«Μπουρλότο» από Αμερικανό ειδικό: Από την Αλεξανδρούπολη η επίθεση των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας! Το σενάριο ανάληψης της εξουσίας στην Τουρκία από Κεμαλιστές και το Ισραήλ – Στο ‘στόχαστρο’ της Μόσχας η Αθήνα!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Αθήνα στο στόχαστρο της Μόσχας; Αμερικανός ειδικός “προσγειώνει” πολλούς για την Τουρκία και το σενάριο ανάληψης της εξουσίας από τους Κεμαλιστές που θα κάνουν τα ίδια στην Ελλάδα

Για την έμμεση συμμετοχή της Ελλάδος, (μέσω Αλεξανδρούπολης) σε μια πιθανή σύγκρουση “γιγάντων” ( ΗΠΑ-Ρωσίας) μίλησε ουσιαστικά Αμερικανός ειδικός, ο οποίος ξέχασε να μας πει για τις επιπτώσεις που θα είχε η χώρα μας σε αυτό το τρομερό σενάριο.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» ο Αλαν Μακόβσκι, μέλος στο ινστιτούτο “Center for American Progress”, και ειδικός για την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή, μίλησε για τα μελλούμενα στην περιοχή μας έτσι ακριβώς όπως τα έχουν σχεδιάσει οι ειδικοί στην χώρα του.

“Η μετακίνηση των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της Αλεξανδρούπολης μειώνει σημαντικά τον χρόνο μεταφοράς τους στη Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά και αποτελεί για τις ΗΠΑ μια κίνηση προφύλαξης έναντι της Τουρκίας, στο ενδεχόμενο που οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες επιδεινωθούν περισσότερο.

Θα διευκολύνει την πρόσβασή μας στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, μέλη δηλαδή του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, και στην Ανατολική Ευρώπη.

Ενώ θα περιορίσει κατά πολλές ημέρες την αποστολή οπλικών συστημάτων και στρατευμάτων που θα περνούσαν μέσω των Στενών του Βοσπόρου.

Ο Ερντογάν συχνά μιλάει για το υπό σχεδίαση Κανάλι της Κωνσταντινούπολης. Έτσι λοιπόν υπάρχει και η δίοδος της Αλεξανδρούπολης, η οποία παρακάμπτει τα Στενά”, τονίζει ο ίδιος.

Ο Αμερικανός ειδικός δεν θεωρεί ότι η Τουρκία θα μπορούσε να κλείσει τα Στενά για τις ΗΠΑ.

Η χρήση όμως της Αλεξανδρούπολης περιλαμβάνεται σε ένα αμερικανικό σχέδιο εξεύρεσης εναλλακτικών διαδρομών σε περίπτωση, που η Τουρκία θα «έκλεινε τα Στενά» ή θα εκδίωκε τις αμερικανικές βάσεις στην χώρα.

«Νομίζω ότι οι ΗΠΑ πρέπει να διασφαλιστούν ενόψει της περίπτωσης που πιθανώς δεν θα είχαμε πρόσβαση στο Ιντσιρλίκ αλλά και σε άλλες βάσεις στην Τουρκία, και θα ήταν διπλωματική και στρατηγική αμέλεια να μην προφυλάξουν τις θέσεις τους οι ΗΠΑ», τονίζει ο ίδιος.

«Δεν νομίζω πάντως ότι κανείς αναμένει ότι ο Ερντογάν θα χάσει τις εκλογές, αφού ο ίδιος αναμένεται να χρησιμοποιήσει άλλα μέσα προκειμένου να τις κερδίσει και να μείνει στην εξουσία», δηλώνει ο ειδικός δείχνοντας μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση η οποία ήδη διαδραματίζεται στην Τουρκία σήμερα.

Σε περίπτωση αλλαγής φρουράς στην Τουρκία, ο Αμερικανός τόνισε ότι «δεν θα αλλάξουν όλα, σίγουρα όχι στα ελληνοτουρκικά. Ίσως θα μοιάζουν περισσότερο ίδια παρά διαφορετικά τα ελληνοτουρκικά».

Για την σχέση Ελλάδας και Ισραήλ με την Τουρκία ανέφερε : «δεν θεωρώ ότι το ρήγμα μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας είναι κατ’ ανάγκη μόνιμο, αλλά πιστεύω ότι η πιθανότητα αναβίωσης της προηγούμενης σχέσης ανάμεσα στις δύο χώρες, εκείνης δηλαδή που άνθησε στη δεκαετία του ’90, είναι ουσιαστικά μηδενική. Θα περάσει καιρός προτού οι διαμορφωτές πολιτικής του Ισραήλ μπορέσουν να εμπιστευθούν ξανά την Τουρκία».

«Ένας από τους καλύτερους φίλους των ΗΠΑ στην Ευρώπη είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δεν θα μπορούσε να κάνει όλα όσα κάνει αυτή τη στιγμή τόσο εύκολα, αν ο Τσίπρας δεν είχε θέσει τις βάσεις, ενώ δεν υπήρχε τίποτα αν δεν είχαμε «πραγματική μεταστροφή της συμπεριφοράς των πολιτών έναντι των ΗΠΑ», τόνισε ο Αμερικανός ειδικός.

Η ουσία όλων αυτών που τόνισε ο ειδικός των ΗΠΑ με εμπειρία σε αυτά τα θέματα είναι  το γεγονός ότι:

Α. Και να αποχωρήσει ο Ερντογάν από την εξουσία και να ανέβουν οι Κεμαλιστές, η Τουρκία θα συνεχίσει να διεκδικεί το μισό Αιγαίο, απαιτώντας αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

Β. Στην Κύπρο οι Τούρκοι θα απαιτούν την μερίδα του λέοντος στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ θα συνεχίσουν ακάθεκτοι το έργο τους, στέλνοντας κύματα μεταναστών στο νησί.

Γ. Η Αλεξανδρούπολη θα καταστεί η κύρια δίοδος των αμερικανικών δυνάμεων στα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή, στοχοποιώντας την χώρα μας μπροστά στους ρωσικούς πυραύλους, κάτι που δεν κάνει η Τουρκία και ίσως και η Βουλγαρία, μετά τις χθεσινές δηλώσεις “βόμβα” του προέδρου της Ρ.Ράντεφ.

Δ. Η σχέση Ελλάδος-Ισραήλ είναι σε πολύ καλό επίπεδο, αν όμως ανέλθουν οι Κεμαλιστές θα αλλάξουν πολλά, επηρεάζοντας ακόμα και σχέδια στην Α.Μεσόγειο.

Η Ελλάδα ευρίσκεται στο πιο κρίσιμο γεωγραφικά σημείο του κόσμου, και αποτελεί δίοδο για πολλά σχέδια, μετακινήσεις και για αυτό όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις οφείλουν αυτό να το εκμεταλλευθούν, για να αποκομίσουμε όσο τον δυνατόν περισσότερα οφέλη τώρα, διότι μετά θα είναι πολύ αργά.

https://europost.gr/mpoyrloto-amerikano-eidiko-tin-alexandroypoli-epithesi-ton-ipa-tis-rosias/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα