Μοσκοβισί: Ποια άλλη χώρα γνώρισε τέτοια δημοσιονομική προσαρμογή όπως η Ελλάδα;

11/4/17 | 0 | 0 | 488 εμφανίσεις

Να αναγνωριστεί, να χαιρετιστεί και να αποζημιωθεί το “βαρύ τίμημα” που πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες ζητά με ανάρτησή του στο blog του ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, χαιρετίζοντας παράλληλα την “ισορροπημένη συμφωνία” που επετεύχθη για την Ελλάδα στο Eurogroup της Μάλτας.

Ο Γάλλος επίτροπος υπογραμμίζει πως αυτή τη στιγμή η αβεβαιότητα είναι “ο χειρότερος εχθρός της οικονομίας, είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα”, καθώς επιβραδύνει την ανάπτυξη, αποθαρρύνει τις επενδύσεις και αποτρέπει τη μείωση της ανεργίας, σημειώνοντας ότι με τη συμφωνία επί της αρχής στο Eurogroup ήρθη η αβεβαιότητα, όμως “ο δρόμος είναι μακρύς”.

Ο Μοσκοβισί κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία χρόνια λόγω της λιτότητας, επισημαίνοντας: “Από το καλοκαίρι του 2015, πάνω από 200 μέτρα ελήφθησαν από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, με στόχο τη μεταρρύθμιση της χώρας, κάτι που θα ήταν σχεδόν απίθανο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. Και το 2016 το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας ήταν τουλάχιστον 3% του ΑΕΠ, δηλαδή έξι φορές πάνω από τον προβλεπόμενο στόχο! Η χώρα είναι σε καλό δρόμο ώστε να πετύχει τον στόχο του 1,75% του ΑΕΠ το 2017 και του 3,5% το 2018”.

Όπως σημειώνει εξάλλου, αυτά τα στοιχεία αποτελούν καρπό μιας εξαιρετικά δύσκολης δημοσιονομικής προσαρμογής. “Ποια ευρωπαϊκή χώρα γνώρισε μια τέτοια προσαρμογή;”, διερωτάται, και τονίζει πως πρέπει αυτό το βαρύ τίμημα που πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες “να αναγνωριστεί, να χαιρετιστεί και να αποζημιωθεί”.

koutipandoras.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Ο EastMed δεν είναι, απλώς, ένας αγωγός. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία συσπείρωσης δυνάμεων της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής ως εναλλακτική πρόταση (αντίβαρο, αν θέλετε) στον τουρκικό σοβινισμό και επεκτατισμό. Έχει ως παράμετρό του και το ενεργειακό. Και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας