Μνημόσυνο για τους Βούλγαρους πεσόντες στο Καϊμακτσαλάν

24/9/19 | 1 | 0 | 347 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μνημόσυνο για τους πεσόντες Βουλγάρους στρατιώτες του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου πραγματοποιήθηκε στο Καϊμακτσαλάν, όπου πρωτοστάτησε ο αρχιμανδρίτης Αθανάσιος της Επισκοπής Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης, ως αποσταλμένος του Βούλγαρου Πατριάρχη Νεόφυτου.

Η Μάχη του Καϊμακτσαλάν μεταξύ του βουλγαρικού και του σερβικού στρατού,  από τις 12 έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 1916, εντός του ελληνικού εδάφους,  ήταν ένα αιματηρό ιστορικό γεγονός που ανάγκασε το βουλγαρικό στρατό σε υποχώρηση.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα κατά τη διάρκεια των συνεχών μαχών σκοτώθηκαν συνολικά 3120 Βούλγαροι στρατιώτες και πάνω από 5.500 Σέρβοι στρατιώτες.

Μετά τη μάχη εκατοντάδες νεκροί της μάχης παρέμειναν άταφοι.

Για τη συγχώρεση της ψυχής τους, έγινε το μνημόσυνο για πρώτη φορά 100 χρόνια αργότερα το 2016, όπου τοποθετήθηκε και μια επιγραφή για τους πεσόντες.

Σήμερα (την Παρασκευή), τιμήθηκαν οι Βούλγαροι πεσόντες, με δεήσεις, ενώπιον δεκάδων στρατιωτικών και απογόνων των νεκρών που συμμετείχαν στις μάχες στην κορυφή Καϊμακτσαλάν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, Βλαντίμρι Πισαντσέφ και εκπρόσωποι του υπουργείου Άμυνας.

focus-news.net, 24chasa.bg

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Σ.Α.Ν says:

    Θερμα συγχαρητηρια στη Βουλγαρια , γιατι απεδωσε τις δεουσες τιμες στους νεκρους της στο Καιμακτσαλαν , εθος απο τον Τρωικο πολεμο ακομη και συλλυπητηρια στο Ελλαδικο κρατος , που βαφτιζοντας -την καταστροφικοτερη 10ετια του 1980 – ως γιορτες μισους τις επετειους λησμονησε τους νεκρους Ελληνες , που με το εθνοσημο και με νομιμες στρατιωτικες διαταγες θυσιασθηκαν για την Πατριδα , για να μη γινει φασιστικη και κομμουνιστικη. ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ γιαυτην την Ελλαδα.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    1.- Χθές το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρόμενο για την τουρκική NAYTEX που προκάλεσε την τελευταία κρίση. Καχύποπτος, εξ ορισμού, έψαξα την περιοχή στην οποία αναφέρεται η Αίγυπτος. Θέλω να ελπίζω πως η κατάληξή μου στην περιοχή που δείχνει ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας