Νέο παραλήρημα του Ερντογάν: «Ο κόσμος θα ήταν πιο δίκαιος χωρίς τις ΗΠΑ, μόνη κληρονομιά της Δύσης η βαρβαρότητα, οι χασάπηδες της Γάζας πρέπει να δικαστούν»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Νέο παραλήρημα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη για την Παγκόσμια  Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Τούρκος πρόεδρος υιοθετώντας για μία ακόμη φορά ακραία επιθετικό ύφος επιτέθηκε στις ΗΠΑ με αφορμή την χθεσινή συνεδρίαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αφού χαρακτήρισε σφαγέα το Ισραήλ υποστήριξε ότι «η κατάπαυση του πυρός απορρίφθηκε δυστυχώς μόνο με το βέτο των ΗΠΑ.Είναι αυτό δικαιοσύνη; Μπορεί ένας τέτοιος κόσμος να είναι δίκαιος; Τι λέμε; Ένας δίκαιος κόσμος είναι εφικτός, αλλά όχι με τις ΗΠΑ.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι ΗΠΑ, με όλο τον πλούτο και τον οπλισμό τους, τάσσονται στο πλευρό του Ισραήλ. Αμερική, πώς θα απαντήσεις γι’ αυτό;

Η ανθρωπότητα δεν θα περιγράφει πλέον τις ΗΠΑ ως μια χώρα που υποστηρίζει την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ”.

Προηγουμένως σε μία πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας προσπαθώντας να ενδυθεί τον μανδύα του προστάτη των μουσουλμάνων υποστήριξε πως ο μουσουλμανικός κόσμος αποτελεί το μεγάλο θύμα στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορώντας τη Δύση:

“Η ισλαμοφοβία και η ξενοφοβία, οι οποίες περικυκλώνουν τις δυτικές κοινωνίες σαν δηλητηριώδης κισσός, συγκαταλέγονται στις κορυφαίες απειλές για τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστήριξε για να προσθέσει: «Η ομάδα που πέφτει περισσότερο θύμα ξενοφοβικών, ρατσιστικών, διακρίσεων και φασιστικών πρακτικών είναι αναμφίβολα οι μουσουλμάνοι, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία των μεταναστών.

Οι όροι, “τρομοκράτης” και “τρομοκρατία”, έχουν μετατραπεί σε κάλυμμα για την υποτίμηση των μουσουλμάνων και τη σφαγή αθώων.

Η επίθεση κατά την οποία 51 αδελφοί μας, που είχαν συγκεντρωθεί για την προσευχή της Παρασκευής, μαρτύρησαν πριν από 4,5 χρόνια στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας δείχνει το μέγεθος στο οποίο μπορεί να φτάσει η ισλαμοφοβία”, δήλωσε ο Πρόεδρος, τονίζοντας ακόμη ότι οι επιθέσεις κατά των μουσουλμάνων και των μεταναστών έχουν κλιμακωθεί περαιτέρω σε πολλά μέρη του κόσμου, από τον Καναδά έως τις ΗΠΑ, από την Ευρώπη έως την Ασία.

Σημειώνοντας ότι οι στατιστικές είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε: “Από την αρχή του έτους, σχεδόν 500 επιθέσεις με τη μορφή καύσης του Κορανίου έχουν λάβει χώρα μπροστά από πρεσβείες μας, στην Ευρώπη.

Σχεδόν όλες αυτές οι κατάπτυστες πράξεις κατά του Ιερού μας Βιβλίου έχουν διαπραχθεί με την άδεια των κυβερνήσεων και υπό αστυνομική προστασία”.

«Βάρβαρη η Δύση»

Ο πρόεδρος Ερντογάν συνέχισε λέγοντας: “Όπως έχω δηλώσει πρόσφατα, τέσσερις από τις πέντε αξίες στις οποίες η Δύση έχει οικοδομήσει ολόκληρο τον πολιτισμό της είναι στην πραγματικότητα κλεμμένα στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με αυτές.

Αντίστοιχα, η πίστη της προέρχεται από την Αλ-Κουντς-Ναζαρέτ, η φιλοσοφία της από το Αιγαίο και τη Δυτική Ανατολία, το δίκαιο της από τη Μεσόγειο και τη Ρώμη και η επιστήμη της από την Αλ-Αντάλου και τον ανατολικό κόσμο.

Μόνο η βαρβαρότητα ως χαρακτήρας ανήκει γνήσια στη Δύση”.

Εφιστώντας την προσοχή στην αυξανόμενη συχνότητα των περιστατικών που πιστοποιούν σύμφωνα με τον ίδιο τον βάρβαρο χαρακτήρα της Δύσης μέσω των πράξεων που διαπράττει άμεσα ή μέσω των περιστατικών που υποστηρίζει, ο Πρόεδρος Ερντογάν επεσήμανε:

“Τα εγκλήματα που διαπράττονται κατά της ανθρωπότητας από τη φύση τους τελικά δικάζονται στη συνείδηση της ανθρωπότητας και οι δράστες τους λογοδοτούν ενώπιον της ιστορίας.

Βλέπουμε τα αυξανόμενα βίαια παραδείγματα βαρβαρότητας και την αύξηση των κραυγών των αθώων θυμάτων ως σημάδια ότι πλησιάζουμε σε ένα σημείο καμπής.

Σήμερα, ο τόπος όπου παραβιάζεται κατάφωρα η Οικουμενική Διακήρυξη του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι η Γάζα και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη”.

Στο στόχαστρο το Ισραήλ για τις επιθέσεις στη Γάζα

“Η κτηνωδία της καταπίεσης και των σφαγών που διαπράττει στη Γάζα η ισραηλινή διοίκηση, η οποία λαμβάνει απεριόριστη υποστήριξη από τις δυτικές χώρες, θα έκανε όλη την ανθρωπότητα να νιώσει ντροπή”.

“Κάθε είδους δικαιώματα του λαού της Γάζας, πρώτα και κύρια η ζωή του, σφετερίζονται απερίσκεπτα από τις κατοχικές ισραηλινές δυνάμεις από τις 7 Οκτωβρίου”, υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Σημειώνοντας ότι πάνω από 18 χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας έχουν χάσει τη ζωή τους στις αδιάκριτες επιθέσεις του Ισραήλ μέχρι σήμερα, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε:

“Στη Ραμάλα, σχεδόν 300 Παλαιστίνιοι έχασαν μαρτυρικό θάνατο εξαιτίας των επιθέσεων των τρομοκρατών, που ονομάζονται έποικοι, και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας. Δύο στους τρεις Παλαιστίνιους που δολοφονούνται βάναυσα από το Ισραήλ είναι είτε γυναίκες είτε παιδιά.

Αθώα βρέφη, των οποίων τα λευκά σάβανα οι πατεράδες και οι μητέρες τους αγκαλιάζουν με δάκρυα, έχουν χαραχθεί στη μνήμη μας ως σύμβολα των φρικαλεοτήτων του Ισραήλ.

Η βιαιότητα της καταπίεσης και των σφαγών που διαπράττονται στη Γάζα από την ισραηλινή διοίκηση, η οποία λαμβάνει απεριόριστη υποστήριξη από τις δυτικές χώρες, θα έκανε όλη την ανθρωπότητα να ντραπεί.

Όλοι οι άμαχοι οικισμοί, από χώρους λατρείας μέχρι σχολεία, από νοσοκομεία μέχρι προσφυγικούς καταυλισμούς, από σπίτια μέχρι αγορές, που δεν θα έπρεπε να αγγίζονται ούτε σε καιρό πολέμου, βομβαρδίζονται κακόβουλα από το Ισραήλ.

Τα δύο τρίτα των κτιρίων στη Γάζα είτε έχουν καταστραφεί ολοσχερώς είτε έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές είτε έχουν καταστεί μη κατοικήσιμα”.

«Όλες οι ανθρώπινες αξίες παραβιάζονται στη Γάζα»

Αναφέροντας ότι το Ισραήλ έχει καταδικάσει εκατομμύρια ανθρώπους σε πείνα και θάνατο, κόβοντας το νερό, τα τρόφιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα και τις επικοινωνίες των κατοίκων της Γάζας, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: ”

Όχι μόνο τα παιδιά, οι γυναίκες, οι ηλικιωμένοι και οι δημοσιογράφοι, αλλά και όλες οι ανθρωπιστικές αξίες σφαγιάζονται σήμερα στη Γάζα.

Οι διεθνείς θεσμοί και οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων δυστυχώς δεν αναλαμβάνουν καμία συγκεκριμένη δράση μπροστά σε αυτές τις θηριωδίες για να αποτρέψουν τις παραβιάσεις”.

Επαναλαμβάνοντας ότι ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε κράτη , ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε:

“Τι συνέβη χθες; Πέντε μόνιμα μέλη και τα μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών… Η κατάπαυση του πυρός απορρίφθηκε δυστυχώς μόνο με το βέτο των ΗΠΑ.Είναι αυτό δικαιοσύνη; Μπορεί ένας τέτοιος κόσμος να είναι δίκαιος; Τι λέμε; Ένας δίκαιος κόσμος είναι εφικτός, αλλά όχι με τις ΗΠΑ.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι ΗΠΑ, με όλο τον πλούτο και τον οπλισμό τους, τάσσονται στο πλευρό του Ισραήλ. Αμερική, πώς θα απαντήσεις γι’ αυτό; Η ανθρωπότητα δεν θα περιγράφει πλέον τις ΗΠΑ ως μια χώρα που υποστηρίζει την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ”.

“Το μεγαλύτερο λεγόμενο επίτευγμα όλων αυτών των διάσημων μέσων ενημέρωσης, από το BBC έως το CNN, που κατασκήνωσαν και μετέδιδαν ζωντανά επί ώρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Γκεζί στη χώρα μας και κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ουκρανίας, είναι απλώς να κρύβουν τους δράστες και να αποκρύπτουν την καταπίεση”, δήλωσε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι πάνω από 70 δημοσιογράφοι, συμπεριλαμβανομένου ενός μέλους του πρακτορείου Anadolu, έχουν σκοτωθεί στη Γάζα.

Ο Ερντογάν συνεχίζοντας υποστήριξε:  “Έχουμε ήδη χάσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Από τις 7 Οκτωβρίου, το Συμβούλιο Ασφαλείας, αποστολή του οποίου είναι η προστασία της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας, έχει μετατραπεί σε “Συμβούλιο Προστασίας και Άμυνας του Ισραήλ”.

Ούτε η βούληση των 121 χωρών που ζητούν την άμεση παύση των εχθροπραξιών, ούτε οι προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ούτε οι ειλικρινείς προσπάθειες των μη μόνιμων μελών δεν μπόρεσαν να κάνουν τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να αναλάβουν δράση”.

«Οι χασάπηδες της Γάζας πρέπει να δικαστούν»

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε: “Πιστεύουμε ότι αυτή η ανίκανη και δυσλειτουργική δομή των Ηνωμένων Εθνών θα αμφισβητηθεί από ολόκληρο τον κόσμο με τις θηριωδίες στη Γάζα.

Επιτρέψτε μου να μιλήσω ειλικρινά, τίποτα στη Γάζα δεν μπορεί να συνεχιστεί ως έχει. Η καταπίεση, η κτηνωδία και η βαρβαρότητα που επιδεικνύεται στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη σίγουρα θα τιμωρηθεί τόσο στη συνείδηση της ανθρωπότητας όσο και ενώπιον του νόμου.

Οι “Χασάπηδες της Γάζας” πρέπει να δικαστούν στα διεθνή δικαστήρια για τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας και, αν θέλει ο Αλλάχ, τελικά θα δικαστούν.

Θα παρακολουθήσουμε το θέμα αυτό. Θα το πράξουμε εκ μέρους όλης της ανθρωπότητας και των αθώων κατοίκων της Γάζας για να αποτρέψουμε την επανάληψη παρόμοιων τραγωδιών”.

 

Με πληροφορίες από Τουρκική Προεδρία

https://hellasjournal.com/2023/12/neo-paralirima-tou-erntogan-o-kosmos-tha-itan-pio-dikeos-choris-tis-ipa-moni-klironomia-tis-disis-i-varvarotita-i-chasapides-tis-gazas-prepi-na-dikastoun-vinteo/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
28,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα