Νέες απρέπειες Ντόρας: Απέσυρε το «ρεμπεσκέδες», χαρακτήρισε «βλακείες» όσα είπε ο Κασσελάκης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πώς σχολιάσε η Ντόρα Μπακογιάννη τις απόψεις του Μάκη Βορίδη και πώς προσπάθησε να «μαζέψει» τα περί «ρεμπεσκέδων».

Το… δύσκολο που αντιμετωπίζει το «γαλάζιο» στρατόπεδο σε σχέση με τα τρία μνημόνια συνεργασίας που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών αναδεικνύεται καθημερινά. Αμέσως μετά το τέλος της κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας με δημοσιογράφους, και ερωτώμενη σχετικά με τα όσα έχει υποστηρίξει ο υπουργός Επικράτειας Μάκης Βορίδης, αναγνώρισε ότι δεν συμβαδίζουν οι απόψεις τους.

Η ίδια σημείωσε πως αν τα Σκόπια αμφισβητήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, τινάζεται όλο στον αέρα, ενώ εκτίμησε ότι θα έρθουν προς κύρωση τα μνημόνια αλλά πρώτα πρέπει να δούμε τη συμπεριφορά της γείτονος. «Θα φανεί πού το πάνε, κοντός ψαλμός» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ως βλακείες τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης περί άμεσης ψήφισης των Μνημονίων λέγοντας πως «θα ετεροπροσδιορίζομαι εγώ ανάλογα με το τι κάνουν οι Βορειο-Μακεδόνες;», και συμπλήρωσε πως θα περάσει μια χρονική περίοδος όπου αυτοί θα κάνουν νταηλίκια για να μπορεί να υπάρξει κάποιου είδους προσαρμογή στο εσωτερικό της χώρας.

Για τα περί «ρεμπεσκέδων» ανέφερε ότι δεν το είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ και πως αν εκείνοι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε αυτόν τον χαρακτηρισμό είναι δικό τους θέμα. Η ίδια εξήγησε πως αναφερόταν στη στάση της ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας πως δεν θα είναι ανεύθυνη και πως τα μνημόνια συνεργασίας θα κυρωθούν από την Βουλή όταν ο χρόνος είναι κατάλληλος.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής, σημείωσε πως τα μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία «θα έρθουν προς κύρωση στη Βουλή μόνο όταν υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τη Συμφωνία των Πρεσπών». Ο ίδιος ανέφερε πως το θέμα της ονομασίας δεν είναι το μόνο σημείο στο οποίο δεν έχει επέλθει συμμόρφωση, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του αυτό να γίνει επί δικής του θητείας.

«Θα έρθουν, εγώ δεν είπα ποτέ ότι δεν θα έρθουν», ανέφερε, θέτοντας ως προϋπόθεση την πλήρη συμμόρφωση της γείτονος με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε παράλληλα, ότι η Ελλάδα αντέδρασε γρήγορα και με σωστά αντανακλαστικά οδήγησε στο να καταδικαστεί η στάση της Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας από την ΕΕ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αλλά και το ΝΑΤΟ.

https://www.ieidiseis.gr/politiki/246870/nees-aprepeies-doras-apesyre-to-rempeskedes-xaraktirise-vlakeies-osa-eipe-o-kasselakis

spot_img

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΓεραπετρίτηςΥΠΕΞ .
    ”ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ” ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝΤΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ .
    Ποιος Έλληνας διαφωνεί και ποιος Έλληνας συμφωνεί με την πρεμούρα του Κασσελάκειου Σύριζα , που φαίνεται ξέχασαν οι βουλευτές του την ατάκα του μακαρίτη Χάρρυ Κλύν
    ” να δεις που στο τέλος(οι Σκοπιανοί) θα μας πουν και μ.λάκες ;;;.

  2. Προς το παρόν η μητσοτακική ΝΔ είναι σε προεκλογική περίοδο. Οπότε τα περι μη κύρωσης μνημονίων, διάλυσης καταλήψεων, διαμαρτυρίας για τη Μονή της Χώρας μην τα παίρνετε τοις μετρητοίς

    • Να πάρουμε τοις μετρητοίς την κατάθεση πρότασης νόμου από τον Σύριζα για άμεση κύρωση των τριών Μνημονίων για να κάνουν το χατίρι του υπερήφανου για την Συμφωνία των Πρεσπών κ. Τσίπρα ,παρ’ότι η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος των Σκοπιανών δεν ορκίστηκε στην Βόρεια Μακεδονία αλλά στην Μακεδονία που μετά το 1992 έπαυσε να έχει αυτό το όνομα και στον ΟΗΕ ήταν ως το 2018 αναγνωρισμένη ως FYROM;;;.
      Τόση επιπολαιότητα και τόση αδιαφορία του ΣΥΡΙΖΑ για τους κατοίκους των τριών Περιφερειών της Μακεδονίας μας (Ανατολική ,Κεντρική και Δυτική);;;.
      Σίγουρα ξέχασαν και τον Χάρρυ Κλυν και την ατάκα του .
      ΟΜΩΣ το βράδυ μετά τις εκλογές όταν θα μάθουν τα μειωμένα -εξ αιτίας αυτής της πρότασης νόμου- ποσοστά του Σύριζα στην Βόρειο Ελλάδα θα τα φορτώσουν στον ”αρχηγεύοντα ”Θεσσαλονικιό κ. Φάμελο ,όπως φόρτωσαν πέρυσι στον κ. Κατρούγκαλο την προεκλογική παρόλα του για τις συντάξεις.
      Χαρές που κάνουν η Ν.Δ. και οι κ. κ. Βελόπουλος και Νατσιός ,ακόμη και ο επανεμφανισθείς Λάος .
      ΠΡΟΒΛΕΨΗ . Δύσκολα θα περάσει το 10% ο Κασσελάκειος Σύριζα στην Βόρειο Ελλάδα, με αυτήν την άκαιρη πρόταση νόμου για στήριξη της παράνομης ,-λόγω της ορκωμοσίας της – νέας Προέδρου της Βόρειας ”Μακεδονίας”.
      ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΣΑΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ;;;.

  3. Oχι αλλά θα πάρουμε τοις μετρητοίς τις πληροφορίες που ήθελαν την κυβέρνηση να προτείνει στον Ράμα να αναβάλει την επισκεψή του για μετά τις εκλογές. Δεν τους ένοιαζε η επίσκεψη καθεαυτή αλλά ο χρόνος για προφανείς μικροπολιτικούς λόγους!
    Οχι δεν θα πάρουμε τοις μετρητοίς το ενδιαφέρον της ΝΔ για το μακεδονικό. Μπορούσε να καταγγείλει εδώ και καιρό τις παραβιάσεις της συμφωνίας. Οχι δεν θα πάρουμε τοις μετρητοίς την καινοφανή θεωρία ότι μπορούμε να βελτιώνουμε την σχέση με την Τουρκία ενώ αυτή θέτει θέματα νησιών.
    Οχι δεν θα πάρουμε τοις μετρητοίς τι είπε ο Κασσελάκης και ο Βελόπουλος αλλά θα πρέπει να μας απασχολεί τι πράτει ή τι αμελεί η συγκεκριμένη κυβέρνηση.

    • Βλέπω ότι δεν σχολιάζετε και προτιμάτε -παρά την δημόσια περιφρόνηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την νέα Πρόεδρο της Βόρειας ”Μακεδονίας” -τις ”εθνικές” πρωτοβουλίες του Σύριζα και φαίνεται ότι ξεχάσατε την ατάκα του Χάρρυ Κλύν ”να δεις που στο τέλος (οι Σκοπιανοί ) θα μας πουν και μ.λάκες ,αφού ο Σύριζα θέλει να συμμορφωθούμε πρώτοι στις υποχρεώσεις μας από την Συμφωνία των Πρεσπών και η κυβέρνησή -και η Ν.Δ- αντιπαραθέτουν την πατριωτική θέση ότι περιμένουν αυτούς να προηγηθούν , τώρα μάλιστα που η Πρόεδρος τους μας ”ξύπνησε” όλους πλην των Συριζοφυλάκων.
      Το επισημαίνω .Να συνεχίσετε την στήριξή σας σε όποιους προτιμάτε. .

  4. Aγαπητέ κ. ΣΑΝ εγω σε αντίθεση με εσάς δεν στηρίζω κανένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατακριθεί δίκαια πολλές φορές για τη συμφωνία αλλά και τι έκανε η παράταξή σας όταν εδώ και καιρό παραβιάζονταν η συμφωνία σε διάφορες προβλέψεις της; Δεν θα μπορούσε να την καταγγείλει; Έκανε μόνο κάποια παράπονα στον Γερμανό καγγελάριο. Το συγκεριμένο άρθρο κατακρίνει την αμετροέπεια της κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Βγαίνουν και τα κατάλληλα συμπεράσματα για το επίπεδό της αυτής που πρόσφατα υπονόμευσε τη Σερβία και εμμέσως την υπόθεση της Κύπρου στο θέμα του Κοσόβου.
    Ετσι για να έχουμε ολοκληρωμένη απόψη για όσους πουλούν πατριωτισμό ευπώλητο ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και να μην συρόμαστε από τις προεκλογικές τους αντζέντες.
    Και επιτέλους μην αναζητείτε κομματικούς αντιπάλους για να σκιαμαχείτε. Δεν είμαστε όλοι κομματόφρονες και κομματόδουλοι. Δεν συνεχίζω άλλο γιατί έχετε και την τάση να επανέρχεστε και να εχετε τον τελευταίο λόγο

    • Η Ν.Δ -διαχρονικάκινείται έτσι-σαν τον Θεό ”αργεί αλλά δεν λησμονεί ”, πράγμα που προτιμώ ,γιατί ”όποιος βιάζεται σκοντάφτει ” σαν τους κ.κ. Τσίπρα,Καμμένο και Κοτζιά το 2018.
      Θα ακούσατε τι είπε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης σήμερα στη Βέροια .
      Οι βουλευτές -και η Μπακογιάννη είναι βουλευτής και όχι υπουργός -λένε ,όπως εσείς και εγώ ελεύθερα την γνώμη τους .
      Αν δε συνεχίσει μπορεί να ”ανακληθεί στην τάξη” ακόμη και να διαγραφεί, όπως το 2012 .
      Ξέρω και άλλους που δεν ήταν κομματόδουλοι και κομματόφρονες σαν εσάς ,αλλά μετά ήταν υποψήφιοι σε κοματ-ίδια.
      Δεν αποκλείω και εσείς να είστε σαν αυτούς.
      Δεν έχω λόγους να συμφωνώ με τα άλλα μικρά κόμματα που βρίζουν για να μεγαλώσουν ,αλλά δεν πρόκειται να κυβερνήσουν .
      Ν’ΑΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΔΗΛΑΔΗ;;;.
      Υ.Γ Ας το τελειώσουμε ,ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα