Νέα εξέλιξη: Συνομιλία του προέδρου του Ισραήλ με τον Ερντογάν, η πρώτη επαφή μετά από μερικά χρόνια

13/7/21 | 1 | 0 | 187 εμφανίσεις

Ο νέος Πρόεδρος του Ισραήλ, Isaac Herzog μίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, χθες Δευτέρα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του.

Πάντως, παρά τη συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών, διπλωματική πηγή δήλωσε ότι το Ισραήλ δυσκολεύεται να προβλέψει τη συμπεριφορά του Ερντογάν απέναντί στο Εβραϊκό Κράτος.

Πρόσθεσε ότι η συμπεριφορά του επηρεάζεται από τα άλλα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή.

Σημειώνουμε επίσης ότι τις αποφάσεις στο Ισραήλ λαμβάνει ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησής του και όχι ο πρόεδρος της χώρας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνομιλίας ο Ερντογάν συνεχάρη τον κ. Herzog για την ανάληψη των καθηκόντων του και στη συνέχεια συζήτησαν τις σχέσεις μεταξύ των χωρών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι δύο ηγέτες μίλησαν για το υψηλό δυναμικό συνεργασίας μεταξύ των χωρών σε πολλούς τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και η τεχνολογία.

Σημείωσαν επίσης ότι, παρά την πανδημία του νέου κορωναϊού, το εμπόριο μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας επεκτείνεται και αναπτύσσονται οι οικονομικοί δεσμοί μεταξύ τους.

Οι πρόεδροι γνωρίζουν τη σημασία του συνεχούς διαλόγου τους προκειμένου να προωθήσουν τα βήματα για την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η συνομιλία μεταξύ του κ. Herzog και του Ερντογάν διήρκεσε 40 λεπτά και ήταν “πολύ θετική”, αναφέρεται στη δήλωση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου, ο πρόεδρος της Τουρκίας επιθυμεί «να τα βρει» με την Ιερουσαλήμ, επειδή νομίζει ότι αυτή η εξέλιξη θα βοηθησει τις σχέσεις του με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νέα εξέλιξη: Συνομιλία του προέδρου του Ισραήλ με τον Ερντογάν, η πρώτη επαφή μετά από μερικά χρόνια

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  Στυγνός εκβιασμός της Τουρκίας! Απείλησε Τούρκους Εβραίους για να πιέσει το Ισραήλ να αρνηθεί την Αρμενική Γενοκτονία

  Έτσι θα τα βρουν με την Ιερουσαλήμ, ή χρηματοδοτώντας την Χαμάς και την Χεζμπολάχ;

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  23/7/21 | (0 σχόλια)
  Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο