Νέοι υπαινιγμοί του Πομπέο για τον Ερντογάν με αφορμή τον Πάστορα Μπράνσον: Δικτάτορες που ζητούν μετρητά!

2/1/21 | 0 | 0 | 237 εμφανίσεις

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Πάστορα Άντριου Μπράνσον στο Όβαλ Όφις του Λευκού Οίκου. 13 Οκτωβρίου 2018. EPA, OLIVIER DOULIERY, POOL


02/01/2021Στον κατάλογο των «δικτατόρων» και των «νταήδων» (bullies) που ζητούν μετρητά φαίνεται να κατατάσσει τον ισλαμιστή Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο.

(Των δικτατόρων και νταήδων) που συλλαμβάνουν Αμερικανούς πολίτες και τους κρατούν όμηρους ζητώντας μετρητά για να τους απελευθερώσουν.

Ο κ. Πομπέο δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφίες του Αμερικανού Πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κρατήθηκε στις σκληρές τουρκικές φυλακές στη Σμύρνη, με ανυπόστατες κατηγορίες. Κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στο σικέ πραξικόπημα του Ταγίπ Ερντογάν και ότι συνεργαζόταν με τους Κούρδους αντάρτες του PKK.

Ο Πάστορας αφέθηκε ελεύθερος όταν ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, το καλοκαίρι του 2018. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα, ο Ερντογάν απελευθέρωσε τον Αμερικανό Πάστορα, τον Οκτώβριο του 2018.

Ο κ. Πομπέο σε μία εκ των λεζάντων των φωτογραφιών ομιλεί για δικτάτορες και νταήδες συνδέοντας τη φράση του με την περιπέτεια του Άντριου Μπράνσον και την Τουρκία.

Σημειώνει τα εξής:

Για την πρώτη φωτογραφία η λεζάντα γράφει:

Για κάποιες υποθέσεις (εννοεί ομήρων) μπορούμε να μιλήσουμε. Για άλλες, δεν μπορούμε. Ένας από τους πιο δημόσιους αγώνες που δώσαμε ήταν με την Τουρκία, για τον πάστορα Andrew Brunson. Χάρη στις προσπάθειες του Αμερικανού ειδικού προεδρικού απεσταλμένου Roger D. Carstens (@StateSPEHA), ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καλωσόρισε τον πάστορα Μπράνσον στο Λευκό Οίκο στις 13 Οκτωβρίου 2018. Πρώτα η Αμερική.

Για τη δεύτερη φωτογραφία του Μπράνσον με τον πρόεδρο Τραμπ, το μήνυμα του κ. Πομπέο αναφέρει τα εξής:

Δεν πληρώσαμε ποτέ για να φέρουμε τους ανθρώπους μας στα σπίτια τους. Ο κατευνασμός προσκαλεί (αρπαγές) περισσότερων ομήρων. Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της Αμερικής. Όχι πια ψεύτικες “κόκκινες γραμμές” ή παλέτες μετρητών σε δικτάτορες και νταήδες (bullies). Ρεαλισμός. Πρώτα οι Αμερικανοί.

 

Νέοι υπαινιγμοί του Πομπέο για τον Ερντογάν με αφορμή τον Πάστορα Μπράνσον: Δικτάτορες που ζητούν μετρητά!

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας