‘Μπουρλότο’ Ερντογάν στον ‘διάλογο’ Ελλάδας – Τουρκίας: «Αν δεν κερδίσουμε ό,τι θέλουμε θα το υπερασπιστούμε σε γη και θάλασσα!»

21/9/20 | 0 | 0 | 731 εμφανίσεις

Με την Ελληνική κυβέρνηση να ετοιμάζεται για ακόμα μια φορά να μπει σε διάλογο με την Τουρκία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και τον καθορισμό των ΑΟΖ μεταξύ των δυο χωρών ο Τούρκος Πρόεδρος με νέο tweet δηλώνει ότι αυτό θα είναι για το δικό τους κέρδος, αλλιώς θα το υπερασπιστεί!

Απλά και κατανοητά ο διάλογος κατά τον Ερντογάν είναι ο διαμοιρασμός της Ελληνικής ΑΟΖ και πόρων, αλλιώς θα ξαναβγάλει τον στόλο και τα ερευνητικά. Την ίδια στιγμή η Ελληνική κυβέρνηση μιλάει για ένα και μόνο θέμα: “Την υφαλοκρηπίδα”, αλλά μέσα στα επόμενα 24ωρα, πιθανότατα πριν τη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, θα ανακοινωθεί ο 61ος γύρος συνομιλιών για το θέμα των θαλασσίων ζωνών, ενώ διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, διαπιστώθηκε πρόοδος στις διεργασίες για τη θέσπιση μηχανισμού αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Άραγε προσέρχονται σε συνομιλίες γνωρίζοντας ότι η Τουρκία θέλει όλα τα ζητήματα στο τραπέζι;

Σε δύο αναρτήσεις του στο Twitter το βράδυ του Σαββάτου, ο Τούρκος πρόεδρος έγραψε ότι επιθυμεί να δώσει χώρο στη διπλωματία και ότι η Τουρκία είναι μία χώρα που επιθυμεί να λύνει ήρεμα τις διαφορές της.

Έτσι λοιπόν, ο Ερντογάν έγραψε : «Η Τουρκία είναι μία χώρα με ιστορία δύο χιλιάδων ετών. Χωρίς να κουβαλάμε συμπλέγματα, προχωράμε όλες τις διαδικασίες με ώριμο και πολιτισμένο τρόπο και αδιαφορούμε για τις συνεχείς προκλήσεις. Ακούγοντας κάθε ειλικρινές αίτημα, σκοπεύουμε να δώσουμε στη διπλωματία όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο και να λύσουμε τα προβλήματα με διάλογο, από τον οποίο μπορούν να κερδίσουν όλοι. Με αυτή την οπτική, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε κάθε σταγόνα ύδατος και γης της χώρας μας μέχρι το τέλος».

https://europost.gr/mpoyrloto-erntogan-ston-dialogo-elladas-toyrkias-an-kerdisoyme-o-ti/

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/10/20 | (0 σχόλια)
    του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ Οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα προσπαθούσαν να λύσουν τις διαφορές της χώρας στις θαλάσσιες ζώνες με την κοινή λογική της ανάγνωσης του Δικαίου της Θάλασσας. Δεν τα κατάφεραν. Το γιατί είναι μια υπόθεση που χρήζει μελέτης, αν θέλουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας