Μ.Βορίδης: «Είναι νόμιμο να παρακολουθούνται κρατικοί αξιωματούχοι αρκεί να το ξέρει ο Πρόεδρος της Βουλής»!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Άρης Πορτοσάλτε: «Όλοι παρακολουθούνται»!

Σε μία κυνική ομολογία ότι «όλοι παρακολουθούνται», προχώρησε ο γνωστός φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στον ΣΚΑΪ ενώ την ίδια στιγμή ο ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ίδιου ομίλου, είπε πως «Δεν είναι παράνομο να παρακολουθούνται κρατικοί αξιωματούχοι» αρκεί να έχει δοθεί άδεια από τον Πρόεδρο της Βουλής!

Αλήθεια δόθηκε σχετική άδεια από τον Πρόεδρο της Βουλής;

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 δήλωσε ότι «Δεν είναι παράνομο να παρακολουθούνται κρατικοί αξιωματούχοι» υποστήριξε διευκρινίζοντας παράλληλα ότι για να γίνει αυτό, απαιτείται η άδεια του προέδρου της Βουλής εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος για την τήρηση της εθνικής ασφάλειας.

Ας τελειώνει η υποκριτική συζήτηση με τις παρακολουθήσεις», σημείωσε ο υπουργός αναφέροντας ότι εάν στο παρελθόν η αξιωματική αντιπολίτευση γνώρισε ότι παρακολουθείται η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα αντιδρούσε, ωστόσο τώρα «ο κ. Τσίπρας λέει συγχαρητήρια για την αποκάλυψη της υπόθεσης διαφθοράς».

Ο υπουργός Εσωτερικών ταυτόχρονα εξέφρασε την αντίδρασή του για «τις διαρροές από την ΕΥΠ» σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να γίνονται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών «φέιγ βολάν τα ονόματα που παρακολουθούνται νομίμως» προσθέτοντας πως «ο κ. Ράμμος θα έπρεπε «να ενημερώνει μόνο όταν εντοπίζει κάτι παράνομο και όχι όταν κάτι γίνεται νομίμως».

«Παρακολουθούνται όλοι, το τελειώσαμε, όλοι.  Αυτό συνιστά κράτος ή μπιπ-χανείο. Πρέπει να ξαναειπωθούν οι κανόνες. Αν έχουμε κράτος πρέπει να ξαναπούμε τους κανόνες» είπε ο Άρης Πορτοσάλτε στην ίδια χρονική στιγμή στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Μάλλον, θα πρέπει κάποιος να του θυμίσει πως το να «παρακολουθούνται όλοι» απαγορεύεται από το Σύνταγμα και η Ανεξάρτητη Αρχή της ΑΔΑΕ υπάρχει ακριβώς για αυτόν τον λόγο.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/m-voridis-einai-nomimo-na-parakolouthountai-kratikoi-aksiomatouxoi-arkei-na-to-kserei-o-proedros-tis-voulis/
spot_img

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΝΑΙ να θεωρείται πιθανό ότι όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι θα παρακολουθούνται ΚΑΙ για να προσέχουν οι ίδιοι ΚΑΙ για να είμαστε ήσυχοι οι υπόλοιποι Έλληνες ότι δεν μας ξεπουλούν δεκαζόμενοι ιδίως για εξωτερικά θέματα, όπως κατά το παρελθόν με τα εξοπλιστικά -και όχι μόνο θέματα-( Σύμφωνα και την γνωστή Συμφωνία του 2107/18 ) .
    Το κράτος σοβαρεύεται και πρέπει να χαιρόμαστε οι σοβαροί Έλληνες.
    Έκανε τον φράχτη στον Έβρο ”μαντρώνει” και το ”θησαυροφυλάκιο΄΄ των κρατικών μυστικών και κυβερνητικών αποφάσεων -όπως όλα τα σοβαρά κράτη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.- ΓΙΑΤΙ ”και οι τοίχοι έχουν αυτιά” και ΓΙΑΤΙ εμείς ΕΠΙΠΛΕΟΝ έχουμε πολλούς κρυφούς ωτακουστές από την ανατολική μας πλευρά.
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ -ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΩΝ ”ΕΣΩΣΤΡΕΦΩΝ” ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΩΝ-ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ .

    • Ποιος παρακολουθεί το τηλέφωνο τού Μητσοτάκη ή/και τής Σουρανή και μάς ενημερώνει για το τι λένε κατ’ ιδίαν ή/και υπό γερμανική επίβλεψη με τον Ερντογάν και Καλίν αντιστοίχως;

    • Κι αν είναι σωστό που παρακολουθούνταν όσοι παρακολουθούντων, τότε γιατί ο Μητσοτάκης δηλώνει άγνοια και σηκώνει τα χέρια ψηλά; Αυτός δεν είναι ο πολιτικός προϊστάμενος τής ΕΥΠ; Με την έγκρισή του, ή και κατόπιν εντολής του, δεν γίνονταν οι παρακολουθήσεις; Είναι ψεύτης, ή δεν ξέρει τι τού γίνεται; Το ότι ο φράχτης τού Έβρου και η εν γένει φύλαξη των συνόρων είναι εντελώς άλλο θέμα, μάλλον χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για να το καταλάβεις, ε;

  2. Κύριε Φερώνυμε όσο σοβαρεύουμε ως κράτος θα αποφεύγουν να μας θεωρούν προτεκτοράτο και θα υπογράφουν μαζί μας Συμφωνίες και θα μας ονομάζουν και στρατηγικούς εταίρους(η Μεσόγειος είναι βαθιά). Πάντα όμως ”θα βγάζουν από τη μέση” τους δύσκολους και τους ”όνομα και πράμα” πατριώτες ηγέτες μας . Μια αναδρομή στην Ιστορία μας -ειδικά στον 20ο αιώνα ,αλλά και προ 15ετίας- θα σας πείσει ,ενώ η γνωστή Συμφωνία του 2017/18 θα σας καταπείσει , ποιους προτιμούν.
    Κύριε Επισκέπτα όπως πάμε δεν θα αργήσει το σοβαρό κράτος μας να παρακολουθεί και τον εκάστοτε πρωθυπουργό μας, ο οποίος σε κάθε περίπτωση δεν είναι ”άγγελος χωρίς φτερά”.
    Γιατί δηλαδή το FBI -που υπάγεται στον Πρόεδρο των ΗΠΑ- μπορεί να μπαίνει (και μπήκε) στο γκαράζ του Προέδρου BIDEN και το σπίτι του πρώην Αντιπροέδρου PΕΝΣ και κατάσχεσε κρατικά έγγραφα;;; Τι εξήγηση δίνουν γιαυτό οι ‘΄’δημοκράτες” συνταγματολόγοι με πρώτο τον έμπειρο και πολιτικά κ. Ευάγγελο Βενιζέλο;;;.
    ΤΕΛΟΣ κανένας πολιτικός (το απαγορεύει ο Μακιαβέλλι ) -αλλά ούτε και άνθρωπος σε όλη την γη- δεν ομολογεί -αν φταίει – με την πρώτη (το λέω-γράφω και εκ πείρας ) και επιπλέον υπάρχουν και τα απόρρητα ,που σε μερικές περιπτώσεις πρέπει όλοι μας” να τα παίρνουμε μαζί μας στον άλλο κόσμο” .
    Μη κοιτάτε τον κ.Τσίπρα που ”αμόλησε” τόσο εύκολα τα ονόματα των έξι .
    Σε τέτοιους τίποτε δεν εμπιστεύεσαι .
    Ο ” ΦΡΑΧΤΗΣ” ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ .

    • Kαι ποιο είναι ή θα είναι αυτό το “σοβαρό” κράτος; Ένα είδος βαθέως κράτους, όπως π.χ. στην Τουρκία; Τότε μάλλον περίεργη “δημοκρατία” θα έχομε και θα είμαστε ανά πάσα στιγμήν εν δυνάμει θύματα εκβιασμού. Τότε σε τι θα διαφέρομε από τα ολοκληρωτικά κράτη; Αν εσύ δέχεσαι να σε παρακολουθούν κάποιοι που δεν ξέρεις ποιοι είναι και ποιος τούς ορίζει, εγώ, ως άνθρωπος με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, δεν το δέχομαι.

      Η δήθεν απάντηση στα δύο παραπάνω σχόλιά μου είναι μάλλον άρες μάρες και δεν βγάζει νόημα.

      Τέλος, προς πληροφόρησή σου, το FBI υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ( United States Department of Justice) και όχι στον Πρόεδρο. Στις ΗΠΑ, το FBI μπορεί και μπαίνει, μετά από εντολή τού Attorney General, στο γκαράζ του Προέδρου. Στην Ελλάδα μπορεί η Ασφάλεια με εντολή τού εισαγγελέως να μπει στο γκαράζ τού πρωθυπουργού; Ούτε καν τρίτου εξαδέλφου απλού βουλευτή δεν τολμά να μπεί!

  3. ” Όπως απομακρύνθηκε ο κ.Κοντολέων ,πρέπει να απομακρυνθούν ΑΜΕΣΩΣ δεκάδες στελέχη της ΕΥΠ μετά από ένα εξαιρετικά γρήγορο καταλογισμό ευθυνών . ΣΤΟΧΟΣ πρέπει να είναι η ανασύσταση της ΕΥΠ ,ώστε να γίνει σεβαστή και αξιόπιστη Κρατική Υπηρεσία.”
    Στέφανος Μάνος -σημερινή δήλωσή του- .
    Αυτό έπρεπε να είναι το πνεύμα ΌΛΩΝ των πατριωτών Ελλήνων, που πονούν τον τόπο και ανησυχούν για την Πατρίδα ,αγαπητοί κ.κ. Φερώνυμε και Επισκέπτα και δεκαέξι -πλην ένας(που σας κατήγγειλε κιόλας)- ΕΥΘΙΚΤΟΙ δικαιωματιστές συνταγματολόγοι και ιδίως εσείς κύριοι κύριοι , Τσίπρα , Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα ,Βελόπουλε και Βαρουφάκη και τέως πρωθυπουργέ κ. Γ.Α.Παπανδρέου (που μίλησες και σήμερα για το 2009, 2010 και 2011) τώρα μάλιστα που είμαστε ”με το όπλο στα χέρια” περιμένοντας τον κ.Ερντογάν.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΥΧΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΌΓΕΣ.
    ”ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ”.

  4. ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ σήμερα βιώνουν-εκουσίως δε- την παρακολούθησή τους με κάμερες εντός και εκτός των σπιτιών τους (κάμερα στο παιδικό δωμάτιο , στο δωμάτιο των κατάκοιτων και στα δωμάτια των νοσηλευομένων ) για να εντοπίζονται όλες οι κινήσεις τους με ανοιχτά τα σύγχρονα κινητά τους και τις ”ψείρες” που καταγράφουν ομιλίες και εικόνες και στα υπνοδωμάτια των σπιτιών τους και των Ξενοδοχείων.
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ”ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΤΕΣ” , ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ,ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ .
    Υ.Γ Καλά κάνουν οι συνταγματολόγοι -τα δέοντα της επιστήμης τους υποστηρίζουν και το ψωμί τους βγάζουν- αλλά να τους πούμε οι υπόλοιποι -αν είναι συνεπείς -”να πετάξουν στα σκουπίδια τα σύγχρονα μέσα της παρακολούθησης τους , να μη δεχθούν τον ΑΜΚΑ και τον ένα αριθμό για όλες τις δραστηριότητες της επιγείου ζωής μας , -”διαβολοπράγματα”- που δεν θα αποφύγουμε ,εκτός αν είμαστε αντίθετοι με τα εμβόλια και την αιμοδοσία -όπως οι ιεχωβάδες και όχι μόνο- ή ερημίτες. Κακή εξέλιξη ,αλλά εξέλιξη.
    ΤΕΛΟΣ γιατί να μη φτάσουμε και εμείς σε όσα νομίμως γίνονται στις ΗΠΑ εναντίον των πάντων , χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις. Δύσκολα ανατρέπεται η ”αριστεροπροοδευτική νοοτροπία” της 45ετίας ,αλλά πρέπει και είναι καιρός και θα φανεί στις εκλογές αν το θέλει και ο λαός..

    • Δεν απαντάς στο ερώτημα αν δέχεσαι να ζεις σε/με “βαθύ” κράτος και όλα αυτά, για να δικαιολογήσεις τις παράνομες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, που γινόντουσαν κατ’ εντολήν Μητσοτάκη. Αν αυτό το είχε κάμει ο Τσίπρας, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα είχες βγει στα κάγκελα.

      Άλλο το ΑΜΚΑ. Τι σχέση έχει αυτό με παρακολουθήσεις τηλεφώνων, που γίνονται κατ’ εντολήν τού πρωθυπουργού, ο οποίος, αν ζούσαμε σε κράτος ευνομούμενο και όχι Μπανανία, θα είχε παραιτηθεί και περάσει από δίκη;

  5. Τον κ.Τσίπρα (και τον Καμμένο) τους διέγραψα εγώ -όχι εσείς προφανώς όπως προκύπτει από την σημερινή σας στήριξη του -μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ,αλλά σήμερα-όπως παραδέχθηκε στη Βουλή- ότι στη απόρρητη λευκή κόλλα που του έδωσε στον φάκελο ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος αυτός προσέθεσε τα έξι (στα έξι) ονόματα , για να δικαιώσει το DOCUMENTO ,που δυο μήνες τώρα έγραφε ότι παρακολουθούνταν -μεταξύ των οποίων και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ
    ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ. .
    Υ.Γ Δεν θα συνεχίσω ,γιατί απ’ότι βλέπω λίγοι μας διαβάζουν ,μάλλον γιατί λίγοι διαβάζουν την ιστοσελίδα PRONEWS .

    • Δεν ξέρω αν απευθύνεσαι σε μένα, αλλά αν ναι, τότε πού κολλά το “όχι εσείς προφανώς όπως προκύπτει από την σημερινή σας στήριξη του”; Στήριξα εγώ τον Τσίπρα; Πού, πώς; Γράφεις τόσα χρόνια εδώ μέσα κι ακόμη δεν κατάλαβες τίποτε. Εσύ τον διέγραψες, ενώ εγώ τον έχω γραμμένο από παλιά, όπως και όλους τούς άλλους. Τα γραφόμενά σου επαληθεύουν πλήρως την μελέτη τού Δρος Sehirt “Αι επιπτώσεις τού αυνανισμού πέραν μίας ορισμένης ηλικίας”.

  6. Όταν στηρίζεις το ”στόρυ” του κ.Τσίπρα για τις υποκλοπές -που αποδείχθηκαν υποκλοπές του κόμματός του από την ΕΥΠ -και όχι μόνον-με σκοπό να δημιουργήσει προβλήματα στην συνοχή της Ν.Δ ”δεν τον έχετε γραμμένο” , όπως γράψατε.
    Πάλι εκνευριστήκατε αλλά να προσέχετε σε ό,τι γράφετε ,πρωτόγονε υβριστή αδελφέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα