Μόσχα: «Μπορούμε να «κλειδώσουμε» την Μεσόγειο με Zircon – Οι Αμερικανοί είναι ευαίσθητοι στην ήττα»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ρωσική πρόταση για να αναγκαστούν οι ΗΠΑ να υποχωρήσουν στο μέτωπο της Ουκρανίας

Στην Μόσχα έχουν κατανοήσει πως για να περιορίσουν την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ θα πρέπει να κατανοήσει η Ουάσινγκτον ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα μπορούν να υποστούν ανυπολόγιστες ζημιές.

Σε αυτό το πλαίσιο το ρωσικό στρατιωτικό κατεστημένο προτείνει να αναπτυχθούν ρωσικά πολεμικά πλοία εξοπλισμένα με τους υπερηχητικούς πυραύλους cruise τύπου 3M22 Zircon (γράφονται και 3M22 Tsirkon), στη Μεσόγειο Θάλασσα και πιο συγκεκριμένα στις ακτές της Συρίας.

Καθώς η Ρωσία διαθέτει στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, όπως η αεροπορική βάση Khmeimim αλλά και η ναυτική βάση, με εγκαταστάσεις και υποδομές που υποστηρίζουν ρωσικές ναυτικές δυνάμεις στην Ταρτούς θα ήταν εφικτή η ανάπτυξη κύριων μονάδων κρούσης, δηλαδή φρεγάτες ή κορβέτες εξοπλισμένες με τα ρωσικά υπερόπλα που τους δίνουν την δυνατότητα να ελέγχουν όλη την Μεσόγειο και να δύνανται να μπορούν να βυθίσουν οποιαδήποτε ναυτική δύναμη από αποστάσεις χιλίων χιλιομέτρων.

Το βεληνεκές των πυραύλων καλύπτει μία περιοχή από τις συριακές ακτές μέχρι την Ρόδο.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, Αντρέι Καρταπόλοφ είπε χαρακτηριστικά ότι με αυτόν τον τρόπο τα ρωσικά πλοία θα μπορούν να «μπλοκάρουν» ολόκληρη τη Μεσόγειο, χωρίς να θεωρηθεί ως κλιμάκωση, διότι «τα στρατιωτικά μέτρα δεν συνιστούν απαραίτητα πόλεμο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι έτσι θα αποτραπούν οι Αμερικανοί (τους εννοεί, δεν τους αναφέρει) από το να συνεχίζουν τις προκλήσεις καθώς θα φοβούνται άμεση καταστροφή των μονάδων τους: «Έτσι αποτρέπουμε τους εχθρούς μας από το να προχωρήσουν σε περαιτέρω προκλητικές και απειλητικές ενέργειες. Δηλαδή, συνειδητοποιούν ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος να καταστραφούν οι μονάδες και τα μέσα επίθεσης που διαθέτουν στην ανατολική Ευρώπη. Πώς θα αποφασίσουν να μας απειλήσουν, όταν γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα καταστραφούν; Είναι πολύ ευαίσθητοι στην ήττα».

https://www.defencenet.gr/defencenet-tv/913972_mosha-mporoyme-na-kleidosoyme-tin-mesogeio-me-zircon-oi-amerikanoi-einai

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα