Μπορούμε να φθάσουμε τα 150 χρόνια ζωής;

29/5/21 | 0 | 0 | 158 εμφανίσεις

Ακόμη και στα 150 έτη είναι ικανό να φτάσει το ανθρώπινο σώμα εάν προστατευθεί από ασθένειες ή δυστυχήματα σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το πόρισμα της έρευνας που αναρτήθηκε την Τρίτη στην επιθεώρηση Nature Communications, όταν αφαιρέσει κανείς τους παράγοντες που συνήθως σκοτώνουν έναν άνθρωπο, ο οργανισμός μας έχει την ικανότητα να αποκαθιστά την ισορροπία στα χιλιάδες συστήματα δομής και μεταβολισμού του για πολλά χρόνια, ωστόσο και αυτή η ικανότητα κάποτε φθίνει.

Έτσι, βάσει των διαφορών από οργανισμό σε οργανισμό, η χρονική δυνατότητα του ανθρώπου να παραμείνει ζωντανός χωρίς την παρέμβαση εξωτερικών παραγόντων κυμαίνεται μεταξύ 120 και 150 χρόνων, σύμφωνα με την έρευνα, που δείχνει την επιτάχυνση της ωρίμανσης του οργανισμού.

Η μεγαλύτερη εξακριβωμένη διάρκεια ζωής ενός ανθρώπου ήταν τα 122 έτη, όσο δηλαδή έζησε η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν που απεβίωσε το 1997.

Η έρευνα σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ρωσία εστίασε στις αλλαγές στον αριθμό των αιμοσφαιρίων κατά τις αποκλίσεις από τη σταθερή υγεία, σε διάφορες ηλικίες, ώστε να διαπιστώσει τη δυνατότητα αντίδρασης του οργανισμού και εξισορρόπησης των λειτουργιών του.

Το συμπέρασμα των επιστημόνων της γηριατρικής εταιρίας Gero ήταν ότι ακόμη κι αν δεν υπεισέλθουν παράγοντες όπως ασθένειες ή δυστυχήματα ο οργανισμός φθίνει στον βαθμό που δεν μπορεί να αντέξει άλλο.

Πηγή: Nature Communications, Scientific American/Καθημερινή

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    22/6/21 | (0 σχόλια)
    του Παντελή Οικονόμου Ο νόμος για τα εργασιακά που ψηφίστηκε στην Βουλή, πέρα και πάνω από επί μέρους διατάξεις, έχει ένα και μόνον ένα κύριο θέμα: την διαιώνιση του 8ωρου. Και αιτιολογική βάση δυο γνωστά επιχειρήματα. Πρώτο η, erga ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο