Νέαρχος Παλλά: ανοικτή Επιστολή προς την Μαρία Ανχελα Ολγκίν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


Του Νέαρχου Παλλά*


Εξοχοτάτη.

Πριν πολλά χρόνια, υπήρχε η Κοινωνία των Εθνών που ιδρύθηκε το 1920.

Όπως γνωρίζετε, απέτυχε να εμποδίσει την επιθετικότητα των Δυνάμεων του Άξονα κι αντικαταστάθηκε από τον ΟΗΕ μετά απο ένα παγκόσμιο πόλεμο, το 1946.

Τώρα, άλλαξαν τα πράγματα.

Εφευρέθηκε η Κοινωνία των Πολιτών την οποία επικαλεστήκατε προχθές και την οποία πρέπει –κατ΄εσάς- ν΄ακούσουν οι ηγέτες των «2 πλευρών», δηλ. ο νόμιμος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κι ο επικεφαλής του κατοχικού καθεστώτος.

Δεν γνωρίζω αν ο όρος αυτός χρησιμοποιείται και στη χώρα σας, την Κολομβία, ή αν τον ανακαλύψατε  ή μάλλον σάς τον ανακάλυψαν για μάς εδώ στη Κύπρο. Ξέρετε, εκεί έξω, υπάρχουν πολλοί που μάς θεωρούν πειραματόζωο! Μην την πατήσετε..

Επιτρέψετε μου να  σας ενημερώσω ότι Κοινωνία των Πολιτών υπήρξε στη Κύπρο πολύ πριν γεννηθείτε αλλά όχι σαν το σημερινό κακέκτυπο της πού επικαλείστε

• Τον Ιανουάριο του 1950 με δημοψήφισμα και στα πλαίσια της αυτοδιάθεσης των λαών , η Κοινωνία των Πολιτών της Κύπρου (το 95.7των Ελλήνωντης Κύπρου που αποτελούσαν την συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού λαού ( 82%) ζήτησε  την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Δεν εισακούστηκε από τους Βρετανούς αποικιοκράτες και προέκυψαν διάφορα.
• Πρόσφατα, δε, το 2004, και πάλιν, η Κοινωνία των Πολιτών δεν εισακούστηκε ούτε απο μερικούς εκ των ηγετών της Κύπρου ούτε κι απο τον ΟΗΕ,  με αποτέλεσμα το Σχέδιο Ανάν να απορριφθεί από το76% των Ελλήνων της Κύπρου.  (Σημ: Στην «άλλη πλευρά» το υπερψήφισαν οι Τούρκοι έποικοι, αλλά να μην παρελθοντολογούμε )

Να σας παρακαλέσω, την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε τον όρο Κοινωνία των Πολιτών να είστε προσεκτική.

Στην «άλλη πλευρά» που εμείς αποκαλούμεκατεχόμενη, από την Τουρκία, περιοχή και η ΕΕ  «theareas which are not under the effective control of theGovernment of the Republic of Cyprus»  η πλειοψηφία της Κοινωνίας των Πολιτών αποτελείται από Τούρκους έποικους που με βάση το διεθνές δίκαιο αποτελούν έγκλημα πολέμου!

Μην το υποτιμήσετε γιατί μπορεί να κατηγορηθείτε για  παραγνώριση της Συνθήκης της Γενεύης και των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ περί εποικισμού και ναπάθετε–και να πάθουμε- κανένα χαττάν !

Αλλά, για να σοβαρολογήσουμε:

Το Κυπριακό δεν είναι η Κοινωνία των Πολιτών που το δημιούργησε για να μπορεί  και να το λύσει. Το δημιούργησε η Τουρκία – εγγυήτρια δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας την οποίαν,  σήμερα, αποκαλεί  εκλιπούσα η οποία εισέβαλε, κατέκτησε, εξανδραπόδισε, προέβη σε εθνοκάθαρση, δολοφόνησε, κουβάλησε εποίκους κι  εγκαθίδρυσε κατοχικό καθεστώς το οποίο είναι η ΜΟΝΗ που το αναγνώρισε και χρηματοδοτεί από το 1974Σας υπενθυμίζω τα Ψηφίσματα του ΣΑ 541(83) και 550(84)

Παρακαλώ δεχθείτε τις διαβεβαιώσεις της βαθυτάτης εκτίμησης μου

ΥΓ Δεν ανήκω στην Κοινωνία των Πολιτών. Είμαι υπερήφανος πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας

*Ο Νέαρχος Παλάς, Πρέσβυς επί τιμή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

speaknews.gr

spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λάθος εξαρχής με την προσφώνηση εξοχοτάτη ,γιατί δεν είναι βασίλισσα η αξιόλογη κυρία Ολγκίν, η οποία αναφέρεται στις δηλώσεις στην κοινωνία των Κυπρίων πολιτών , προφανώς και γιατί αυτοί θα ψηφίσουν στα δημοψηφίσματα -”σύμφωνα συμβίωσης” και γιατί αυτή θα συμβιώσουν ως ”αδέρφια” που από το 1964-1974 προ ”σκοτώνονταν” -όπως τα περισσότερα αδέρφια για την κληρονομιά -και δεν είχαν καλούς δικηγόρους στις μητέρες Πατρίδες τους την ίδια χρονική περίοδο .
    ΚΑΙ τελικά η κυρία Ολγκίν -όπως και οι προηγούμενοι μεσολαβητές- εκτελεί καθήκοντα αγγελιοφόρου των απόψεων των δύο ”αδερφών’ Κύπριων και θα κάνει μια έκθεση στον Γ.Γ. του ΟΗΕ και τίποτε παραπάνω.
    Οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Σ.Α του ΟΗΕ και κυρίως από το πέντε μόνιμα μέλη του .

    • “Λάθος εξαρχής με την προσφώνηση εξοχοτάτη ,γιατί δεν είναι βασίλισσα η αξιόλογη κυρία Ολγκίν”

      Σωστή είναι η προσφώνηση. Οι πρέσβεις προσφωνούνται εξοχότατοι, όπως οι υπουργοί, ενώ οι βασιλείς/αυτοκράτορες μεγαλειότατοι.

      Το γεγονός και μόνον ότι το άρθρο προσυπογράφει πρέσβυς, θα έπρεπε να σού δώσει να καταλάβεις, ότι μάλλον ξέρει πώς προσφωνείται μία συνάδελφός του.

      • Όντως όσοι έχουν τον βαθμό και την ιδιότητα του πρέσβη προσφωνούνται η αυτού εξοχότης , κατά διασταλτική ερμηνεία της λέξεως που χρησιμοποιείται για προσφώνηση ανωτάτων πολιτειακών αρχόντων.
        Η κυρία Ολγκίν είναι απεσταλμένη του Γ.Γ του ΟΗΕ και δεν γνωρίζω αν έχει τον βαθμό και την ιδιότητα του πρέσβη. ANYWAY .
        Ήθελα να τονίσω περισσότερο τα υπόλοιπα της επιστολής το κ. πρέσβη προς την ”υπάλληλο με μπλοκάκι” του ΟΗΕ κυρία Ολγκίν , η οποία δεν θα αποφασίσει για το Κυπριακό και αυτό έπρεπε να το το γνωρίζει ο κ. Πρέσβης, που ”πιάστηκε από την φράση της ” Κοινωνία των πολιτών.
        Υ.Γ Το λύσαμε και αυτό ,ευχαριστώ.

  2. “Το Κυπριακό δεν είναι η Κοινωνία των Πολιτών που το δημιούργησε για να μπορεί και να το λύσει. Το δημιούργησε η Τουρκία – εγγυήτρια δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας…”

    Κυπριακό ζήτημα σήμερα πλέον δε υπάρχει. Το Κυπριακό λύθηκε επί του εδάφους το 1974. Το “Κυπριακό” ΔΕΝ δημιουργήθηκε από την Τουρκία. Παραπλροφορείτε επίτηδες. Το Κυπριακό ξεκίνησε απότο 1950 και μετά.

    Υ.Γ.
    Συνεχίζετε να υποτιμάτε τους Τουρκοκύπριους και να θεωρείτε ότι μόνο εσείς υπάρχετε στην Κύπρο. Στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί, όχι ένας. Δεν υπάρχουν “Κύπριοι” με την εθνική έννοια, δεν υπάρχει “Κυπριακό” έθνος. Ο όρος “Κύπριος” είναι τοπικός/γεωγραφικός, όχι εθνικός/εθνοτικός. Στην Κύπρο υπάρχουν δύο μεγάλα έθνη, Έλληνες και Τούρκοι, και κάποιες μικρές μειονότητες. Εθνοθρησκευτικές ή εθνικές μειονότητες όπως οι Αρμένιοι και οι Μαρωνίτες, θρησκευτικές μειονότητες όπως π.χ. οι Λατίνοι κ.α. Υπάρχει επίσης και μία ιδιαίτερη εθνοπολιτισμική ομάδα, οι Ρομά (κάποιοι από αυτούς είναι μουσουλμάνοι και κάποιοι χριστιανοί, ενταγμένοι στην τουρκοκυπριακή και την ελληνοκυπριακή κοινότητα αντίστοιχα). Γιατί θα πρέπει ντε και καλά Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζουν μαζί; Οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν ως μειονότητα σε ένα κράτος κατά βάση Ελληνοκυπρίων.

    • Πρέπει να ζουν μαζί – Έλληνες και Τούρκοι -στην Κύπρο ,γιατί ζούσαν μαζί μέχρι το 1963 και γιατί σε πολλά κράτη -κυρίως στην Ελβετία-συνυπάρχουν χρόνια τώρα τρείς εθνότητες-λαότητες που δεν διεκδικήθηκαν ούτε διεκδικούνται από τα γειτονικά κράτη.
      Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί η Τουρκία επιμένει να διεκδικεί τον χωρισμό του Κυπριακού κράτους ,που συνδημιούργησαν αυτή και η Ελλάδα με τις Συνθήκες Ζυρίχης-Λονδίνου το 1959;;;.
      Μην ισχυρισθείτε ότι η Τουρκία επιμένει επειδή κατέλαβε με τους δύο Αττίλες της το 1974 το 38% επί του εδάφους , γιατί πολλά εδάφη κατέλαβαν οι εμπόλεμοι στον Β’ Παγκόσμιοι πόλεμο ,αλλά τα εγκατέλειψαν πολύ γρήγορα .
      ΚΑΙΡΟΣ ,Έλληνα μουσουλμάνε, να τα εγκαταλείψει και η Τουρκία στην Κύπρο για να ξαναγίνουμε φίλοι-γείτονες , όπως είμασταν από το 1930 μέχρι το 1955.
      Δύσκολο γιατί -όπως είπε- και Καραμανλής μας το 1974 οι Τούρκοι-Τουρκία εγκλωβίσθηκαν και αιχμαλωτίσθηκαν εκεί .
      Ίσως -εγώ πιστεύω μόνο- ένας στρατάρχης Τούρκος μπορεί να αποσύρει τους 40.000 στρατιωτικούς από την Κύπρο και να ειρηνεύσει το νησί -το πράσινο φύλλο ,το ριγμένο στο πέλαγο .
      Να είστε καλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα