νεοσύλλεκτους που εμφανίζονται στις φωτογραφίες.

Ο Εκσκαφέας

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/9/20 | (3 σχόλια)
    Γιατί στη διαδικασία δόθηκε η ονομασία «διερευνητικές συνομιλίες»; Κατά μία άποψη επειδή οι δύο πλευρές είχαν πολλά χρόνια να συνομιλήσουν για την ουσία των ελληνοτουρκικών διαφορών κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει μία περίοδος ανταλλαγής απόψεων για τον εντοπισμό των εκκρεμών ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας