Μητσοτάκης: Βέτο στην Ε.Ε αν δεν ανακληθεί η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έχει όλα τα εχέγγυα να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα στο εξωτερικό», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης (Alpha).

«Θα είναι μία εξαιρετική πρόεδρος που θα αφήσει το δικό της στίγμα», πρόσθεσε.

«Χαίρομαι που η επιλογή της συγκεντρώνει ευρεία συναίνεση και θα εκλεγεί με την πρώτη ψηφοφορία», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός που στάθηκε εκ νέου στο γεγονός ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι μία μη κομματική επιλογή.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τα «πολιτικά» χαρακτηριστικά της επιλογής Σακελλαροπούλου λέγοντας ότι πρόκειται για μία δικαστικό που «έχει χειριστεί σημαντικές πολιτικές αποφάσεις που αφορούν τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών».

«Η υποψηφιότητά της συγκεντρώνει εξαιρετικά στοιχεία. Είναι ένα πρόσωπο μη κομματικό, αλλά δεν πρόκειται για πρόσωπο μη πολιτικό, αφού έχει χειριστεί πολιτικές αποφάσεις που αφορούν την πλειονότητα των πολιτών. Πιστεύω ότι θα εκπροσωπεί τη χώρα όχι απλά με επάρκεια, αλλά με εξαιρετικές δεξιότητες. Είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος με ευρύ πνεύμα και έχει όλα τα εχέγγυα να εκπροσωπήσει τη χώρα στο εξωτερικό».

O κ. Μητσοτάκης σχολίασε την κριτική που είχε ασκήσει λίγες ώρες νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο της κυρίας Σακελλαροπούλου, («Δεν έδειξε γενναιότητα ο κ. Τσίπρας») και επανέλαβε ότι η επιλογή Σακελλαροπούλου συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία, ώστε να συμβάλει στην νέα εποχή της χώρας.

Για την επανασύσταση του υπουργείου Μετανάστευσης

«Υπήρξαν επιχειρησιακά ζητήματα, που δεν σχετίζονται με την άσκηση της πολιτικής για το μεταναστευτικό, που οδήγησαν στην απόφαση για επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αν γνώριζα αυτά που γνωρίζω σήμερα πριν έξι μήνες δεν θα καταργούσα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Γι’ αυτό και έσπευσα να το επανιδρύσω».

Για την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου

«Κακώς δεν προσεκλήθη η Ελλάδα στη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη», είπε ο πρωθυπουργός προειδοποιώντας ότι η χώρα δεν θα συναινέσει σε πολιτική λύση στη Λιβύη αν δεν ανακληθεί η συμφωνία με την Τουρκία.

«Σε κάθε περίπτωση η χώρα θα ασκήσει βέτο και στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και στη Σύνοδο Κορυφής» τόνισε, γνωστοποιώντας ότι έχει αποστείλει επιστολές στην ΕΕ, επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την κ. Μέρκελ.

Prime Minister GR

@PrimeministerGR

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha TV με τον @AntonisSroiter. https://www.youtube.com/watch?v=No5g78wW-3o 

“Καθημερινή”
spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αχ βρε ”Κούλη”,πόσο περήφανους μας έκανες .Να ζεις παληκάρι μας.
    Μας έκανες να ξεχάσουμε πολύ γρήγορα το άλλο παληκάρι τον κ.Τσιπρα ,που μας πίκραινε όταν σφιχταγκλαιάζονταν ένα χρόνο με τον μόνιμα φίλο του -Βορειο”Μακεδόνα” πια ,μετα την Συμφωνία των Πρεσπων- Σλάβο κ.Ζάεφ.

  2. Αν αυτός ο καραγκιόζης, που παριστάνει τον πρωθυπουργό, ήθελε να δείξει πυγμή με πράξεις και όχι με λόγια τού αέρα, θα είχε κάνει ό,τι και ο Κοτζιάς το 2018.

  3. Από το άρθρο τού Δ. Κωνσταντακόπουλου Έχει πολιτικό αντίκρυσμα η απειλή για ελληνικό βέτο;

    “Από χθες, δεν υπάρχει ραδιόφωνο στην Ελλάδα που να μη μιλάει για το περίφημο “βέτο” που θα θέσει η Αθήνα αν δεν ληφθούν υπόψιν οι θέσεις της στο Λιβυκό, μια μάλλον σπάνια εκδήλωση αποφασιστικότητας της Αθήνας. Αυτό που δεν γίνεται όμως πολύ καλά αντιληπτό είναι που θα τεθεί αυτό το βέτο. Η συμφωνία αυτή, αν υπάρξει, δεν είναι μια συμφωνία της ΕΕ, είναι μια συμφωνία των δύο αντιμαχομένων, που δεν πρόκειται να τεθεί υπό την κρίση κάποιου οργάνου της ΕΕ”.

    Κι από κει βλέπομε τη σοβαρότητα των γελοίων που κυβερνούν και παραμυθιάζουν τα πρόβατα, που τούς πιστεύουν.

  4. Μήπως τελικώς ο αριστερός -και πάντως όχι ο , Μωυσής ,ή, ο Βούδας – κ. Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος κάνει λάθος ,γιατί άλλοι θα αποφανθούν οριστικώς για το θέμα ,που μας αφορά;;; .
    Αυτός καλά κάνει και τα γράφει -εξυπηρετεί μάλλον ένα σκοπό- εμείς ,που δεν είμαστε δίποδα ,η, τετράποδα χωρίς λογική-γιατί πρέπει να τα δεχόμαστε δίκην φυσικού φαινομένου ,με τόση πολύπλοκη και εναλλασσόμενη ανά ώρα γεωπολιτική κατασταση;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα