Νέα σελίδα στις σχέσεις με Ε.Ε. θέλει τώρα ο Ερντογάν

19/12/20 | 0 | 0 | 164 εμφανίσεις

 

Τηλεδιάσκεψη με την Άγκελα Μέρκελ πραγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με βασικό θέμα συζήτησης τις σχέσεις Ε.Ε. με την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε στην Γερμανίδα καγκελάριο πως «η Τουρκία θέλει να ανοίξει μια νέα σελίδα» στις σχέσεις της με την Ευρώπη.

Παράλληλα τόνισε πως «η Τουρκία θέλει την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα» όμως κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση πως «με διάφορες δικαιολογίες αποφεύγει τις συνομιλίες».

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως η Άγκυρα συνεχίζει την εποικοδομητική της στάση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε πως «χάθηκαν δυο ολόκληρα χρόνια στις σχέσεις με τις Βρυξέλλες λόγω των απαιτήσεων για τα στενά συμφέροντα κάποιων μελών της Ε.Ε.»´

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε από την Μέρκελ την επικαιροποίηση της συμφωνίας για το προσφυγικό (δήλωση 18ης Μαρτίου) και τόνισε πως αυτό είναι το κλειδί για τη θετική ατζέντα των σχέσεων Ε.Ε.- Toυρκίας.

“Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    17/1/21 | (2 σχόλια)
    Του Παντελή Σαββίδη Επειδή η εξουσία απομονώνει από το λαό, το ερώτημα αν θέλει να αυτοκτονήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ανεδαφικό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ομάδα των Συμβούλων του με ορισμένες από τις επιλογές τους δίνουν την εντύπωση ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας